yumurta alamama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet nuri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 717
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet nuri
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bir yıldır eş olan kuşlarım neden hayla yumurtlamadı durmadan çifleşiyorlar diş biraz yaşlı ondan olabilir mi

kimse yokmu cevap veren :benyapmadım: :benyapmadım: :benyapmadım: :benyapmadım:

dişinden daha önceleri çok yumurta çekmiş olabilirler, bu yüzden dinlenmeye geçmiş olabilir, dişi kısır olabilir yada siz dişi bildiğiniz kuş da erkek olabilir. yada sizin söylediğiniz gibi dişinin yaşı itibari ile pili bitmiş menopoza girmiş olabilir. başka olasılıklar aklıma gelmiyor.
dişi kuşlarınız yumurtlamıyorsa elden bir an önce çıkarın. sağlam eke kuşlar alın.artık ekelerin tam eş alma zamanı. yeni kızmalarla bu sene bir çok yavru alabilirsiniz.

saol dediklerini yapacagım

zekeriya abimin de dediği gibi birçok nedeni olabilir . ama 1 yıldır yavru alamadığın kuşlardan yavru alman çok zor . değiştirmen çok daha iyi olur . sağlam damızlıklar bir kümesin olmazsa olmazlarıdır

dragnel' Alıntı:
zekeriya abimin de dediği gibi birçok nedeni olabilir . ama 1 yıldır yavru alamadığın kuşlardan yavru alman çok zor . değiştirmen çok daha iyi olur . sağlam damızlıklar bir kümesin olmazsa olmazlarıdır

bu gibi kuşları elden çıkarmadan önce bu kuşları ilk önce göz hapsine tabi tutun. mesela bu kuşlar yuva kızdırıyormu, yuvaya çöp taşıyorlarmı. bu 2 olay gerçekleşiyorsa bu kuşların altına 1 adet plastik yumurta koyun. eğer plastik yumurtaya yatıyorlarsa hemen altlarına 2.plastik yumurtayı koyun.erkekli dişili yumurtaya sahip çıktılarsa, kümesinizde değer vermiş olduğunuz kuşların yumurtaları varsa ve plastik yumurtaya yattıkları gün itibariyle 3 veya 5 gün öncesinde yumurtlamış kuşlarınız varsa bu kuşlarınızın altına yumurtaları rahatlıkla sürebilirsiniz. en azından elinizde 1 takım bildiğiniz bakıcınız elinizin altında olmuş olur. bu kuşlarıda bu şekilde değerlendirmiş olabilirsiniz.

bendede oyle 1 senedir yavru alamadıgım takımım var ama yaslı değil genc kuslar 2 yas filan dır. 1 senedir yaklasık alamadım yumurta 1 sefer tek zar yumurta yaptılar oda yırtıldı yumurta . baska yumurta yapmadılar bu yaklasık 5-6 ay oncesi ondan sonra yuva kızdırıyorlar ama es alırken de gormedim o dönemden sonra . Kumeste hangı yumurta olsa uzerinde yatan kusu kaldırıp zorla yatıyorlar dişili erkekli bende bakıcı yaptım 1 takım yavru baktırdım . baska bir yavru ekesi takımımdan birinin ilk yumurtasını surdum bugun itibari ile yavrular cıktı

Geri