YUMURTA KABUKLARI COK INCE NEDENDIR ACABA?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

mavci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
m.avci
Meslek
idareci
İlgi Alanı
Değerlı arkadaslar
BEN GUVERCINLERIMI KAPALI BIR YERDE BESLIYORUM.Etrafta yırtıcı kusların asırı yogunlugu sebebıyle boyle yapıyorum.havaların ısınmasıyla bırlıkte kuslar yumurtlamaya basladılar ancak yumurtalar cok ınce.kus yumurtluyor usutune oturunca yumurtalar kırılıp ezılıyorlar.bır kac kusumda olsa neyse ama tum kuslarda aynı durum var. bu vıtamınsızlıktenmı kaynaklanıyor.sebebı nedır ne yapmam ne vermem gerekır kuslarıma.tecrubelı arkadasların tecrubelerınden ıstıfade etmek ısterım.sımdıden tesekkuler

kuşlarında kesinlikle mineral ve vitamin eksikliği var.Yemi karışık yem ver.Mineral taşı falan al.Yani çok çeşitli şeyler yesinler düzelirler.Mineral taşı her kuşçuda olur...

Selamlar.Güvercinlerinizde kalsiyum eksikliyi var.Sürekli kümeste kapalı kalmaları başlıca etken olabilir.Aşağıda resmini koyduğum paketlerden yem satışı yapan yerlerden,güvercin derneklerinden,kuş pazarlarından temin edebilirsiniz.Sorununuz en kısa zamanda geçer.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

Ekli dosyalar

• DSC00058.webp
    DSC00058.webp
    257.5 KB · Görüntüleme: 1,168
Mesut abiye kesinlikle katılıyorum....

Kesinlikle kalsiyum eksikliğinden.Biraz kireç tozuda koysan çözüm olur.Bol yavrular.

bunlara ek olarak birde doğal yöntemimiz vardır 1 poşet toprak 1 avuç tuz yumurta kabuğu tuğla paraçaları(kırarak) yapıp kuşalara verirsen sorunun çözülür

degerli arkadaslar tesekkur ediyorum hassaasiyetinize ve cevaplariniza.yumurta kabugu ve tuz hemen kullanmaya basladim ...tesekkurler hayirli yavrular sizlere de......

herkezinde dediği gibi kalsiyum eksikliği var bunu kolay yoldan aşman içinde yumurta kabuğunu ez ve onların yemlerine karıştır ondan snra taş gibi olr yumurtalar :)

mrb arkadaşım arkadaşların tespitleri dıgru karışık yem ve kapalı besledigin için kümesinde taş toprak olması gerekir yumurtaların normal çıkmaya başlar saygılar sevgiler...

çünkü kuslara toprak yedirmiyorsunuz bak birkere topragı salmaya koy bak yumurta kabuguna

kuşlarda ince kabuk yada kabuksuz yumurta bırakma kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır
kuşlarınıza mutlaka kireçli toprak ve bunun yanında haşlanmış yumurtanın kabuğunu kurutarak ve içine çok az tuzla karıştırarak verirseniz büyük ölçüde bu sorunununuzu giderebilirsiniz. Sonuçta kuşlarda mide olmadığından kursagındaki yemleri eritmesi bakımından mutlaka ve mutlaka kum ve toprak şart iyi günler dileğiyle...

selam yetistiremiyor sen en iyisi bir sandiga toprakla kum karistir önlerine birak öyle dene kuslar cok yaslimi? yoksa arada benim kuslardada oluyor ama düzeldi simdi normal yapiyor yumurtayi

ben sitede yeniyim arkadaşlar söylediklerinize katılıyorum bide bu konuyla il gili olarak (mermer tozu ) mermer kırıntıları kuşların yiyebilecekleri büyüklükte hem sindirim de hemde yumurtada faydalı oldugunu biliyorum

Geri