yumurta için doğal çözüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankara kuşcusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan karahan
Meslek
kurye
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar uzun zamandır yumurtlamayan birçift kuşumdan bu yolu deneyerek yeni yavru aldım sizde bilgilerinizi tecrubelerinizi
paylaşabilirsiniz..

ilk olarak kuşlara baktığımda birbirlerine soğuk ilgisizdi kuşlara yem olarak

1- günde yarım avuç siyak küçük çekirdek

2- çedene- yani kenevir tohumu derler iki veya üç tutam verdim

3- tavuk yumurtasının kabuğunuda ufalayarak iki defa yemliklerine koydum

4-kümesteki toprağa bir defaya mahsus bir tatlı kaşığı kadar tuzu aynı yere değil dağıtarak sepeledim çok tuz zararlı o yüzden etrafa şaçtım

5-bir yemek kaşığı kdar toz şekeri bir defaya mahsus yemliğe koydum

6- kuşların dışarda bahçade daha fazla yemlenmesini sağladım

7-ve kuşların kıçının etrafından makasla hafif tüy uçlarını kestim çünki ilişki sırasında araya tüy girmesinki yumurtalar boş çıkmasın veya engel olmasın

8-kuşun yuvasında hafif değişiklik yaptımki sanki yeni bir yuvaya sahip olmuş görüntüsü verdim

ve 2 gün sonra kuşlar yemin etkisiyle kızışmaya başladı en etkili olanda uzun süre dışarda yayılmaları oldu

bir hafta sonrada kuş problemsiz yumurtladı..
yine bu arada kümesteki başka dişi kuşta yumurtladı ama kabuksuz

yani buda demek oluyorki hastalığı olmayan normal şartlardaki bir kuşun yumurtlamasında etkili oluyor...

ZIRVALAMA , milletin kafasını bulandırıp durma ..ÇOCUKLARA GÜLDÜRME KENDİNİ.

kuşların tüyden çıktı yumurtladı.

kenevir,çekirdek ,yuva düzenlemeyle...yumurtlamışlar..sanki EKINEZIA ÇAYI vermiş ..doğal yöntem bulmuş..buluş yapmış..

BOŞ BOŞ BAŞLIK AÇIP DURMA.. :sinirli:

Normal şartlarda diyorsun fakat başka bir dişinin kabuksuz yumurtladığını yazıyorsun, demekki kümesindeki şartlar normal değil bir eksiklik varmış.Çekirdek kenevir kızıştırmaz aksine yağlandırma yaparak üremeyi düşürür.

Sanki buluş yapmış :ckmk:

Özgür sana kadar gerekeni Türker abi söylemiş zaten. Yaşına bakmadan büyüklerine karşı alaycı tavırla yaklaşma seviyeni koru.

SERKAN DA ; BANA DARILMAZ BU ARADA SÖYLEYEYİM .

kötülüğü için bir şey yazmam kimsenin..yumurtlamasına da sevindim ,ayrıca.

http://www.ilacabak.com/il.php?Id=7675

ilgili mineral takviyesi de faydalıdır..

ARPA ;kalsiyum ve mineraller içerir..ayrıca B vitamini vardır.!

Kenevir kızıştırmazmışöylemi. La ne haliniz varsa görün sırf. Kıcıilk

muhalefet olsun diye yazıyorsunuz zaten muhalefet olacak kişi hemen atlamış

sen zırvalayıp durma terbiyesizlik yapma :sinirli: ve ayrıca başlık açıp açmayacağımıda sana sormadım aynı kümesteki 2 kuşun biri kabuklu biri kabuksuz yumurtlamışsa

şartlar aynıdır ikiside aynı yemi yiyor ikiside aynı şartlarda buda demek oluyorki sorun kuşla alakalı niye akıl edemiyorsun... yok kenevir kızıştırmazmış yağ bağlatırmışda üremezmiş

damızlık kuşlara bak bakalım kupkurumu yoksa kalıplımı ben başlığın en başında insanca .. yazdım bu yolu deneyerek bir haftada kuş yumurtladı tüyde veya tüyede girmişde değildi kafadan sallamayın bu yolla yavru aldığımı

tecrubesi olanlarda tecrubesini paylaşabilir yazdım abuk subuk yorumlar yazmışlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri