yumurta alamıyorm..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isott
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

isott

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
iskender emanet
Meslek
şöför
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlaşlar herkeze merhaba.. adım iskender üç aydır güvercin yetiştiriciligiyle ugraşıyorm . bir çift arap güvercinim var 3 aydır besliyorum ciftleşmelerine ragmen yavruları olmuyor catalında dişinin acılmada yok ve ben bu sebebden bir cift de eşleşmiş mermeri güvercini aldım eş di bunlar ve aldığımda dişinin yumurtalamasına bir hafta var dedi veren arkadaş kurban bayramının birinci günü aldım kuşları ve bu güne kadarda yumurtlama olmadı. cok ilginc kuşlar yumurtlamıyor. ben bunun sebebini bulamadım . yemlemede minerel olsun protein olsun en kaliteli yemi kullanıyorm eş araplarım 2 saat kadar ucuyorlar ama mermerileri daha hiç ucurmadım şu anda yuvadalar bu arada mermerilerde günde üc dört defa ciftleşiyorlar. bu yumurta alamamamın sebebi nelerdir acaba.
kusura bakmayım biraz uzattım vereceginiz cevaplar icin şimdiden teşekkür ederim iyi günler herkeze.

Arkadadaşım arapları bilemiyorum neden yumurtlamıyor belki kısır olabalir ama arkadaşından aldığın diğer kuşlar yumurtlayacaktır çünkü yerleri değiştirilen kuşun kıçında yumurta olsa bile yumurtlamaz. Yeni yeni çiftleşmeye başladılarsa en gec iki hafta içerisinde yumurtlayacaklardır.

selam

abi bende ılk kuşçuluga eylul ayında başlamıştım ve bi cift mardin almıştım aldıgım abi 2 hafta içinde yumurtlar dedi ama yumurtlamadılar tam 7 ay bekledim mart ayının başında yumurtlamaya başladılar,galıba kümesine alışamamış olabılır veya kendilerine ait folluk bulamamışta olabılırler..

saygılarımla

Abi benimde bi kuşum yumurtlıyacaktı ama ben salaklık yapıp kümesimi düzenledim biraz kuş şimdi yumurtlamıyor bende mecburen kümese alışıp düzgün bir folluğa alışmasını bekliyorum belki seninkide böyle bişeydir...

saygılar

slm abilerim bende 3 aydır ku besliorum 5 çift kuşum war bnmkilerde hiç yumurlamadı nedenini belen warmı hawanın soguk olmasından kaynaklanırmı ..

verdiğiniz bilgiler için teşekkü ediyorum arakadaşlar ..

sevgılı kardesım kumesının ıcıne ısıtıcı yada benzerı bır seyt koy olmadı seyyar la bır 100 lu ampul cek
kumesın sıcak olsun kumesınn flluk kısımlarıı genıs olsun ve kumesın genısolsn kusların a kumesın dsına salma yaparsan cok ksa sure de cok yavru alırsın

3 ayda kuş yumurtlamaması çok normal, kuşlar bi yerine yatışsın, uçsun kendilerine güveni gelsin. bir sene geçsin bakalım ondan sonra da yumurtlamıyorsa o zaman takviye olarak vitaform,bal+sirk vb. takviyeler dene , ama şu an telaş yapacak bişey yok, kuşları doğal haline bırak, onlar ne zaman yumurtlayacakları doğasında saklıdır. sen telaş yapma,

dushekimi' Alıntı:
3 ayda kuş yumurtlamaması çok normal, kuşlar bi yerine yatışsın, uçsun kendilerine güveni gelsin. bir sene geçsin bakalım ondan sonra da yumurtlamıyorsa o zaman takviye olarak vitaform,bal+sirk vb. takviyeler dene , ama şu an telaş yapacak bişey yok, kuşları doğal haline bırak, onlar ne zaman yumurtlayacakları doğasında saklıdır. sen telaş yapma,
:evet:

Geri