yumurta ilacı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

alpomer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer alperen
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar bi tanıdığım var kuş ticaretiyele uğraşıyor bir ilaç olduğunu bütün kuşlara etki ettiğini kuşların yumurta vermini artırdığını uzun süredir yumurtalamayan bir kuşun bile hızlı bir şekilde yumurta yaptığını söyledi sizin bildiğiniz böyle bi ilaç varmı doğrumudur sizce şimdideb teşekkürler

İSİM SÖYLEMEDİ ALACAKSAN VEREYİM DEDİ

Kendin belirtmişsin zaten arkadaşım, BU İŞİN TİCARETİNİ YAPIYOR diye.

ömer kardeşim zaten adam bu işin ticaretini yapıyormuş.doğruda olabilir.fakat yan etkileride olabilir bence eğer senin kuşlarda böyle bir sıkıntı varsa acaba neden yumurtlamıyorlar diye kendine bir sor belki yuvadan kaynaklanıyordur belki erkektedir vs. ama yedirdiğin yemleride göz ardı etme çeşitli ve taze yem yedirmelisin.ama ilk önce yuvalarını sevmeleri çok önemli.bir örnek vereyim:benim araplarımın bir çifti 1 senedir yumurtlamadı.yaklaşık on gün önce amcamın oğlu geldi ve bu kuşları bana ver kısır bunlar dedi aldı gitti.dün telefon açtı kuşların yumurtladını söylediğinde çok şaşırdım demek istediğim yer çok önemli

Katılıyorum size,karışık yem ver kümesin ahşap ve strapor kaplı olsun ısı farkını engeller,arada vitamin,mineral kat sularına sonrasını onlar halleder.Yumurta ilacı gibi palavralarada inanma,para tuzağı bunlar.

aynen...abilerime katılıyorum.karışık yemin içinde doğal tohum var kenevir.ya da sadece kenevir al bi avuç yeterli olacaktır.bence ilaca falan gerek yok.doğal olalar varken.

olmadı bi de yuva ortamını daha iyi ayarla bakalım.kümesini biraz daha sıcak tutmaya çalış.

arkadaşlar yemle vitaminle uzun süre doğurmayan kuş doğurmaz eczaneden farlutal diye bir ilaç var ortadan kır 3 gün ver 1 ay içinde doğurur ben horoz beslediğimden doğurmayan tavuklarda kullanıyorum kuştada denedim hepsi doğurdu bu hap adet hapıdır tereddütte kalmayın ben kuşlarımda kullanıyorum

adnan abi ben acemiyim aslında ama karşımızda oturan bi abi var.bi kuş getirmişti arkadaşı yumurtlamadığı için vermiş. kuş 1 sene yi aşkın süredir yumurtlamış.eş bile değiştirmişler ama abi aldıktan 1 ay kadar sonra yumurtladı kuş.

sonuçta kuş hali belli olmaz. bu işler sadece şans.

saygılar.

alpomer dedi sanırım almak lazım

Alpomer diye bi ilaç bulamadım araştırdım.
benimde bangolarım hiç yumurtlamadı kısır olduklarını sanmıyorum ama bi sorun var sabırla bekliyorum

insan ilaçlarını hayvanlarda kullanmayın bence EVİT -SE diye ilaç var üreme ve döl verimi için tavuklarda da kullanılır 100gramı 4,5lira al sularına koy

MERTSOMA' Alıntı:
insan ilaçlarını hayvanlarda kullanmayın bence EVİT -SE diye ilaç var üreme ve döl verimi için tavuklarda da kullanılır 100gramı 4,5lira al sularına koy

peki ya miktarı nedir bu ilacın ve eczanelerden temin edebilirmiyiz?

Her eczane satmaz, sadece veteriner ilaçları satan eczanelerden ya da veteriner hekimlerden temin edebilirsin.

Bir ilaç var kuşun azına bir iki damla damlatıyorsun,iki kuşta denedim , kuşun ağzı iki üç gün sonra yara oluyor nasıl bil ilaçsa ağız kenarında tüy falan kalmıyor kabuk bağlıyor mecburen ilacı kesiyorum vermeyi , iki ay sonra yumurtlamayan kuşun bir tanesi yumurtladı.

Arkadaslar merhaba hepinize.Benimde kuslarimdan birisi yumurtanin kabugunu tamamlayamiyor hatta bazen sadece zar oluyor kabuk olmuyor.Kalsiyum hapi ni yariya bölüp bir hafta verdim mineral tuz vs ama hep ayni.Baska ne yapabilirim ki kus yumurtlasin cünkü cok kalite bir kus oyun ve soy olarak.Birbucuk senedir yavru alamadim.Tavsiye edebileceginiz bir ilac yada yöntem varsa simdiden tesekkürler.

Yumurtlamayan dısı kuslara 10 gun hormon tabletlerı verılırken yanında follugon/chorulon /PG.600 karısımını 0.7 ml dozajında 1.gun,5.gun ve 10.gun olmak uzere enseden enjekte ederek tedavı edıle bılıyor fakat yuzde yuzde yuz yumurtlayacak dıyede kesın bır sey yok.Samonella vırusu tasıyan dısı kuslarda yumurtadan kesıle bılıyor.Belcıkada yasayan arkadaslar tanıyacaktır hem cok ıyı bır kuscu olan ve veterınerlıgıne cok guvendıgın vet.hekım Peeters,ın bana onerdıgı ılaclar bunlar.Bır dısı guvercınımde deneyecegım ınsallah.guvercınım yumurtlar.

Ben gerekmedikçe ilaca karşıyım ama durum gerektiriyorsa neden kullanılmasın?

Geri