YOZGATLI HACIHALİL ABİ(boz dişi)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gençosman^^
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Maşllah , seferli bir kuş, uçum ekiği var sanırım , alltan şapırtı veriliyor ,bilerek yada bilmeyerek ,bu da kuşu teşvik ediyor sefere gelmeye .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Maşllah , seferli bir kuş, uçum ekiği var sanırım , alltan şapırtı veriliyor ,bilerek yada bilmeyerek ,bu da kuşu teşvik ediyor sefere gelmeye .. selamlarŞEREF

teşekürler şeref kardeş

evet kuşun uçuş eksiği var

yok şapırtı(pırıltı) verilmiyor ;
kümesler geniş olduğu için içerden kanat sesleri geliyor
birde halil abi diğer kümesi açıyor

gençosman^^' Alıntı:
halil abi nin boz dişisi 1yaşında 1aydır uçuruyor

Merhabalar, kuş hiç uçurulmayıp 11 aylıkken mi uçurulmuştur ve 1 ayda oyun sökmüştür? Hiç kuşu o kadar bekletmedim de merak ettim.

kuş 1yaşından fazla ama seninde tahmin ettiğin gibi 1sene oyun söktürülmemiş
yani yavruyken takla çevirmiş birdahada uçurulmamış şimdi tekrardan havaya verilmiş
bundan sonra nekadar üstüne koyar bilemiyorum hepberaber görürüz inşallah

kus bence okadar kayde deger bisey degil o tarz kuslar ancak mezatta 5 ile 10 tl arasi satılıyor... kus 1 sene degil 5 snede yatsa kus oynar hiç ucurulmayan bir kus degil ayrıca cevre kumesten gelen kanat sesleri kusu herzaman yere tesvik eder bence siz daha güzel videolarla gelin zevle izliyelim örnek olarak bestepe de oturan yasar ibis abimizden gidip 2 3 sene yatmis hic ucmamis kusları biraz izleyelim bu kusu kumese kymazsınız 1 hafta antreman verdigi kus daha yere yakın ve daha uzun bol taklalı giidiyor... emeginize saglık genede iyi ucurmalar...

ömüryurt' Alıntı:
kus bence okadar kayde deger bisey degil o tarz kuslar ancak mezatta 5 ile 10 tl arasi satılıyor... kus 1 sene degil 5 snede yatsa kus oynar hiç ucurulmayan bir kus degil ayrıca cevre kumesten gelen kanat sesleri kusu herzaman yere tesvik eder bence siz daha güzel videolarla gelin zevle izliyelim örnek olarak bestepe de oturan yasar ibis abimizden gidip 2 3 sene yatmis hic ucmamis kusları biraz izleyelim bu kusu kumese kymazsınız 1 hafta antreman verdigi kus daha yere yakın ve daha uzun bol taklalı giidiyor... emeginize saglık genede iyi ucurmalar...
Merhabalar öncelikle sitemize , aramıza hoşgeldiniz..
Eleştirilerinize bardağın dolu tarfından bakarak hoş gürü ile yaklaşıyorum kendi adıma ..
Herzaman bu kuştan çok daha iyi oynayan kuşlar buluna bilir mutlaka , ..
Sizler gibi üyelerimizin'de katkıları ile, daha iyi oyun yapan kuşlarında video larını, buradan bizler mutlak izlemek isteriz ..
Herzaman yeni videoları , yeni paylaşımları görmek tüm iyelerimizin mutlaka hoşuna gidecektir ..
Olabildiğikarı ile , elindekini bizlerle paylaşan cesaret ve cömertlik gösteren tüm üyelerimiz başımızın tacırır ..
Olunlukla yapılan, Samimi , yapıcı, vicdanlı , hoşgörülü hertürlü eleştiri , beğeni , , yada yorum tüm üyelerimizce burada itibar görür ..
Daha iyiye ve güzele doğru bir yön, bir bakış açısı kazandırır .. Dostlukları pekiştirir ..
Bu vesile ile tekrar aramıza hoşgeldiniz.. selamlarŞEREF

ömüryurt' Alıntı:
kus bence okadar kayde deger bisey degil o tarz kuslar ancak mezatta 5 ile 10 tl arasi satılıyor...
...

şeref kardeş hoşgeldin demiş ama,sen selam vermeden dalmışsın konuya, kuşun başlığında iddalı bikuş böylesini kimse uçuramazmı yazıyor, selam vermediğin gibi insanların beslediği, uçurduğu kuşlarada hemen fiyat biçiyosun,
mezatlarda kuş uçurularak satılmaz., daha önce mezata gitmedin herhalde...

ömüryurt' Alıntı:
kus 1 sene degil 5 snede yatsa kus oynar hiç ucurulmayan bir kus degil ayrıca cevre kumesten gelen kanat sesleri kusu herzaman yere tesvik eder bence siz daha güzel videolarla gelin zevle izliyelim...

kuş hiç uçurulmadan kümesten 5 sene çıkmazsa kuş kötürüm olur tabi hangarda beslenmiyorsa, siz kümesin içinde kuşların kanatlarını bantlımı tutuyosunuz??, kümes geniş olursa bantlamak gerekebilir, bizim çektiğimiz videolar bunlar bulabildiğimiz bu kadar, eğer sizde kayde değer bişey çekerseniz, bütün arkadaşlarla beraber zevkle izleriz

ömüryurt' Alıntı:
örnek olarak bestepe de oturan yasar ibis abimizden gidip 2 3 sene yatmis hic ucmamis kusları biraz izleyelim bu kusu kumese kymazsınız 1 hafta antreman verdigi kus daha yere yakın ve daha uzun bol taklalı giidiyor......

yaşar ağbin adına sevindim (biz 2.sene idman verdiğimiz halde yarışlara, eke kupasına uçuracak kuş nerdeyse çıkartamıyoruz ^^bütün türkiyede^^) tabiki kimse bu kuşu kümese koymaz, kuş3 sene yatacak 1 hafta idman alacak 1hafta idmanla bu kuştan daha yere yakın ve daha uzun boltaklalı giderek kayde deyer bişey yapıcak, bu kuş ve bunun gibi kuşları neden besleyelim' ki kümese koymayız.

ömüryurt' Alıntı:
emeginize saglık genede iyi ucurmalar...

seninde emeğine sağlık sizede iyi uçurmalar...

uslubuyla konuşana uslubuyla cevap verilir

biz bu kuş, çok süper bir kuş, birdaha hafızalardan silinmeyecek bir kuş, demedik kimseye,. halil abinin ricasıyla çektik koyduk siteye en azından mesafeye girerek 10 metre çıkartıyor yani yarışmada puan alacak seviyede....kuş ne olursa olsun biz paylaşmak maksatlı koyduk.....kimseye sitede bir yasak yok; iyi kuşların videosu siteye konulmaz diye herkez her istediğini koyabilir kimseyi tutan yok...

yazıyı biraz önce görebildim, kuşu beğenmekte şart değil, kimse kimsenin kuşunu beğenmek zorunda değil...
sadece insanlara birazcık saygı gösterip uslubumuzu biraz tartarak yazalım,,,,,,,

sağduyulu davrandığından dolayı şeref kardeşe teşekkür ederim .......................herkeze saygılar ......

Siteye aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın , öncelikle siteyi genel olarak incelemelerini öneririm ..
Konu başlıklarının açılış şekline , açılan konuların içeriğine , ve bu konuların forumlarda ki ele alınma biçimine bir göz atmalarını öneririm ..
Şöyle bir balıldığında sitede akla gelecek yede gelmeyecek pek çok soru , sorun , kuş türü , çeşitli hayvan türleri , diğer sosyal konular , gündeme dair hassasiyetler .. TAZİYELER , tebrikler , tanışmalar , buluşmalr , alışveriş , bazen , anlamsız zırvalıklar , pekçok şeydaha burad paylaşılıyor .. Bir idia ile öne çıkan konularda oluyor , sade paylaşmak fikir sormak için açılan konularda .. Yada,,, çok daha fazlası var yani burada .. ....
Ortak kabul gören ise paylaşım kültütü içinde yapılan , sohbetler , agresif çıkışlar , aşırı uçlar , anlamsız inatlar , bir etiketi yapıştırma çabası olanlar , belli bir süre içinde ekerte oluyor .. Sitenin böyle bir güzelliği var bence ..
Yani amatör bir ruhla , ama samimi olan içtem olan , herşey kendine bir yer bula bilirken .. Özün de başka bir pilan olan her türlü çaba neticede bana göre iyiler yol almaya devam ediyor ...
Bu açıklamayı yaparken ,bu fikirlerimi paylaşırken konunun akışına binaen konuşmak istedin .. Zira kimseyi işaret etmek gibi bir çabam yok .. Dediğim gibi güzel niyetler burada güzellikle yer bulur ... selamlarŞEREF

Selamün Aleyküm arkadaşlar.Evet Genç Osman arkadaşımın görüşlerine katılıyorum.Zaten kuş uçurup oynatmak çok zor eksik de olsa kuş oynatmaya çalışıp buraya videosunu koymaya çalışan arkadaşları da çok sert eleştirirsek kimse çekim yapıp bu bölüme video koymaz.Zaman ve imkanı olmayan arkadaşlar da videodan da olsa kuş seyretme imkanı olmaz dolayısıyla görsel paylaşım ortamı internetten kalkmış olur.İyi kuşu olup da tam hazır olanlarda bir sürü oyun kuşu yarışmaları var onlardan birine kuşunu uçurur ve hak ettiği puanı alır.Selamlar

İYİ YADA KÖTÜ INSANLAR EMEK VERMISLER CEKIP KOYMUSLAR ESKIKLERINI SÖYLERSINIZ OLUR BITER KUSUN ... 5 LIRA 10 LIRA FIYAT BICMEK OLMAZ BÖLE KUSLARA EMEĞE SYGI DUYMAK LAZIM

M.TURAN' Alıntı:
Selamün Aleyküm arkadaşlar.Evet Genç Osman arkadaşımın görüşlerine katılıyorum.Zaten kuş uçurup oynatmak çok zor eksik de olsa kuş oynatmaya çalışıp buraya videosunu koymaya çalışan arkadaşları da çok sert eleştirirsek kimse çekim yapıp bu bölüme video koymaz.Zaman ve imkanı olmayan arkadaşlar da videodan da olsa kuş seyretme imkanı olmaz dolayısıyla görsel paylaşım ortamı internetten kalkmış olur.İyi kuşu olup da tam hazır olanlarda bir sürü oyun kuşu yarışmaları var onlardan birine kuşunu uçurur ve hak ettiği puanı alır.Selamlar

aleyküm selam mustafa ağbi;

belkide videosu olan arkadaşlar böyle sert eleştiriler yapıldığından kendi kuşlarının videosunu koyamıyor
konuşmalara bakınca herkezde mükemmel kuşlar var zannedile bilinir.. tabi yarımda olsa oynayıp videoya çekilen kuşlar eleştirildiğine göre..,kuş uçurup oynatanlarda burdan kuşlarını paylaşamıyor

halil ağbide yarışlara katılmış birisi kuşları iyi ama henüz tam performanslarını yakalamış değil ,uçan bozda geçen ay bi hastalık geçirdi,kuş düzelirde oynarsa kupaya hazır olursa onuda nasip olursa videoya çekeriz...
kuşu seyretme imkanı olmayan meraklılarada burdan kuşu izleme imkanı olur...

bunun kimseye zararı olmaz.
kuşuda kimse burda videosu var diye beğenmek zorunda değil, istersen beğenmedim diyebilir, yada oda kendi kuşunu çeker belki kıyas imkanı olur...

...bu tür video paylaşımları;
palavrayla masada kuş anlatanlardan daha gerçektir ve kuşçuluğa daha faydalıdır

mustafa ağbi görüşlerinize katılıyorum ........ saygılar

osman0606' Alıntı:
İYİ YADA KÖTÜ INSANLAR EMEK VERMISLER CEKIP KOYMUSLAR ESKIKLERINI SÖYLERSINIZ OLUR BITER KUSUN ... 5 LIRA 10 LIRA FIYAT BICMEK OLMAZ BÖLE KUSLARA EMEĞE SYGI DUYMAK LAZIM

osman bey söylediklerinize katılıyorum, iyi yada kötü,emek bukadar basit çiğnenilmemeli, yorumunu yaparsın olur,biter hem olumlu veya olumsuz nasıl olursa olsun, yorumunla, nekadar kuş bilgin var ortaya çıkmış olur,,,

bizde genel bir algı var karşıdakinin kuşunda nekadar kusur bulursan sanki o kadar iyi kuşçu olursun diye,,,
aslında kusur bulmakla kuşçu olunulmaz, kusursuz kuş uçurarak iyi kuşçu olunur..bardağın hep boş tarafına bakmakdan ziyade bardağın dolu tarafınıda görmek gerekir...

............görüşleriniz için teşekkürler osman kardeş......

sizin yaşar ibiş dediğiniz kişi sağdan soldan parası ile kuş alıp kendi damızlığım diye uçuk fiyatlara satmak isteyen bir kişi. bunlar aynı mahallede beştepede büyümüş insanlar yaşar ibişin kuşları ile aynı kandı ama sata sata yaşar ibiş tebu kuşlardan kalmadı diyebiliriz varsa bi çubukta taksici arkadaşında kalmıştır. kendisinde olanlar bu kuşlara benzeyen kuşlar yada uzaktan kırmalarıdır. siz hiç YAŞAR abiyi bi kuşu şöyle 2 - 3 sene uçurduğunu gördünüzmü? sorsanız basmadı der halbuki alakası yok çünkü kuşları belirli bi süre güzel oynuyor ve sonra yapışıyor. iyi kuş dediğin yavrunun üstünde iken bile oynar.

sizin yaşar ibiş dediğiniz kişi sağdan soldan parası ile kuş alıp kendi damızlığım diye uçuk fiyatlara satmak isteyen bir kişi. bunlar aynı mahallede beştepede büyümüş insanlar yaşar ibişin kuşları ile aynı kandı ama sata sata yaşar ibiş tebu kuşlardan kalmadı diyebiliriz varsa bi çubukta taksici arkadaşında kalmıştır. kendisinde olanlar bu kuşlara benzeyen kuşlar yada uzaktan kırmalarıdır. siz hiç YAŞAR abiyi bi kuşu şöyle 2 - 3 sene uçurduğunu gördünüzmü? sorsanız basmadı der halbuki alakası yok çünkü kuşları belirli bi süre güzel oynuyor ve sonra yapışıyor. iyi kuş dediğin yavrunun üstünde iken bile oynar.

beştepeli
Yeni Üye

Merhaba Taklacı Güvercinsever Arkadaşlar ;

Bende BEŞTEPE'de oturuyorum. Kendini bilmeyen bazı kuşçu arkadaşlar, Yaşar İBİŞ ile ilgili yorumlarını yalan beyanlarla kötü biçimde anlatıyorlar. Ben Yaşar İbiş'e kefilim, uçurduğu her kendi kuşu için iddaya giriyorum. Giren kişinin 1000 lirasına 10000 tl veriyorum. Aynı şartlarda, aynı modelde, gelişleriyle gidişleriyle ve taklalarıyla, kendine güvenen, teminat gösterebilecek bu tür arkadaşları bekliyorum.

Kartal Recep YAZGAÇ
rumuz AKKUYRUKLU

SLM KUSCU VE KUSA SEVADALI ARKADASLAR,

FEDERER ARKADASIM TAMAM YASAR IBISE KEFIL OLA BILIRSIN AMA BU PARA IDDIASINI ANLAYAMADIM BU HERKEZEMI GECERLI YOKSA YASAR IBISE KÖTÜ YORUM YAPAN KISILER ICINMI BURASINI ANLAYAMADIM.
SAKIN YANLIS ANLASILMASIN BEN NE YASAR BEYI NEDE ONU KARALAYAN KISILERI TANIRIM SADECE MERAK ETTIM ONUN ICIN SORUYORUM.

HERKEZIN ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSIN

SAYGILARIMLA

CAGLAYAN

kimse ii kuşu bu sitelere koymaz tel 05? gelin seyrettireyim serdar adım

serdar yurttaş' Alıntı:
kimse ii kuşu bu sitelere koymaz tel 05? gelin seyrettireyim serdar adım
lutven ozel bilgilerinizi ozel mesaj yoluyla verin olumsuzluklar yasanmasi icin

kimse iyi kusu sitelere koymaz kelimesini katilmiyorum kisiye ve amaca gore deyisir bence kimse iyi kusunu satmaz derseniz katilirim
saygilarimla

gençosman^^' Alıntı:
yani yavruyken takla çevirmiş birdahada uçurulmamış şimdi tekrardan havaya verilmiş
s a oSMAN KARDEŞ GÜLE GÜLE UÇURUN AKLI BAŞINDA KUŞ YAŞINIDA ALMIŞ TÜY ENSE EŞ DURUMUDA YOK İSE BİLDİGİN KUŞ VE İÇİNDE DE VAR İSE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE VAR OLANI GÖSTERECEKTİR KUŞU ZATEN BU ŞEKİLDE BİR KERE BEKLEYECEKSİN SAYGILAR İNŞALLAH İSTEDİGİN GİBİ OLUR ÇÜNKÜ ORTADA EMEK VAR

kuscu_marik' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
s a oSMAN KARDEŞ GÜLE GÜLE UÇURUN AKLI BAŞINDA KUŞ YAŞINIDA ALMIŞ TÜY ENSE EŞ DURUMUDA YOK İSE BİLDİGİN KUŞ VE İÇİNDE DE VAR İSE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE VAR OLANI GÖSTERECEKTİR KUŞU ZATEN BU ŞEKİLDE BİR KERE BEKLEYECEKSİN SAYGILAR İNŞALLAH İSTEDİGİN GİBİ OLUR ÇÜNKÜ ORTADA EMEK VAR

aleykümselam;
.
temennileriniz için teşekkür ederiz

Geri