Yozlar iyi uçar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbuL Banqosu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Volkan Şam
Meslek
Kusçu
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Selam arkadaşlar,

Benim kümesim büyük ve cok az sayıda kus var.Kuşculuğa yeni basladığım için 10-15 tane yoz alıp kusculuğu öğrenmek istiyorum.Sizce yozlar uçar mı ? Yani oyun felan değil.Yan bacalara çok konarlar mı ?
Banada böyle yapmamı mahalleden bir abi söyledi. Yorumlarınızı bekliyorum...

Yoz derken pazarda 5-10TL ye alabileceğin kuşlardan bahsediyosun sanırm.5-10TL ye satılan bangoların geneli güzel uçar.Zaten millet onları uçurmak için alıyor.Damızlık yapmak için almıyor.Bu kuşların çoğu kırılmıştır bunu yapanda biziz.Bence parası ucuz diye kuşlara yoz dememeliyiz.Uçurmak istiyosan Bango-tip-kelebek al.

Yok hacı Pardon Yoz yazdım ama yanı 2-3 tl ye kırmalar oluyo ya işte onlardan.

pazarda yozlaşmış yada yoza yakın kuşlar ucuz yan bacalara çok konarmı demişsin her kuşi karşısındaki yada yanındakş bacalara konabilir en pahalı kuş bile

brtysl Sen iyi misin ? Ben kuş uçar mı diorum sen süs kuşu al diyosun.

Terasdamı,Bahcedemi besliyosun.Terasdaysa yanındaki binalar yüksekmi?Yüksek bina varsa konarlar.Kümese gittiğinde uççak olan kuşların 2 sini eline al,havaya at.Bi sopayada poşet bağla salla onu ilkte 1-2 tur atarlar.Düzenli uçurursan sinek olurlar.Poşete bile gerek kalmaz.3 TLye satılan kuşlar genelde hasta olur.

Ama 3 tl satılan kuşlar kırma olmuyor mu ? Yani kırık kuşların değeri düşük değil mi ? Ben kuş pazarlarında Hep görüyorum.brtsysl yanlışımız olduysa k.bakma.

istanbuL Banqosu' Alıntı:
Ama 3 tl satılan kuşlar kırma olmuyor mu ? Yani kırık kuşların değeri düşük değil mi ? Ben kuş pazarlarında Hep görüyorum.brtsysl yanlışımız olduysa k.bakma.
kırma kusalr ıucuza verirler. ama kusta nanlamıyorsan sana pahalı fyat söylıye bılırler.kusculug uogrenme kistiyorsan 3 tl yerıne 10 tl ver yavru kus al yada yetişkın all. önümüz yazz o yetıskın kusun kanadını makazla bolbol yavru alırsın. bende kusculuga ılk basladıgımda güze lkusalr aldım öldüler bende gittim alman topladı m3 cıft yarın ortalarında yumurtlamaya basladıalr 1 takımdan 3 cift yavru aldım yazın sonudna 16 tane posta guvercınım oldu elımde.

kusculug ukus beslıyerek ögrenmen hafııf ıhtımall.ögrenmek istedıgın noktaları arastır ınt var sonucda gir oku. bu sıtenınde kusculuga yenı baslıyanalr ıcı ntavsıyeerı var. yapması gerekenler varr hasta olan kuslara teshıs koymak ıcın gozlemlerındekı durumlara gore hastalıgı belırlıyosun hersey mevcut yanıı.. birde yakı nsevrende muhabbet ettıgın kuscular varsa onlara sor usorr onların kuslarına bakk ızlee nasıl yapıyolar. diye izlee kendıne pay cıkarr. 1 yılın sonunda kendı basına hastalıklara cozum bulabılır hale gelırsın.

ben kus beslemeye baslıyal ı1 yılı gectı. suan artık bende bazı bırtakım hastalıklar ıve carelerını bılıyorum. kusları kırmamı degılmı ayırt edıyorum.görünümüne göre diş ierkek yanılma paylarım olsa dahıı anlıyorum. 1 yılda baya bır gelısme göstermısım bunun farkındayım.

Berat kardeşimiz dogru söyluyor..Uçmasını ıstemıyor damdan dama atlayan kuş ıstıyorsan.Form kuşlarıyla ılgılen...Yoz dedıgın kuşlar göze hıtap etmez yabanı degeri görür..

kusbaz123' Alıntı:
kırma kusalr ıucuza verirler. ama kusta nanlamıyorsan sana pahalı fyat söylıye bılırler.kusculug uogrenme kistiyorsan 3 tl yerıne 10 tl ver yavru kus al yada yetişkın all. önümüz yazz o yetıskın kusun kanadını makazla bolbol yavru alırsın. bende kusculuga ılk basladıgımda güze lkusalr aldım öldüler bende gittim alman topladı m3 cıft yarın ortalarında yumurtlamaya basladıalr 1 takımdan 3 cift yavru aldım yazın sonudna 16 tane posta guvercınım oldu elımde.

kusculug ukus beslıyerek ögrenmen hafııf ıhtımall.ögrenmek istedıgın noktaları arastır ınt var sonucda gir oku. bu sıtenınde kusculuga yenı baslıyanalr ıcı ntavsıyeerı var. yapması gerekenler varr hasta olan kuslara teshıs koymak ıcın gozlemlerındekı durumlara gore hastalıgı belırlıyosun hersey mevcut yanıı.. birde yakı nsevrende muhabbet ettıgın kuscular varsa onlara sor usorr onların kuslarına bakk ızlee nasıl yapıyolar. diye izlee kendıne pay cıkarr. 1 yılın sonunda kendı basına hastalıklara cozum bulabılır hale gelırsın.

ben kus beslemeye baslıyal ı1 yılı gectı. suan artık bende bazı bırtakım hastalıklar ıve carelerını bılıyorum. kusları kırmamı degılmı ayırt edıyorum.görünümüne göre diş ierkek yanılma paylarım olsa dahıı anlıyorum. 1 yılda baya bır gelısme göstermısım bunun farkındayım.
Ekrem canım kardeşim dikkat ediyorum her konuda söylenecek bir sözün var yorumlarını takipte ediyorum herkesin ki gibi olaki öğrenecegimiz eksikliklerde olabılır dıye yalnız klavyeyi biraz daha düzenli kullanırsan zorlanmadan ve severek okuruz yorumlarını tşkler şimdiden..( konuyla ilgisi yok özür dilerim )

ya klavyele ilgili biraz problemim var. noklalı harfleri kullanmıyorum fazla. ama bundan sonra dikkat ederim.

her konuya söylenicek sözüm yok ama bilgim olduğu konularda yardımcı olmaya çalışıyorum. bu yoz besleme yolarından bizde geçtik. bizede kuş alıştırmak için yoz besle dediler. (yoz olarak kırma kuslara diyorum çünkü hıcbır ırka mensup degıller).

Ya beyler Siz benim sorumu anlamadınız ki.Ben kırma değersiz kuşları ucurmak ıstıyorum.Siz ucmasın anladınız.

Ya beyler Siz benim sorumu anlamadınız ki.Ben kırma değersiz kuşları ucurmak ıstıyorum.Siz ucmasın anladınız.

kırma her kus guzel ucar hemen hemen ama hangi kuşlardan kırıldığıda önemli. fındık-alman-oynar-kelebek-adana- gibi kulardan kırılma kuşlar gayet güze luçarlar.

2. sorun karsı dama hep konarmı demısın. karşı dama her kuş konar. konmasının sebepleri uçmak istememesi.tok olması.hasta olması.eşinin karsı damda olması vs uzar gider. ama se nkarsı dama alıştırmazsan kuşlarını karsı dama gitmezler. ama hep kuşlar ıkorkutup zorla uçurmaya çalısırsan kuşla r hep karşı damda yatarlar. aç olsa dahi gelmezler.

Arkadaşım benim önceden bir kuşum vardı.Kus Bango-mardin kırmasıydı (arap) o kuş varya 1 aydır bendeydi bir kere bile uçmamıştı.Onun için bende hep bu korkuyu yaşıyorum.

o zmn sende kırma ama saatlik uçan kuşlardan al kolay kolay inmezler hep sinekte uçarkar 3-4 saat hatta daha fazla duraksızın uçarlar fakat fiyatları diğer kırmalara oranlara yüzde25 daha fazladır

Her kus ayni olcak diye bi kaide yok.Uçmak istemeyen kuşu zorla uçuramazsın.5 TL ye bango da alabilirsin kırma almana gerek yok.

Arkadaşım benim önceden bir kuşum vardı.Kus Bango-mardin kırmasıydı (arap) o kuş varya 1 aydır bendeydi bir kere bile uçmamıştı.Onun için bende hep bu korkuyu yaşıyorum.

kuşçuluga yeni baslamıs bırısı olduğun iiçin sana en iti yavsiyem paraya kıy 1 cift yetişkim kuş all kanatlarını makazlaa onlardan yavru all yavrulukdan kusları ncıgerlerını acarsan co kguzel ucururusun saatlık olarak.

birde o bilgilerini değiştir. ismin bikere dogr udegıl. yasında tahmınımde dogru degıl.

bence kuş uçurmak için ideal olur ancak yavru alman daha iyi diye düşünüyorum

Bence yoz besleyeceğine 3-4 tl lik kuşlardan al besle sonra kuşçuluğu iycene öğrendiğin zaman onları ver birilerine güzel kuşlar la ve onları besle.
Saygılar

kuşçu batuhan' Alıntı:
Bence yoz besleyeceğine 3-4 tl lik kuşlardan al besle sonra kuşçuluğu iycene öğrendiğin zaman onları ver birilerine güzel kuşlar la ve onları besle.
Saygılar

adamda bundan bahsediyor ya işte =)

Bencede 2-3 liralık yozlardan veya kırmalardan alman başlangıç için iyidir. Bunlar son derece sağlam,evine bağlı,uçucu ve güzel yavru bakıcıdır. Bazen değerli kuşlara bakıcı olarakta kullanılırlar ve çok güzel uçarlar. Karşı binalara konup konmaması senin vereceğin eğitimlede ilgilidir.Bunlar kaçsa bile fazla paran gitmemiş olur. İlerde kuşçuluğu iyice öğrenince birkaç çift iyi kuş alıp yumurtalarını bunların atına sürersin. Böylece iyi kuşlarını çoğaltabilirsin.

Geri