Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhabalar öncelikle buradaki herkese çok teşekkür ederim sayenizde hiç bilmediğim güvercin yetiştiriciliğini en ince ayrıntısına kadar öğreniyorum. Herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor böyle bir ortamı kuran hazırlayan ve devam ettiren herkese teşekkürler...Ben bu yaz başladım güvercin yetiştiriciliğine ilk zamanlar güvercinler aldım kaçtı bir daha aldım yine kaçtı sonra bu site sayesinde öğrendim güvercin kaçırmamayı, hatta sağolsun senol (senol1981) arkadaşımız hem yardımcı oldu hemde güvercin hediye etti. Neyse fotoğraflarda görmüşsünüzdür iki adet yumurtamız var bunların 18. günü bugün ve baktım ki ikisi de aynı boyutlarda çatlamış. sizce ne zaman yavrularımı görürüm artık beklemekten sıkıldık. Bi de bahar havası olsa da kış ayındayız ne dersiniz nasıl yardımcı olmalıyım ebeveynlere (lütfen yazmadan önce forumda arastırın demeyin hem teşekkür etmek istedim hemde yumurtanın çatlamasından sonra ne zaman yavrunun çıktığı yazmıyor )
3-4 gün içerisinde yavruları görmüş olursunuz. Çok merak edip yavruları incelemeye dokunmaya kalkmayın, öncelikle enfeksiyon kaptırabilir, sonrasında anne babanın yavruları dışlamasına sebebiyet verebilirsiniz. Yavrular çıktıktan sonra yapacağınız şey, anne babanın önünde vitamin değeri yüksek karışık yemleri sürekli bulundurmak (mısır, aspir, ayçekirdeği, bezelye, prinç, mercimek, mürdüm vs.) ve içme sularına 1 lt ye 1 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırıp her gün taze su vermek..
yok elime almıyorum yuvalığından tutup bakıyorum bir tanesinde çatlayan yerde siyahlık gibi bir karartı var ama hiç hareket etmiyor fotoda görünüyor hatta içinde sıkıştığı için mi hareket etmiyor acaba bi de bu yumurtayı annemi çatlatıyor yoksa yavru mu? neyse bekleyip göreceğiz o kadar bekledik şunun şurasında ne kaldı...çıktıklarında tekrar fotoları paylaşırım...Bilgiler için teşekkürler...
Arkadaşlar bu yumurtalardan ilk çıkanın cinsiyeti erkek veya dışı olarak söyleyebiliyor mu böyle bir durum duymuştum ilk çıkan erkektir diye gerçekliği var mi?
Arkadaşlar bu yumurtalardan ilk çıkanın cinsiyeti erkek veya dışı olarak söyleyebiliyor mu böyle bir durum duymuştum ilk çıkan erkektir diye gerçekliği var mi?
ilk çıkan erkek diye bi kural yoktur yumurta kardeşleri 2 side erkek olabilir 2 side dişi olabilir 1 i erkek 1 i dişide olabilir. ama bu kuşun cinseyeti hakkında yorum yapabilcek sayılı kişi olduğunu düşünüyorum. :slm: :slm:
Dostlar ikinci yavrumuzda bu sabah saatlerinde aramıza katıldı, şimdi sırada bu çirkinleri sağlıklı bir şekilde büyütmeli, Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
ana babaları onlara yardım eder büyütür siz yemini suyunu verin yeterli fazlada rahatsız etmeyin yoksa bakmazlar dısardan kimsenin yardımı olmaz hallerine bırakın
Hay maşallah.Ey büyük ALLAHIM yumurtaya bile can veriyor , millette koca kehaneti yaratan RABBİMİZİ inkar edip , nasıl oluştuğunu araştıyor.ALLAH nice yavrular nasip etsin.
zaten bize izin vermiyor ki rahatsız edelim elimizi uzatıyoruz gagalıyor göstermiyor bile almış altına gizliyor, bugün yem yemek için kalktı da anca o zmn görebildik kafa kafaya vermişlerdi yine
Kardeşim Allah sana daha güzellerini nasip etsin. Yumurtayı beklemek ayrı güzel sabırla bekleyip yumurtadan çıkmasını beklemek ayrı güzel, bakalım büyümesini izlemek nasıl olacak.
Kardeşim Allah sana daha güzellerini nasip etsin. Yumurtayı beklemek ayrı güzel sabırla bekleyip yumurtadan çıkmasını beklemek ayrı güzel, bakalım büyümesini izlemek nasıl olacak.
bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. şimdi sonbaharda çift yaptığım iki ön tepe çakmaklım var bunlardan dişi olanın ayağında sekme vardı halsizdi dekort takviyesi yaptım birbirleriyle öpüşüp birbirlerini temizliyorlar hatta aynı yuvada takılıyorlar bende yuvalarına ot falan koydum benim bilmediğim ve öğrenmek istediğim erkek yem yemek dışında yuvadan çıkmayarak yuvayı didikliyor otta koymuyor dişide bir girip bir çıkıyor yumurta öncesi erkek güvercinler bu şekilde yuvada çok durup yuvayı temizler mi? temizlemekten kastım ha bire gagasıyla ot koyduğum yuvanın zeminini didikliyor bu yumurta hazırlığımı acaba?
Merhaba Engin Bey,
Konuya cevap yazılmayışı aynı konudan farklı ve sayısız başlık altında bahsedilmiş oluşundandır muhtemelen.
Bahsettiğiniz davranışlara yumurta hazırlığı denebilir.
Erkek şayet çöp çekip yuvada sürekli ötüyorlarsa, dişinin durumuna bağlı olarak bir süre sonra yumurtalar gelecektir.
Selamlar
Khalid
merhaba Kadir sağolasın ben baya inceledim diğer konuları orda hep erkek çöp toplar dişiyi kızıştırır dişide hep yuvada oturur yazıyordu benim merak ettiğim konu yoktu o yuzden yazdım sağolasın sen bilgini aktarmıssın teşekkürler...