Yumurta felci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan samettan52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

samettan52

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
samet tan
Meslek
Yazılımcı
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar Kümesimin en iyi ve en tatlı en güzel kuşu felç geçirdi.

1. yumurtlamada hiç bir sorun yoktu ancak 2. yumurtayı yumurtlardan yumurta götünde kaldı mecburen ben elımde aldım.

Ve şuan hiç hareket etmıyor yem yıyemıyor. Yemı elımle yedırıyorum ama kanatlarını bile hareket ettıremıyor bırakın kanatlarını ayaklarını ve kafasını sallayamıyor. öle gibi sadece nefes alıyor ve göz açıp kapıyor.
Bu konuda ne yapabılırım.

genellikle düzeliyor kuşlar umarım seninde kuşun bi an önce düzelir. yapailiceğin tek şey şuan yaptığın gibi beslemeye devam etmen.

bu 3. gün işallah düzelir. bu kuştanda sitedekilerin çoğunda bile coktur cok azdır.
tam basık 7*7 musul çakmaklı ala .

kalsiyum takviyesi yapmanı onerırım.

yumurtayı pişirip kabugunu kuşlarıma veriyorum 5 yumurta kabugunu 2 dakıkada bıtırıyorlar.

ama şuan bu kuşum yiyemiyor .
beravit b12 versem sorun olur mu ? ağzından şırıngayla. suya karıştırıp.

kalsiyum al eczaneden suda eriyenlerden. kuşu eve al önune suyu koy içine at 3 gune gecer

petibör sade bisküvi aldım suda mama haline getirdim ve şırıngayla ağızından verdim. ve yarım saat sonrada eczaneden aldıgım kalsiyumu 5 ml şırınga ile 2 kere verdim 10 milim verdim yani.
umarım ki doğru bir uygulama yapmışımdır.

samettan52' Alıntı:
petibör sade bisküvi aldım suda mama haline getirdim ve şırıngayla ağızından verdim. ve yarım saat sonrada eczaneden aldıgım kalsiyumu 5 ml şırınga ile 2 kere verdim 10 milim verdim yani.
umarım ki doğru bir uygulama yapmışımdır.

doğru doğru kardeşim kalsıyum verdikten sonra dert etme.. yalnız kuşu kümesten cıkar yürüyemediği için erkek kuşlar çiftleşicek zannedip kuşu ezmesinler =))

kuşun belini düşürüp yumurtluyacağını anladığın zaman biraz zeytin yağı icir faydası oluyor

calsiyum veriyorum ama halen düzelmedi . başka yapıcak bişeyimiz yok gibme geliyor .

aynen uygulamaya devam et düzelicektir.. sabır

DOĞRU YOLDA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. KAKADA BEYAZLIK VARSA, SALMONELLA HASTALIĞIDIR..VARSA ALFOXİL ( amoksisilin)KAPSÜL 10 GÜN İÇİRİLMESİ TEDAVİ EDİCİDİR DİYORUM. SEVGİLERİMLE.

bilgilerimizi paylasalım arkadaslar

kuşun kanadını kuyrugunu kes bence öncelıkle. calsıyum tab ilacı var onun kullanıldıgını duydum cok sukur basıma gelmedi.inşallah kurtarırsın.

arkadaşlar konu kirliliği yapmamak için buraya yazıyorum bende bi dişi kuş var yuva kızdırıyorlardı beli felan düştü ama kuş birden bire rahatsızlandı bugün sabah baktığımda kuş yürümekte zorlanıyor 2 3 adım atınca kafasının üstüne düşüyordu uçuyordu fakat inerken çakılıyordu sanki ayakları felç olmuş gibi akşam az da olsa yem yedi ama halsizleşti baya üstelik yumurta daha belinde duruyor ne yapmam lazım bu durumda..

abi bence sırtı kambur hale gelmişse uçurmamalısın yoka yumurta yapmada zorlanır belkide vitaminsizdir

zaten damızlık kümesi ucurmuyorum odanın içinde uçtuğundan bahsetmiştim.vitamin olarak ilaç kullanmıyorum ama altlarında toprak,yumurta kabuğu,tuz vs. var.

Arkadaşlar, ben kanat ve ayak tutulmalarında Dekort 0.5 mg Tablet'in yarısını 3 gün kullanıyorum.Daha ilk kullanımdan sonra kuş toparlanmaya başlıyor.İlaç eczanelerde var 3 TL civarı.

Geri