yuksek ucucu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar sizlerden bir konu hakkında bilgi sormak istiyorum.
oncelikle kusculuk maceramı anlatayım ( cunku sordugum sorular yuzunden farklı yerlere cekiliyor )

ben arkadasım bir kuscu abimin evine tasındı ve orada ev sahibinin birkac kumesi vardı kusları da vardı. arkadas ile bende kusları seyretmeye filan gidiyorduk oglen araları filan gel git yapa yapa kusculuk depresti seytan durttu derlerya aynen oyle. arkadasın ev sahibine dedimki abi zaten gelip gelip gidiyorum 1 takım kus da ben alayım seninkiler ile beraber bakalım. ama dedim ben bizim oranın kusundan alacam.malatya bol paça. dedi yaw onlara para verdigine değmez filan diye. ama dayanamadım basladım arastırmaya ankarada ulasabildigim kus bulabilecegim yerleri filan aradım yok malatya kusu besleyen. internetten 2-3 ay arayarak zorda olsa buldum pazarlık falan filan aldım 1 takım kus. görünüşler filan 10 numara tabii bana göre abii begenmedi ama ben begenmiştim.1-2 hafta gecti es diye aldıgım kuslarda tık yok. şimdi o abimim kuslarla aynı kumesde degil ufak bir kumes de ayrı besliyorum atlama olmasın cinsler karısmasın diye. kusları onların kuslarının yanına attık es diye aldıgımız kuslarım 2 side dişi cıktı. aldıgım adamla konustuk filan 1 geri gonder kargo filan derken 2 erkek daha aldım.bunlar ocak ve subat aylarında oldu.es aldılar 2 takımda ilk yumurtalara bakmadılar .simdiye kadar 5 adet yeme dusmus yavru var 1 haftalık yumurtadan cıkmıs ve 2 yumurta var ayrıca 2 takımda hediye kuslarım geldi.

ben kusların cogalması ve ev sahibinin kumes e ihtiyacı oldugundan koydeki meyve bahcemize demir kumes yaptırdım .

bendeki kusları hiç ucurmadım gibi birsey sadece malatyanın erkekleri kanatlarını makaslamadım diğerleri makaslı.onlarda 10-15 dakk kovalayıp indiriyordum.cunku oglen arası sadece vaktım vardı 30-45 arası o yuzden ucuramadım.
bu kuslar muhtemelen cok fazla ucmayacaklar ekeler . ucsada alcak olacak ve kısa sureli olacak cunku o aralarda ucurdugumda o da duzenli degil cogu zaman yem atıp sularını degiştirik gidiyordum. 2 erkekde bel vuruyordu son zamanlarda takla ile sersem e dusmus kus taklasına bense tek tuk taklalar atıyordu . bu sureleri uzakmak vede yuksek ucmaları için ne yapabilirim.
yavrular kanatlı ama hiç ucmadı 1-2 si birkac kere catıya kalktı ındi. ve simdi yerleri degişecek.
kusların ucus surelerini nasıl uzatabilirim yavruları ekelerle ucurmaya kalksam 10-15 dakk ucacak. 7 aydır bende kuslar toplasan 1-2 saat ya uctu ya ucmadı.eskisini de bilmiyorum ne sekilde kuslar .
uzun sure ucan yuksek ucucu kus alsam 1 takım ucuslarında haydası olurmu. olursa ne onerirsiniz.
forumda van kusları budapeste tipp filan diye adı gecen kus ırkları var ama tippler gibi 8-10 saat ucsun istemiyorum 2-3 saat ucsun yuksek ucsun istiyorum. bunun için ne onerirsiniz. malatyaların yuksek ucanları oldugunu biliyorum ama bendekilerin ne oldugunu bilmiyorum.yavruları yuksek ucan kuslar ile ucurmak istiyorum ne onerirsiniz

yazı biraz uzun ve karısık oldu ama kusura bakmayın. sorunum belki cok basıt bir sorun ama tecrubeli olmadıgım için bu konuda beni oldukca sıkıntıya sokuyor.yorum a acık konu

kuslar ve sıkıntılı olan ufak kumesten görüntüler.

hediyeler

ilkcift diye aldıgım dişi cıkan kuslar :haha: buda erkeklerin geldigi gun es degiller hala

yavrular eksik olan var
son tıkıs tıkıs hali

yoruma açık demissiniz bildigimiz kadar yorumlayalım özgür kardesim

1kusun içinde yok ise uçmamak tembellik baska kuslarla ucsada verim alamazsın

2 kusların uçması düzenli antremanla saglanır zaman gerek

3bu sekil cins cins kus aynı kümesde olmaz önce ne tür kus besleyecegine karar vermelisin yada ayrı kümeslerde tutmalısın

4 hangisine hangi emegi sarf edip hangilerinden istedigin verimi alacaksın çesitli kus beslemeyle emekde bölünür sevgide zamanda karsılıgıda parca parca olur seni ne kadar mutlu eder

önerim en sevdiginde karar kılman emegini sevgini zamanını onlara ayırmalısınki karsılıgıda olsun

yukardaki gibi beslemeyi düşünüyorsanda hepsini uçurabilmiş olsan dahi açık konusmak gerekirse mutlu olacagını sanmıyorum kendine bir hedef belirtip karar vermelisin önceligin bu olmalı hedefleri olmayanın beklentilerinin karsılıgını alamaz
güle güle uçur besle saygılar

yavrudan bango alirsan bangolar yuksek ucusludur ayni sekilde ,tel kuyruk kelebek kuslari ,bursa kuslari veya tip kuslari yuksek ucuslu kuslardir ...

son olarak o bol paca kuslardan hic beslemedim ama onlar sus kusu yukek ucus verimi alamazsin

kuscu_marik' Alıntı:
yoruma açık demissiniz bildigimiz kadar yorumlayalım özgür kardesim

1kusun içinde yok ise uçmamak tembellik baska kuslarla ucsada verim alamazsın

2 kusların uçması düzenli antremanla saglanır zaman gerek

3bu sekil cins cins kus aynı kümesde olmaz önce ne tür kus besleyecegine karar vermelisin yada ayrı kümeslerde tutmalısın

4 hangisine hangi emegi sarf edip hangilerinden istedigin verimi alacaksın çesitli kus beslemeyle emekde bölünür sevgide zamanda karsılıgıda parca parca olur seni ne kadar mutlu eder

önerim en sevdiginde karar kılman emegini sevgini zamanını onlara ayırmalısınki karsılıgıda olsun

yukardaki gibi beslemeyi düşünüyorsanda hepsini uçurabilmiş olsan dahi açık konusmak gerekirse mutlu olacagını sanmıyorum kendine bir hedef belirtip karar vermelisin önceligin bu olmalı hedefleri olmayanın beklentilerinin karsılıgını alamaz
güle güle uçur besle saygılar

yorum için tesekkur ederim ama ;

ben malatya kusu besliyorum diger gelen kuslar hediye kardesim gonderdi ve askere gitti .geri ceviremezdim. aslında malatya besleyecegim kardesimin hediyesi oldugundan dolayı karısıklık var yoksa tek malatya beslemek istiyorum

su anda kumes yapıldı 2*2*1.5 buyuklugunle bölmeli bir demir kumes yapıldı

yavrularını almıs oldugum kuslar ocak ayında alındıgından beri yerde .onceden cok iyi ucuyor olsa bile o kadar zamandan sonra ucuslarında duzensizlik olur gibime geliyor yoksa yanılıyormuyum

Abi ben şurasını anlayamadım.Önce demişsin zamanım yok 30-45 dkk arası aram var uçuramıyorum çok fazla sonra demişssin bi kaç saat uçmalarını istiyorum.ee öğlen arası 30 45 dkkk kuslar 1 2 saat ucarsa snn iş nasıl olacak?Ayrıca kusları neden öle tembel yaptın pazar günleri boş degilmisin en azından pazarları kusları bol bol uçursan?

6 ayın ilk haftasına kadar sadece oglen araları yem verip sularını degiştirebiliyordum . emanet yerde baktıgım için gunun degişik saatlerinde gitmem mumkun degildi. artık oyle degil.kendi bahce işlerini yapıyorum ve orada kalacagım uzun bir sure. sabahları erken saatlerde ve aksam 4-5 den sonra vaktım olacagı için artık sıkıntı yok sabah 2-3 saat aksam da olabilir .onceden iş nedeni ile vakit yoktu. artık o kadar sıkısık olmayacagım

abi sanırım senin zamanın iş yüzünden yok haddimi aşmak istemem ama kuşculuk sabır işidir empati yapmalısın seni nirisi niyere tıksa sen memnun kalırmısın abi bence kuşları rahat uçurabileceğin zamanlar olan bir işe gir en azınca akşam ezanına 1-2 saat arası boş olabileecğin bir iş yoksa sen hep böle uçurmayarak yavru alırsan kuşculuğun asıl zevkini almazsın

ozgur06' Alıntı:
6 ayın ilk haftasına kadar sadece oglen araları yem verip sularını degiştirebiliyordum . emanet yerde baktıgım için gunun degişik saatlerinde gitmem mumkun degildi. artık oyle degil.kendi bahce işlerini yapıyorum ve orada kalacagım uzun bir sure. sabahları erken saatlerde ve aksam 4-5 den sonra vaktım olacagı için artık sıkıntı yok sabah 2-3 saat aksam da olabilir .onceden iş nedeni ile vakit yoktu. artık o kadar sıkısık olmayacagım
bu mesajdan önce yazdım mesajımı valla senin ve kuşlar adına çok sevindim abi sabah, sabah ezanından 11e kadar istediğin zamada uçur en iyi zaman 7 10 arası çok iyi bi zaman akşamda 6.5 8e kadar uçur hergün böyle antreman yaparsan kuşlar gene açılır ve istediğin verimi alırsın ayrıca artık o eke kuşları uçurma derim onları damızlık yap zaten yavru almışsın bundan sonrada damızlık yap yavru al şuanki yavruları uçur sadece

KARDEŞ SANA TAVSİYEM ŞU KUŞLARDAN BESLEMEN.....SAHİBİNDEN.COM...İLAN NUMARASI...92451826.....

Geri