Yüksek Uçucu Irklardan Bazıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
A

Anonymous

Misafir
Budapeşte Yüksek Ucucusu Budapest Highflier Pigeon
i654171_picturealen-20189.jpg

i654172_golubovi-20014.jpg

i654173_picturealen-20196.jpg

i654174_budapest-highflier-1-.jpg

i654175_budapest-highflyer-pigeon-1-.jpg

Bulgaristan Yüksek ucucusu Bulgaria High Flyer Pigeons
i654177_bulgaria-highflier-1-.jpg

İran Yüksek Yüksek Ucucusu Persian High Flyer Pigeons
i654176_iranian-highflier-1-.jpg

i654178_iran-persian-pigeon-highflyer-1-.jpg

Memel High Flyer Pigeons
i654179_memel-highflier-1-.jpg

Pakistan Yüksek Ucucusu Pakistan High Flyer Pigeons
i654180_pakistan-high-flyer-pigeon-1-.jpg

Sırp Yüksek Ucucusu Serbian High Flyer Pigeons
i654182_serbian-highflier-pigeon-1-.jpg

Stralsunder High Flyer Pigeons
i654183_stralsunder-highflier-1-.jpg

py_080_stralsunder_highflier_260_370_l.jpg

Stralsunder_Hochflieger_im_Stralsunder_Tierpark.JPG

Szentendre High Flyer Pigeons
i654184_szegediner-highflier-1-.jpg

Tippler High Fliyer Pigeons
i654185_tippler-tauben-1-.jpg

HTS-01-2345tippler.jpg

Van yüksek Ucusu Turkish Van High Fliyer Pigeons
i654166_turkish-van-highflyer-1-.jpg

Uşak Yüksek Ucucusu Turkish Usak High Fliyer Pigeons
i654167_usak-yuksek-ucucusu-1-.jpg

Viyana Yüksek Ucucusu Vienna High Fliyer Pigeons
i654168_vienna-highflier-1-.jpg

Vienna_highflier.jpg

Danzig Yüksek Uçucusu Danzig high Flyer pigeons
Danzig_highflier%28cream%29.jpg

Danzig_highflier%28red_self%29.jpg

danzigerhochflieger.jpg

İstanbul'da oturuyorum ama kuşalr benim değil internetten :)

uşak yüksek uçucusu diye bir ırkı ilk kez duydum

Ben de ilk kez duydum hocam.Araştırma yaptım pek fazla birşey de bulamadım.Karakan'lara biraz benziyorlar :)

bence standartları belirlenmeye soy analizi yapılmayan hiç bir kuşun -türün korunma şansı yoktur. bir kenarda kalsa bilse geliştirilmesi zordur. van a gittim bir kaç sefer. van yüksek uçucularından çok daha fazla mardin var burada. bazıları araya kaynamış, almış başını gitmiş. oysaki hem performansları hemde kostüm itibariyle bence çok keyifli kuşlar. bu uşak yüksek uçucusunu nereden duydunuzda koydunuz acaba merak ettim. ben araştırdım sadece bir sitede böyle bir isim buldum. bence böyle bir kuş olsa ''deniz'' çoktan bulmuş olurdu onu. yüksek uçucucular uyuyor bence artık. eski heyecanı yok buranın :)

erol abi ırkları bir yerden alıntı yaptım resimleri internetten buldum.Hemen kızmayın :)

Emeğine sağlık güzel bir paylaşım olmuş.. Bu yüksek uçucular maaşallah çok güzel uçuyor.. Herkese tavsiye ederim hem çok akıllı kuşlar hemde güzel yükselip uçuyorlar..

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

sen hangi ırk besliyorsun sinan ? Kesin budapeştedir :D

DERVİŞ' Alıntı:
sen hangi ırk besliyorsun sinan ? Kesin budapeştedir :D

Yok.. (: Ben Allah'lık bir durumdayım.. Eskiden taklacı besliyordum baktım taklacılar inmekte zorluk çekiyor: gönderdim onları köye; damızlık olsun diye.. Sonra alabadem beslemek istedim ama 1 çiftim vardı herkese iniyordu: uçmaya alışkın olmadığından uçunca şaşırdı heralde hayvancağızlar.. Şimdi benim 20 kuştan oluşan bir karga sürüm :ckmk: ve 1 çift te kara ense kelebeğim var.. Nasip olursa kara enseleri üreteceğim.. Zaten karga sürüm benim vazgeçilmezlerim.. ( Kara sürüsü dediğim: ilk kuşlarım: posta, budapeşte, baska, gibi düz uçan ama kaldırdığında dakikalarca havada kalan kuşlar.. Birkaç tanesi kırma ama uçuşları gerçekten iyi sayılır.. Hareket yapmasalar da düz uçuyorlar...)

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

Aynı benim kafadasın sinan.Yerim müsait olduğu için yeni ve büyükçe bir kümes yaptım.Taklacıları aynı kümeste bırakıp kanatlarını makasladım damızlığa ayırdım.Yeni kümesi budapeşte ile doldurdum.4 çift kelebek bir çift posta 3 çift bango bir çift de çakal var.10 çift kadar budapeşte var.Önemli olan toplu uçmaları.Bizimkiler de bir anlamda bölük sayılır.Uçurduğum zaman güneşi kapatıyorlar ayrı bir zevk :D :)

Belki vardır abi.Bir vakit öncesine kadar ırk sayılmayan kuşlar artık ayrı birer ırk oldu.Örneğin sebablar.Ya da bir çok filo özellikli kuşlar.Misal

tgyb_irk_amberi.jpg

Amberi

tgyb_irk_nakisli.jpg

Nakışlı

İki kuşun birbirinden hiçbir farkı yok.Sadece renk olarak farklılar.Ama ikisi de ayrı bir ırk olarak kabul ediliyor.Siz Van yüksek uçucularını da ırk olarak kabul etmiyordunuz galiba.Bunun nedeni bence hakkında yeteri kadar araştırma yapılmaması."Uşak Yüksek Uçucusu" olarak tanımlanan kuşlar hakkında biraz araştırma ve çalışma yapsak belki de beslediğimiz budapeşteleri bırakıp ya da bakıcı yapıp onları besleyeceğiz.Şahsen ben yerli ırkları beslemeyi daha uygun buluyorum.Bizim sahip çıkmadığımız her kuşa birileri sahip çıkıyor ve onların ırkı oluyor.Örneğin Bağdat'ların Carrier Hünkari'lerin Blondinette ya da Satinette olması.Ya da Mersin dalıcılarının hala Adana ırkının içinde bulunmaları ki uçuş ve dalış özellikleri tamamen birbirinden farklıdır.

Saygı ve Selamlarımla

tabiki teşekkürler bilgiler için ama Uşaklı oldugumu belirtmem sanırım yeterince iyi bir açıklama olur :haha:

ben o yüzden bu kuş varsa ki olmadığını söylemiyorum kesinlikle- uşaktan bir kere geçmişliğim vardır- deniz biliyordur dedim. ama söz her van kuşundan açıldığında üzülüyorum. bu kuşlar benim mazimde önemlidir. dedem ve amcamda kuş beslerlerdi. bir evi iran yüksek uçucularına ayırmışlardı. dedem oradan ayakkabı getirirdi. tabi her seferindede kuşlarla gelirdi. içeri girdiğinizde sesten başınız ağrırdı. ama bence vanlar yok oluyor. küçükken kuzenimle para biriktirip vana kuş almaya giderdik. ama ne kuşlar. onlar kara kuyruk, güllü, çilli, papaklı falan diye adlandırırlardı kuşları. hatta bir kuşçudan onların zeynel diye adlandırdığı bir kuş almıştık. bu şarabi rengi bir kaplandı. hala ondan daha müthiş bir kuş görmüş değilim. taklalarla deli olurdu. dolunay varsa akşama kadar uçardı. tabi o zamanlar bilmiyoruz bunları. amcam pek sevmezdi vanları. çok takla atan kuştan hoşlanmazdı iranlar daha seyrek takla atsada o elerdi hepsini. yıllar sonra gittiğimde kuş falan kalmamıştı vanda. olanlarda taklacıydı yada yüksek uçuculukları seyrelmişti kuşların. bu şebaplar miskiler orayıda darmadağın etmişti yani.bir tane arkadaş var nihat diye bu sitede bence onun bu kuşları yetiştiren yetiştiricileri bulması ve paylaşması gerekiyor. mersinde vanda olduğundan daha fazla van kuşu var örneğin. gerçi orda her türden kuş var o ayrı mesele. biraz eğilmek lazım oralara. uşak yüksek uçucusu denilen kuş her nerde kimdeyse bence deniz sen onu bul ve araştır.

ben yine destan yazmışım bu arada kusura bakılmasın yazı olunca çenem konuşmadığım kadar çok açılıyor. :)

Uşakta ki yerel kuşların neredeyse tamamı dolapçı ya da mülakat melezi sadece kelebekler dönekeler dolapçılar taklalar var onun dışında yetiştirilen yani o örnekte resimlenen kuşların melez oldugunu hepimiz gayet iyi biliyoruz ayrıca

Bir kuşun yüksek uçucu olarak nitelendirilmesi onun 1000 metre üzerine çıkması anlamına gelmiyor bu mesafeden çok uçuş süresi önemli 4 5 saat gibi sürelerden bahsediyoruz e bildiginiz üzere budapeşteler sırplar tippler ların süreleri bu saat diliminden çok çok fazla birde belirli özellikleri var...

O resimdeki kırmızı akkuyruk şeklindeki kuşun bir dolapçı melezi oldugu apaçık...

diğer bir yandan bir kuşu sadece rengi ile yada performansı ile hemen degerlendiremeyiz burada bir çok yetiştirici Yerel Dille ( Morakkuyruk) mavi akkuyruk kuşları özenle besliyor.. Bu durumda fikir şu olabilirdi akkuyruk bir yüksek uçucudur ? çünkü 3 4 saat uçanları var ?

Olay böylemi irdelenmeli HAYIR

Çünkü bu kuşların hepsi birbirinden farklı kimisinin kuyruk sayısı kimisinin rengi kimisinin kafa yapısı gaga ya da ayak... en önemlisi ise kimi takla atıyor kimi yarım daire şeklinde dönüyor kimi takla atmayı deniyor vs vs ..

sonuç olarak yüksek uçucuların bir standartı var standartın temelllerinden biri Telek Sayısı 12 telek yabani kuşlardaki gibi e sebebide ortada sürtünmeyi azaltarak daha çok havada kalmak ayrıca güçlü kanat kasları uzun olmayan bir vucut geniş bir gögüs yüksek bir metobolizma direnci ve kuvvetli bir ciğer...
Bütün bunları göz önünde bulundurmamız şart çok isterdim burada bir ırkın yüksek uçucu olarak litaritüre girmesini AMA MAALESEF BU BİR HURAFE böyle bi durum söz konusu değil

Daha önce de belirttiğim gibi ırkların isimlerini alıntı yaptım.Ama Anadolu'nuın her köşesinde bulunmayı bekleyen birçok ırk olduğu kanaatindeyim.Uşaklı olmanız sebebiyle sizden istirhamım en azından çevrenizdeki kişilere,kuşçu arkadaşlarınıza bu kuşları sorun.Belki de vardır.Aslında hepimiz bulunduğumuz yer ve köyümüzde beslenen kuşları incelersek Türk Güvercinciliği'ne büyük katkı yapmış oluruz.Zira federasyon kuruldu ama daha herhangi bir icraatını göremedim.Bence en önemli görevleri Anadolu'yu gezip ırk araştırmak ve standart koymak olmalı.

Selametle :)

DERVİŞ' Alıntı:
Daha önce de belirttiğim gibi ırkların isimlerini alıntı yaptım.Ama Anadolu'nuın her köşesinde bulunmayı bekleyen birçok ırk olduğu kanaatindeyim.Uşaklı olmanız sebebiyle sizden istirhamım en azından çevrenizdeki kişilere,kuşçu arkadaşlarınıza bu kuşları sorun.Belki de vardır.Aslında hepimiz bulunduğumuz yer ve köyümüzde beslenen kuşları incelersek Türk Güvercinciliği'ne büyük katkı yapmış oluruz.Zira federasyon kuruldu ama daha herhangi bir icraatını göremedim.Bence en önemli görevleri Anadolu'yu gezip ırk araştırmak ve standart koymak olmalı.

bu konuda hakkınız var.anadoluda dar bölgeye sıkışıp kalmış dışarıya açılamamış birçok yerel ırkımız olduğunu düşünüyorum.araştırma yapılıp kuş dünyasına bu ırkların kazandırılması lazım

Bana Satılık kuş Lazım Bi Kümes satan warsa sölesinn alacamm 20 30 tane

DERVİŞ' Alıntı:

federasyon bunu yapar niye yapmasında kaç yetiştirici üye ve kaç zengin kuşçu destekliyor köstek olan daha çok ama dediğin yapılmalı birkaç ırk için geçerli şuan kelebek posta takla bango ben yüzlerce ırk sayarım ve bu ırkların kendi içinde onlarca çeşidi ama safkan yetiştiricilik gelişmediğinden standartlar koyulmadıgından kuşların değeride yok . yinede 10 yıl öncesine dönersek şuan ki yetiştiricilik daha güzel ve ırk korumaya çalışan arkadaşlar çok . bu şuna benzer mahalleye bir bakkal açılır eğer mahalle halkı o bakkala gitmezse bakkal batar. herkes federasyona üye olmazsa gelişimde katkıda bulunmazsa federasyon batmaz ama her ırkta gelişmez ve ilerlemez.

selamlar

tippler icin yuksek ucucu yazmissiniz hayir tippler yuksek ucucu bir irk degil ortalama 50 ile 100 metre yukseklikte ucarlar cok nadir gozden kaybolacak kadar yukselirler...

BEN YAKLAŞIK 11 YILDIR UŞAK YÜKSEK UÇUCU IRKINI BESLİYORUM BÖYLE BIR IRK YILLARDIR VAR FAKAT BİLİNMİYOR GÖZLE GÖRÜNMEYECEK YÜKSEKLİĞE ÇIKABİLİRLER RENK ÇEŞİTLİLİĞİ ÇOK FAZLADIR ... KANI SAĞLAM BİR IRKTIR

gorkem64' Alıntı:
BEN YAKLAŞIK 11 YILDIR UŞAK YÜKSEK UÇUCU IRKINI BESLİYORUM BÖYLE BIR IRK YILLARDIR VAR FAKAT BİLİNMİYOR GÖZLE GÖRÜNMEYECEK YÜKSEKLİĞE ÇIKABİLİRLER RENK ÇEŞİTLİLİĞİ ÇOK FAZLADIR ... KANI SAĞLAM BİR IRKTIR

usakta ibrahim isminde bir kardese 1 ay evvel bir cift mahutian kan tippler gonderdim urettiginde ondan kus edinin birde tippler ucurun derim..

soy ismi nedir

bilader madem uşak güvercinini bilmiyonuz hakkında yorum yapmayın kuşun kralı.babası bu kuşlar sahibine sadıktır en az 3 saat kesintisiz ucar havada gözükmez mor akkuyruk sarıakkuyruk sarı çilli

Geri