Yumurta geciktirme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
İki takım akkuyruk çakallarım yumurtlamayı geciktirdiler..

Bir takımın erkeğinden daha önce başka bir dişiden yavru aldım yani erkekten eminim. Ama dişisi pazardan aldım çatısı düzgün. Son 2 aydır devamlı yuva değiştiriyorlardı en son bu son 4 gündür bir yuvada yine çöp toplayıp sabitlendiler...dişi devamlı yumurtlayacak gibi bel tüyleri kabarık... hala bekliyorum

Öteki takım ikiside pazardan alınma ve ilk defa 1 ay önce bende eş oldu ve tek bir yuva yapıp orda sanki yumurta var gibi dişi devamlı yatıyor ve erkekte bazen dişiden nöbeti devralıyor... anlam veremedim ustalar bunlar neden olur benim 24 yıllık kuşçuluk hayatımda hiç başıma gelmedi bu durum...yardım lütfen ustalar tavsiyr ve önerilerinizi bekliyorum

Saygılar

SEN * 6 LI KARIŞIMA HER AY 5 GÜN DEVAM ETMEKTESİN *

RAYINA OTURACAK .DİŞİ RAHİM İLTİHABI ( YUMURTALIK ) , YA DA YUMURTALIK KANALINDA MANTAR ( ÖDEM ) SORUNLU ...SEFİKSİM , FLAGYL ..ÇÖZECEK ..SIKINTI YOK..

Bu yil arkadasimda da aynisi oldu yasli bir disi yuva yapip hep oturuyordu

[email protected]' Alıntı:
SEN * 6 LI KARIŞIMA HER AY 5 GÜN DEVAM ETMEKTESİN *

RAYINA OTURACAK .DİŞİ RAHİM İLTİHABI ( YUMURTALIK ) , YA DA YUMURTALIK KANALINDA MANTAR ( ÖDEM ) SORUNLU ...SEFİKSİM , FLAGYL ..ÇÖZECEK ..SIKINTI YOK..

Abi saol ama şuan bir çok kuş yumurtladı ve yavtu çıkarttı...karışımi yine uygulamam sorun yaratmazmı yavrular açısından???

Saygılar abi

HER AY DEVAM . * YAVRULARIN DAHA SIHHATLİ OLACAK *

KÜMESİNDE TEDAVİ BİTMEDİ HENÜZ .....

Tamam abi yarından tezi yok yine başlıyorum

[email protected]' Alıntı:
KÜMESİNDE TEDAVİ BİTMEDİ HENÜZ .....
Abi bugün bir veteriner abimizden e-sevil diye vilsanın ürününü 12 tl ye aldım veteriner bunu sularına litre başı 1 cc uygula 1 ay dedi yumurtlamayan kuşlar yumurtlar ve hatta altına imzamı atarım al kullan sonrada gel bana teşekkür çayı ısmarla dedi.... çok emindi! Şimdi bu ürünle senin karışım aynı anda kullanılabilirmi acaba???

Acil cevap verirsen sevinirim abicim

Saygılar

Canım kardeşim Türker ağabeyin yazmış yumurtlama zinciri bozulma yapmış yani çok fazla yumurta çekilmiş veya dediği gibi iltihab oluşmuş olabilir E-selenyum veya E -sevil ve Berovit -B vitamin ve yumurtlamaya yardımcı olabilir 2 litreye yarım çay kaşığı pek zarar vermez ama Türker ağabeyin birazdan online olur o da yazar selamlar.

Yuva değişikliğide bu sorunlara yol acabiliyor.Bizzat benim başıma gelen yaşadığım hadise bir salmada düzenli yumurtlayan kuş, diğer salmada aylarca yumurtlamıyor.Hatta bu yuzden yakın çevreme kuş satmıyorum ,verdiğin kuş yumurtlamadı, kısır çıktı muhabbeti, geri gelen kuşların çoğu kümesin en çok yumurtlayan dişileri.Bunun dışında güneş ışığı alan salmalarda yumurtlamama sorunu pek olmuyor.Güneş almıyorsa yukarıdaki ilaçlar faydalı, doğal olarakta bildiğimiz tavuk yumurtası kapuklarınıda ufalarsak severek tüketiyorlar.Piyasada satılan taşları pek tavsiye etmiyorum nedeni tuz içeriği.

Ahmet amca çok sağol... Nizam abi dediğin doğru çünkü benimde başıma geldi....bu yumurtlamayı geciktiren iki takımdan biri eş değişimi yani erkeğin birinin eşini yeni alıp vurdum...yeni dişi sanki yuvayı benimseyemedi gibi ve erkek devamlı kuşu başka yuvalara avuklayarak çekti...en sonunda şuan sabitlediler...diğer takım ikiside yeni ve ben eş yaptım yani muamma... ayrıca Türker abinin bu karışımı kesinlikle tavsiye ediyorum ve şuan bunu uygulayıp 100 % sonuç almış birisi olarak yazıyorum ve çevremdeki iki sevdiğim abimde bu karısımi şuan uyguluyorlar....saygılar

YUMURTA VERİMİ ARTSIN MI ?
BILDIRCIN , TAVUĞU * GÜNDE 2 ADET BİLE YUMURTLATAN ÜRÜN BUDUR ... KAPTINIZ GENE BİLGİYİ :) :hhh:

Ekli dosyalar

• VİTAMİNERAL.webp
    VİTAMİNERAL.webp
    3.5 KB · Görüntüleme: 1,163
BU VİTAMİNERALİ NERELEDE BULURUZ?

Türker bey ,bende bugun naturel firmasının bitki suyunu aldım, bir denemediğim o kaldı, fakat bu firmanın ürün yelpazesı çok geniş ve kendini kanıtlamış marka.

NATURAL NATURALİN - BİTKİ SUYU 1 LT

Naturaline 15 çeşit bitkinin özünden oluşmuş konsentre sıvı bir üründür.Naturalin aynı zamanda güvercinlerin dirençlerinin artması için Ekinezya özü ihtiva eder.

Bu aktif içeriğe ek olarak bitki özü güvercinlerin sindirimi ve asimilasyonu için ek elementlerin yardımı ile tedavi ye yardımcı olmaktadır.Naturalin Ph seviyesini dengeler.

Naturalinin içeriğinde bulunan bitki özleri ve yeşillik güvercinlerin üst solunum yolları,

Sindirim ve idrar yollarında çok etkilidir.

Bu yüzden düzenli bir şekilde naturalini güvercinlerin içme suyunda bulundurmak pembe bir deriye,hızlı kan dolaşımına ve toxinlerden arınmış sağlıklı bir bünye demektir.

Güvercinlerin tüyleri parlak ve zengin bir görünüm alır.Gözlerinin parlaklığı farkedilir.

Güverciler hastalıklara karşı dirençli olurlar ve performansları artar.

• KULLANIM

Genelde naturalin Adenevirus ve Paramaksi viruse bağlı olarak gelişen sulu dışkı görüldüğünde , tüy dönemi ve yarış döneminde kullanılması tavsiye edilir.

YARIŞ DÖNEMİNDE

Yariş dönemi başlamadan 10 gün sure ile güvercinlerin suyuna verilir.

Bunu takiben haftada 2 kez yarış dönüşü güvercinlere verilir.

TÜY DÖNEMİNDE

Haftada 1 veya 2 kez verilir.

SULU İSHAL GÖRÜLDÜĞÜNDE

Adenovirus-Paramaksi virusun yol açtığı sulu ishal durumunda ,semptomlar kayboluncaya kadar verilir.

ANNEDEN AYRILAN YAVRULAR İÇİN;

10 gün sure ile sularına verilir.

• DOSAJ

1 veya 2 tatlı kaşığı Naturalin 1 litre suya uygulanır.

NATURALİN ÇOK GZLDİR. FAKAT ** HERKES BU ÜRÜNE TÜRKİYEMDE ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN ULAŞAMAYABİLİR..*
..................
EVLERİNDE HAZIRLAYABİLECEKLERİ BİR ÇÖZELTİ YAZAYIM .
KEKİK VE PAPATYA NIN KAYNAMIŞ SUYU ( ÇAYI )
3 ADET NOHUT
YARIM DOMATES
YARIM LİMON,MANDALİNA YA DA GREYFURT
AZ TUZ VE ŞEKER
ÇAY KAŞIĞI İLE KARBONAT
5 DİŞ ORTADAN KESİLMİŞ SARMISAK
1 kapak SİRKE
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MAXİMUM ÖNLERİNDE 3 GÜN BIRAKILABİLİR..4.GÜN SUYU BOŞALTIP - DÖKÜN ...tavsiyemdir.

Daha önce Naturalin'i bende kullandım, ama istenirse Türker hocamın dediği gibi ona benzer birşey yapılabilir. Aynı şekilde Elektrolit de evde hazırlanabilir, ama bence onun hazır olarak alınmasında fayda var, çünkü tuz ve gilikoz oranı güvercinlere zarar vermeyecek şekilde ayarlanmış.

Daha önce Naturalin'i bende kullandım yararlı bir ürün, ama Türker hocamın dediği gibi evde ona benzer birşey hazırlanabilir. Bence hazır ürün seçiminde vitamin, mineral ve elektrolit daha öncelikli olmalı. Son olarak şu ürünü aldım, yavru ve tüy döneminde faydası olduğu söyleniyor.

http://www.petyuvasi.com/beyers-amino-p ... n3230.html

yumurta sorunu ; sağlık problemi nedeniyle ise , flagyl serum ,sanasol şurup ,largopen 250 karışımı ile her ay 6 gün verilmesi sonucu 3-4 ayda rayına oturur .kanaatimdir..
sebep trikomanıasıs ve iltihabiktir..
..............................................

3 LİTRE DİNLENMİŞ KLORSUZ SUYA
1) largopen 250 (3 lira ) dinlenmiş klorsuz su 3 litreye - 1 çay kaşığı
2) sanasol vitamin şurup (3 lira ) 1 kapak ( 4ml (cc) ) mümkünse supervit toz 1 çay kaşığı
3) flagyl serum setsiz 0.05 lik ( 3.10 lira ) 15 ml (cc ) )şırınga iğnesiyle çekilir...
4) ercefuryl kapsul ( 2.90 lira ) 1 kapsulün iç tozu

Toplam : 12 lira^

6 GÜN * HER GÜN TAZE HAZIRLANIR...
.
.............................................................
TÜM KANATLI HAYVAN HASTALIKLARI İÇİN ÇÖZÜMLÜDÜR... % 90 ^
...................................................................

HER ECZANEDE BULUNUR . SAHTELERİ DE YOKTUR. *
ilaçlarımızı IŞIK GÖRMEYEN ,SERİN YERDE MUHAFAZA EDELİM ..

TÜRKER ÖDEN / BURSA Aralık 2014

Geri