yumurta kabuksuz oluyor!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan By_skaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

By_skaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ozan Çavdar
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
ben bu kuştan 6 adet yumurta cıkardı ama hepside yumurtası kabuksuz oluyor bana toprak veya kum yememıstır dedıler onu yaptım kümese tuz koy dediler yaptım ama nafile hiç biri olmadı bana yardım edin. ;(

1 kus yapıyorsa bunu sorun kustadır..ama kümsinde varsa mineral eksikliği..taslar satılıyor pazarlarda onlardan al koy..

evet sadece bir kuş yapıyor böle ya hareketi de çok güzel çok beğendiğim bir kuş bunun yavrularını almak istiyorum bana YARDIM edin ne olur ....

kuştaki sorun calcium eksikliği yumurta kabuğu ve sönmüş kireçle kalsiyum takviyesi yapabilirsin ve sık sık güneş görsün bunun yanındada minaral taşı verdikten sonra iş tamamdır rahatça yavru alırsın

krmpl' Alıntı:
kuştaki sorun calcium eksikliği yumurta kabuğu ve sönmüş kireçle kalsiyum takviyesi yapabilirsin ve sık sık güneş görsün bunun yanındada minaral taşı verdikten sonra iş tamamdır rahatça yavru alırsın

katılıyorum.

ve de kahvaltıda yediğimi haşlanmıs yumurta var ya onun kabuklarını ufala avucunda iyice yemliklerine koy
afiyetle yediklerini göreceksin ve oradan kalsıyun aldıklarını düşünüyorum ben ben de işe yarıyor en azından.
yumurta kabuğunda kalsıyum var.

kuşuna normal veya kendi yumurtasını ufak ufak ufala ve yemlige koy o zaten yiyecektir kusun yumurtasını tamamlamasını yardımcı vede yararı olur bi dene istersen

Herkes hem fikir ki bunun sebebi mineral eksikliği.Birçok kişinin aklına ilaçlar gelebilir ki bunların bulunması zor fiyetları yüksektir.Bence en iyisi maden suyu.Hani şu şişelerde satılan.İçinde kalsiyum var.Yani kalsiyum eksikliğini kapatabilir.2.5 suya bir şişe maden suyu atarsan zararını gÖrmezsin bence (:

der1' Alıntı:
Herkes hem fikir ki bunun sebebi mineral eksikliği.Birçok kişinin aklına ilaçlar gelebilir ki bunların bulunması zor fiyetları yüksektir.Bence en iyisi maden suyu.Hani şu şişelerde satılan.İçinde kalsiyum var.Yani kalsiyum eksikliğini kapatabilir.2.5 suya bir şişe maden suyu atarsan zararını gÖrmezsin bence (:
evet katılıyorum ben denedim güzel sonuç elde ettim işe yaradı

saygılar
emre kalender

1) TUZ KANATLI HAYVANLARA VERİLMEMELİDİR(yavru dönemlerinde kabuksuz yumurta olacaktır). ..2)DİŞİLERDE KABUKSUZ YUMURTLAMA YUMURTALIK İLTİHAPLARI NETİCESİNDE DE OLMAKTADIR. ECZANEDEN Cipro antibiyotik 10 gün 1/2 tablet yutturun.(siproflaksasin).bir ay sonra sağlıklı yumurtalar alınacaktır . SEVGİ VE SAYGILAR /BURSA/[email protected]/1967/05396621626 :tamam:

[email protected]' Alıntı:
1) TUZ KANATLI HAYVANLARA VERİLMEMELİDİR(yavru dönemlerinde kabuksuz yumurta olacaktır). ..2)DİŞİLERDE KABUKSUZ YUMURTLAMA YUMURTALIK İLTİHAPLARI NETİCESİNDE DE OLMAKTADIR. ECZANEDEN Cipro antibiyotik 10 gün 1/2 tablet yutturun.(siproflaksasin).bir ay sonra sağlıklı yumurtalar alınacaktır . SEVGİ VE SAYGILAR /BURSA/[email protected]/1967/05396621626 :tamam:

türker abi aynı durum başıma geliyor suan ama 1 ay çok uzun be abii sunu en gec 1 haftaya baglasak xD

suda eriyen calsiyum hapı var eczanelerde satıyorlar 2 litre suya at 1 tane ,kısa zamanda düzelir toparlar hayvan kendini.....

Kuslarınıza sadece ılac ve antıbıyotık verdıgınız zamanlar harıcınde mıneral ve calcıum taslarını eksık etmemenızı tavsıye ederım.

benim yavru kızması dişide de vardı bu sorun kabuksuz attı 3,4 sefer şimdi düzeldi vitamin eksikliğinden oluyor

Geri