ankara kuşcusu
Üye
- Ad Soyad
- serkan karahan
- Meslek
- kurye
- İlgi Alanı
- Kediler
arkadaşlar uzun zamandır yumurtlamayan birçift kuşumdan bu yolu deneyerek yeni yavru aldım sizde bilgilerinizi tecrubelerinizi
paylaşabilirsiniz..
ilk olarak kuşlara baktığımda birbirlerine soğuk ilgisizdi kuşlara yem olarak
1- günde yarım avuç siyak küçük çekirdek
2- çedene- yani kenevir tohumu derler iki veya üç tutam verdim
3- tavuk yumurtasının kabuğunuda ufalayarak iki defa yemliklerine koydum
4-kümesteki toprağa bir defaya mahsus bir tatlı kaşığı kadar tuzu aynı yere değil dağıtarak sepeledim çok tuz zararlı o yüzden etrafa şaçtım
5-bir yemek kaşığı kdar toz şekeri bir defaya mahsus yemliğe koydum
6- kuşların dışarda bahçade daha fazla yemlenmesini sağladım
7-ve kuşların kıçının etrafından makasla hafif tüy uçlarını kestim çünki ilişki sırasında araya tüy girmesinki yumurtalar boş çıkmasın veya engel olmasın
8-kuşun yuvasında hafif değişiklik yaptımki sanki yeni bir yuvaya sahip olmuş görüntüsü verdim
ve 2 gün sonra kuşlar yemin etkisiyle kızışmaya başladı en etkili olanda uzun süre dışarda yayılmaları oldu
bir hafta sonrada kuş problemsiz yumurtladı..
yine bu arada kümesteki başka dişi kuşta yumurtladı ama kabuksuz
yani buda demek oluyorki hastalığı olmayan normal şartlardaki bir kuşun yumurtlamasında etkili oluyor...
paylaşabilirsiniz..
ilk olarak kuşlara baktığımda birbirlerine soğuk ilgisizdi kuşlara yem olarak
1- günde yarım avuç siyak küçük çekirdek
2- çedene- yani kenevir tohumu derler iki veya üç tutam verdim
3- tavuk yumurtasının kabuğunuda ufalayarak iki defa yemliklerine koydum
4-kümesteki toprağa bir defaya mahsus bir tatlı kaşığı kadar tuzu aynı yere değil dağıtarak sepeledim çok tuz zararlı o yüzden etrafa şaçtım
5-bir yemek kaşığı kdar toz şekeri bir defaya mahsus yemliğe koydum
6- kuşların dışarda bahçade daha fazla yemlenmesini sağladım
7-ve kuşların kıçının etrafından makasla hafif tüy uçlarını kestim çünki ilişki sırasında araya tüy girmesinki yumurtalar boş çıkmasın veya engel olmasın
8-kuşun yuvasında hafif değişiklik yaptımki sanki yeni bir yuvaya sahip olmuş görüntüsü verdim
ve 2 gün sonra kuşlar yemin etkisiyle kızışmaya başladı en etkili olanda uzun süre dışarda yayılmaları oldu
bir hafta sonrada kuş problemsiz yumurtladı..
yine bu arada kümesteki başka dişi kuşta yumurtladı ama kabuksuz
yani buda demek oluyorki hastalığı olmayan normal şartlardaki bir kuşun yumurtlamasında etkili oluyor...