yumurta kabukla ilgili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan blueye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

blueye

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tezcan
Meslek
Kalite kontrol
İlgi Alanı
Kuşlar
kafesimdeki bir güvercin 2 kere yani 4 yumurta yaptı her yumurtladığında yumurtların kabuklarının olmadığını farkettim ve hemen kırıldılar tabiki bunu önlemem için ne yapmam gerek.

sanırım kuşda beslenme yetersizliği var.. Yumurta kabuğunu parçala küçük hale getir yesinler.. Toprak yeşillik falanda ver..

kardesım dişinde kalsıyum eksıklıgı var normal ewlerde yedıgımıs yumurta kabuklarını kumesıne elınde ufak ufak parcala kumese dök yumrtanın kabuklanmasına yardımcı olacaktır ama kusunun 4 tane yumrtlamasına sasırdım bu konu hakkında bı bılgım yok
........ıspartadan selamlar
........yılmaz erdogan

Dişi kuşta kalsiyum ve mineral eksikliği vardır. Mineral kumu al 4-5 lira bişey yesinler veya evden yumurta kabuğu al parçala iyice ufacık olsun onu at yerler veya toprak yesinler yani hayvanlar eğer böyle çeşitli şeyleri yerlerse hiçbir sorunları kalmaz....

SİNAN ÖZTEKİN

kuş bikerede 4 yumurta yapmadı 2 şer defa yumurtladı 15 gün önce 2 tane dün 2 tane kafeste mineral taşlardan var daha önce normal yumurtaldı son iki seferki yumurtaları böyle oldu.

arkadaşların söylediğinide yapabilirisn ek olarak sönmüş kireci üzerine tuz ekleyerek verirsen bi sorun yaşamassın calcium eksikliğinden oluyo

KARDEŞİM BENDEDE 1 ÇİFT TAKLACI VAR BENİMKİLERDE 4 TANE YUMURTA DOĞURUYORLAR AMA BENİM KUŞLARDA ÖYLE BİR SORUN YOK ÜSTELİK YUMURTALARIN EN AZ 3 ÇÜNÜ ÇIKARIYORLAR ŞUANDA YAVRULARI 2 Sİ ÇIKÇI DİĞER İKİSİDE ÇATLAMIŞ DURUMDA ONLARDA ÇIKARDİYE DÜŞÜNÜYORUM BUNDAN ÖNCEKİ YAVRULARDAN 3 Ü ÇIKTI.....SAYGILAR BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ msn adresim [email protected]

Geri