Yükselme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan s0nwolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

s0nwolf

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat savaskol
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Sa aranızda yaklaşık 1 sene ara verdim yeni yere taşıdım eski kuşlarimi buldum fakat şu anda 100 küsür kuş var vekendi çatıma alistiramadim karşı çatıya ve benim çatıya git gel yapıyorlar yükselme durumu hiç olmadı 7 aydır buralar fakat kerkenek dışında onları o catidan kaldırıp ucurucak bir şey yok ortalama 1 haftadır hepsinin kanadi bağlı o karşı çatıya konmalarini nasıl engellerim karşı çatıya çıkıp poşet bağlama olasiligim malesef yok

tek çare kuşlarınızı saldığınız vakit onların aç olması. kuşlarınızı saldığınızda aç olsunlar ve 15-20 dk yarım saat kadar onları havalandırın. karşı çatıya gitmeye yeltendiklerinde hafif yemleyerek tekrar çatınıza gelmelerini sağlayın.son olarak hepsini kümese sokun ve karınlarını doyurun.siz yanlarında olmadığınızda vede tok olduklarında onları dışarda bırakmayın.sizin çatınızdayken onları kovalamayın, sizin yanınızdayken rahat etsinler. sabır isteyen bir süreç ama zamanla karşı çatıyı unutacaklardır.

slm. kümesinizin fiziki koşullarını bilmiyorum ama. Ben bu sorunu yıllar önce kümesin önüne salma yaparak çözdüm(3.kat teras). Güvercinler sürekli salmanın içinde vakit geçiriyorlardı. sadece uçum saatlerinde dışarıya çıkarıp uçuruyordum, yemleyerek içeri alıyordum. Hiç sıkıntıda çıkmıyordu. Aşağıda netten indirdiğim temsili bir salma resmi var fikir vermesi açısından.
ornek-kumes-loft.webp

Kümesim 3. katta çatı arasında ve kapıdan dışarı çıkıliyor kuşlar sürekli karşı çatıya konuyor lar bende karşı çatıya değilde kendi çatıma konmalarini istiyorum

Kümesim 3. katta çatı arasında ve kapıdan dışarı çıkıliyor kuşlar sürekli karşı çatıya konuyor lar bende karşı çatıya değilde kendi çatıma konmalarini istiyorum

Daha önce bu konularda birçok mesaj mevcut. Rica etsem onları bi inceleyin. Kuşlarınızın en güvendiği yer sizin çatınız olmalıdır ancak siz uçsunlar vs gibi durumlarla kuşları ürkütürseniz malesef onlarda başka çatıda dinlenmeyi tercih edeceklerdir.

Merhaba,
Karşı çatıya alışan kuşları yemle terbiye edin,yerine inmeye alıştırın.
En çok havada kalandan başlayarak düzenli uçurmaya çalışın.
Tüy dönemi fazla kilolar vs den mazeretli kuşları sıkıştırmayın.
Sabredin günden güne sabit antrenmanla uçar hale gelirler.

Geri