YUMURTA FELCİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar parlak gök erkeğin 5 tane erkek yavrusu ve bi dişi yavrusu var elimde bu dişi yavru yaklaşık 2 yaşında şimdiyece çoğu kez yumurtladı ve genelinde zar yumurtladı bi sıra kabuklu yumurtladı bundada yumurtanın kabuğu tırtık tıryık dı şimdi yeniden zar yumurtlamaya başladı bide ne zaman yumurta yapsa 3-4 gün ayağa kalkamıyo ayakları tutmuyo bu kuşun damarından çoğaltmak istiyom ne yapabilirim.

Merhabalar.
Yumurtanın kabuğunun oluşamaması kalsiyum eksikliğinden olur.Eğer vermiyorsanız kuşlarına doğal toprak , taş vermenizi öneririm.

Felce gelince de ;
Felç olan kuşu yuvadan ayırın ki diğer kuşlar kuşu ezmesin daha sonra eczaneden suda eriyebilen kalsiyum haplarından alın , kuşun önünden yemini suyunu eksik etmeyin , suyuna aldığınız kalsiyum hapından parça parça atın kuşunuz 1 hafta sonra düzecektir.Ayrıca böyle bir durum yaşamamak için arada bir kalsiyum haplarından sularına koyabilirsiniz.

tolga40' Alıntı:
slm arkadaşlar parlak gök erkeğin 5 tane erkek yavrusu ve bi dişi yavrusu var elimde bu dişi yavru yaklaşık 2 yaşında şimdiyece çoğu kez yumurtladı ve genelinde zar yumurtladı bi sıra kabuklu yumurtladı bundada yumurtanın kabuğu tırtık tıryık dı şimdi yeniden zar yumurtlamaya başladı bide ne zaman yumurta yapsa 3-4 gün ayağa kalkamıyo ayakları tutmuyo bu kuşun damarından çoğaltmak istiyom ne yapabilirim.

kardeş merhaba. aynı şey benim başıma geldi. ben veterinere danışarak kalsiyum ilacı aldım beyaz renkte toz un gibi.yağ ile yemiyle karıştırdım verdim ayrıca tavuk yumurtası kabuğunu iyice ufalt ez sürekli ver kalsiyum veremezsen bunu yap. kesin sonucu alacaksın.ama sık sık yumurtlamaması için eşinden bir süre ayır yani hayvan kendini bir toparlasın o dönemde de bu dediklerimi yaparsan 1 ay içinde normale dönecektir. bende böyle oldu.

O kuşta kalsiyum eksıklıgı var hemde kuşu cok zorluyorsun o yuzden gecıcı felç oluyor kusunda. Yanı kus yeterlı kalsıyumu alana kadar eşınden ayrı tellı bı yerde tut ayrıca felçte ve kalsıyumda en onemlısı güneştir güneşli havalarda o dişiyi sureklı cıkarın uçurmayın yerde dolaşsın güneşlensin en azından 1 ay eşe vurmayın toparlasın kusunuz yoksa dediğiniz kustan bırakın yavru almayı kusu kaybedebılırsınız.

arkadaşlar yorumlar için tşk bildiğiniz bi ilaç ismi yokmu

Tolga,

Biraz araştırma yaparsan kendinde rahatlıkla bulabilirsin,
Sana yardımcı olmak için iki ilaç tavsiye edeceğim.
I ml ilaç 1 litre suya katılacak,istediğin kadar gün uygulayabilirsin Bütün hayvanlara uygulamakta sakınca yok.
ilaçlar veteriner ilacı ; CALVET veya SULCALCE her veterinerde bulunur.Ayrıca bu ilacla birlikte Hayvanları Güneş ışığında ne kadar çok tutarsan o kadar iyi olur.
Kolay Gelsin

araştırmadan ziyade daha önce bu sorunu çözmüş bi arkadaş varsa kullandığı ilacı yazarsa iyi olur

Geri