Yumurta değişimi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar öncelikle hepimiz çıkacak olan yavruların en iyi kana, kostüme ,oyuna veya dönüşe sahip olan anne babadan çıkmasını istiyoruz.. Bunun içinde yumurta değişimi yapmaktayız. Sizlere sorum yumurta değiştirirken ,değiştirilecek olan yumurtaların aralarında en fazla kaç gün olmalıdır. Yani benim iyi kuşum bugün yumurtluyor çıkmasını istemediğim yavrular ise 3 4 gün sonra. Ve ben iyi olan yumurtaları diğer yumurtalar ile değiştirmek istiyorum. Bu tür değişim yapılırken en fazla kaç gün olmalıdır yumurtlama zamanları arasında ?
Diğer bir sorum ise kuşu istediğimiz zaman yumurtaya yatırma yumurtlatma imkanımız var mıdır. Yani elimde bir çif alman iyi yavru bakan kuşlarım var ve ürütmek istediğim kuşlar da muradiye. bu iki çifti aynı zamanda yumurtaya yatırma ve ardından değişim yapma olanğımız var mıdır ?
Yardım edecek olan herkeze şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum..

Re: Yumurta değişimi Hakkında Bir Kaç Soru ..

öncelikle selamun aleykum dıyerekten başlamak ıstıyorum kuş yumurtasını surme konusunda benım sureklı yapmış oldugum bır olaydır şunu dıyım en fazla uc gun ara olmak şartını oldugun soylemek ısterım cunku kuş macunu tam zamanında veremese yavru cıksa bıle katı kuscagı ıcın yavrunun ölmesı olagandır o yuzden yumurta denk getırme olayı cok karışık bır olaydır ben kendı yaptıgımı sıze anlatım belkı yardımcı olabılırım yumurtasını surecegım kuşumun yurtlar yumurtlamaz altından almak şartıyla bır kavanoza tuz ıle doldurup bu tuz kavanozun ıcınde saklıyorum yumurta surecegım kuş yumurtlar yumurtlamaz surmeyın ıkıncıyı yaptıktan sonra tam yattımı altındakı yumurtları alıp surecegınız yumurtaları surun yuzde 90 cıft yumurtada cıkıyo ama özen gostemen gereken konu yumurta aldıgın kuşun yumurtlar yumurtlamaz altından alman yumurtaya yattımı yumurtanın bozulma şansı cok o yuzden dıkkat ve takıp gerektıren bır olay saygılar

Re: Yumurta değişimi Hakkında Bir Kaç Soru ..

varlı_iletişim' Alıntı:
öncelikle selamun aleykum dıyerekten başlamak ıstıyorum kuş yumurtasını surme konusunda benım sureklı yapmış oldugum bır olaydır şunu dıyım en fazla uc gun ara olmak şartını oldugun soylemek ısterım cunku kuş macunu tam zamanında veremese yavru cıksa bıle katı kuscagı ıcın yavrunun ölmesı olagandır o yuzden yumurta denk getırme olayı cok karışık bır olaydır ben kendı yaptıgımı sıze anlatım belkı yardımcı olabılırım yumurtasını surecegım kuşumun yurtlar yumurtlamaz altından almak şartıyla bır kavanoza tuz ıle doldurup bu tuz kavanozun ıcınde saklıyorum yumurta surecegım kuş yumurtlar yumurtlamaz surmeyın ıkıncıyı yaptıktan sonra tam yattımı altındakı yumurtları alıp surecegınız yumurtaları surun yuzde 90 cıft yumurtada cıkıyo ama özen gostemen gereken konu yumurta aldıgın kuşun yumurtlar yumurtlamaz altından alman yumurtaya yattımı yumurtanın bozulma şansı cok o yuzden dıkkat ve takıp gerektıren bır olay saygılar
Öncelikle yardımlarınız ve güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bu konuyu 3 4 gün önce uzun uzun araştırdım ve sizin dediğiniz yöntem ile yavru alınabileceğini öğrendim. Tuz un fark etmez, bir kavanozun içerisine yumurta olduktan sonra alıp sivri kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirmek gerekiyor. Fakat benim bu konuda aklıma takılan bir kaç durum var,öncelikle yumurtayı kaba koyduğumuzda buz dolabında mı yada normal koşullarda odada mı kalması gerekiyor ? Bir diğer sorum ise, kuş gece yumurtlamış olabilir gecede göremeyebiliriz yumurtladığını, yani kuş yumurtayı yumurtladıktan sonra EN FAZLA KAÇ SAAT ÜZERİNDE YATARSA YUMURTANIN ÇIKMA ORANI %90 LARDA OLUR ?

Geri