Yumurta kırıldı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selamlar

benim bir çift baskam dün gece yumurtlamış fakat yumurta kırılmış belliki kümesteki setin üzerine yumurtladı oradan aşagı düştü neyse.. şimdi dişi kuşun hali gösteriyor ki deli gibi yumurtayı arıyor bir yerden yumurta bulup altına koyma ihtimalimde yok kuşun psikolojisi filan bozulurmu? daha sonra yumurtlamaya kalktıgında bakmama gibi sorunlar filan olur mu? + Bu sanırım ilk yumurtası ikinciyi yumurtlar mı? yumurtlarsa ne süre icerisinde?

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Güvercinler genelde 48 saat içinde iki yumurta yapar. Yumurtanın kırılma nedenini kümeste bulunan setin üzerine yumurtlamış diye söylemişsiniz. İkinci yumurtayı yapmadan önce yuvalık konusunu netleştirmeniz lazım yuvalık korunaklı bir şekilde mi? yumurtaladığı yerin oval bir zemin olmasını sağlamanız gerekmektedir. İkinci yumurtayı yapmadan kuşculardan yada kuş pazarlarından tedarik edebilirseniz yalancı yumurta alın ve yuvasına bırakın ikinci yumurtayı onun yanına bırakır ve yatar. Yalancı yumurta bulamasanızda merak etmeyin ikinci yumurtayı yapar ve tek yumurtaya da yatar. Yalancı yumurta size ikinci yumurtanında kırılma riski olabileceği herhangi bir yere yumurtlamaması açısından yardımcı olacaktır. Yaptığınız tüm tedbirlere istinaden ikinci yumurtada kırılır ise merak etmeyin bir hafta on gün içinde güvercin yeniden yumurtalayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

selamlar benim bir çift sabunim var ilk yumurtalarını yaptılar neredeyse iki hafta üstünde yattılar sonra bi tanesi çürük çıktı diğeride erkeğin götüne yapıştı yem yerken baktımki yumurta çatlamış acaba kuşlar tekrar yumurtlar mı yumurtlasalar tekrar kırılma olabilirmi yardımcı olursanız sevinirim
:hungur:

:evet: kuşlar bir defa yumurtlarsa tabiki devamında yumurtlar hiç merak etme . ama tabiki her defasındada yumurtasını kırdıracak değilsin ama yuvalıklarını yumurta düşmeyecek gibi olmasına dikkat edelim.kuş yumurtayı kırmışsada yinede altına yumurta konulmalı kuşu dinledirmek lazım 10 gün falan boş yumurtaya yatırdıktan sonra boş yumurtayı alırsın sonra yine yumurtlar
saygılar...

werdiğin bilgiler için teşekkür ederim zaten yuvada sağlam yerde yumurtanın yuvada kırılması gibi bir problemim olamaz ama inşallah bidahaki sefere birşey olmaz. (: (: :oley:

bugün dişi bir tane daha yumurtlamış bu sefer dogru yere yumurtlamış yumurta saglam
benim kümesimde ışık yok kuş karanlıkta bu yumurtayı görebilir mi? kümese az önce 21:30 da baktım yumurtanın üzerinde oturmuyordu yumurta soguktu göremiyor diyemi oturmuyor acaba?

cumali dostum sen rahat ol, birinci kırılmış yapacak birşey yok, bu mevsimde tek yavru baktırmakta sağlıklı yavru alımı için bir seçenektir. karanlık sorun olmaz ama gündüz de karanlıksa kümesin o sorun olur, yumurtaya tahminimce yarından itibaren yatar, hem öyle piskolojisi falanda bozulmaz merak etme, Yüce yaradan herşeyi bir nizam ve intizam içinde yaratmış ki bu güzel hayvanlarda bunun bir örneği, sen rahat ol,

kümesin kapısı gün boyu açık oluyor, kapıda oldukça büyük içeriyi rahat aydınlatabiliyor bir yerlerden gece için seyyar lamba temin etmeye çalışam yarın inşallah
ben daha beslemeye başlayalı 3-4 gün filan oluyor bunlar ilk kuşlarım ve iki gün sonra yumurtladılar yeniyim heyecanlıyım istedigim birşeyi yapmanın sevincide var geçen gün kırılan yumurtaya kuştan daha çok üzüldüm tüm duygular birbirine girdi o yüzden böyle bir tedirginlik var

her şey için teşekkürler

cumali arkadaşım eğer kuşçuluğa yeni başlamışsan ve kuşları kümesine koyalı 2 3 gün olmuşsa o kuş zaten kendine yer seçememiştir onun için bu yumurtalar ı feda edeceksin kuşlar kümese alışsın tekrar yumurtlarlar merak etme. ayrıca karanlığıda dert etme bence gece kümeste ışık yakmassan daha iyi olur
saygılar

arkadaşım sen bıldırcın yumurtası koy

arkadaslar yumurta kırldı sorun yok gerısını yıne yumurtlar hayvanın altına ıcı oval sekılde yumurtalık satın alı2. sını buyuk bı ıhtımal yumurtlar ama sen yıne sahte yumurta al hayvan yatsın 1 hafta sonra al yumurtasını ondan 10 gun sonra tekrar yumurtlar busefer yumurtalık falan olsun kesınlıkle

BATILI' Alıntı:
cumali arkadaşım eğer kuşçuluğa yeni başlamışsan ve kuşları kümesine koyalı 2 3 gün olmuşsa o kuş zaten kendine yer seçememiştir onun için bu yumurtalar ı feda edeceksin kuşlar kümese alışsın tekrar yumurtlarlar merak etme. ayrıca karanlığıda dert etme bence gece kümeste ışık yakmassan daha iyi olur
saygılar

valla ustam dedigin gibi feda ettik yumurtaları teki kırılmıştı tekini çıkardı ama yatmadı yumurtaya.. artık bir daha ki seferi bekleyecegiz

bir de bir şey sorucam neden kumeste ışık yakmayayım? örnegin yumurtadan yavru cikarsa filan yavruya bakım konusunda yararı olmaz mı kuslara? kalkar uzerine filan basar bu tür hadiseler yaşanmaz mı acaba?

teşekkürler

Kuşlar genelde 2 tane yumurtlar bazen 1 veya 3 de olabilir ama genel sayı 2dir.

Bence siz artık kırılan yumurtayı düşünmeyi bırakın yeni gelecek olan yumurtaların güvenliğini saglayın...

saygılar...

Re: Yumurta çatladı

selamun aleyküm ya benim bi çift arap malatya paça güvercinim var bi tane yumurta yaptılar bir haftadır oturuyolar üstünde bugün kardeşim yumurtanın üstünde oturan güvercini kaldırdı kaldırırken yumurta üst tarafından çatladı ve bundan babamın haberi yok duyarsa çok fena kızar . acaba civciv çıkarmı yumurtadan ??

Re: Yumurta çatladı

selamun aleyküm ya benim bi çift arap malatya paça güvercinim var bi tane yumurta yaptılar bir haftadır oturuyolar üstünde bugün kardeşim yumurtanın üstünde oturan güvercini kaldırdı kaldırırken yumurta üst tarafından çatladı ve bundan babamın haberi yok duyarsa çok fena kızar . acaba civciv çıkarmı yumurtadan ??
Kardeşim sorun yok sen karışma sıcak olunca cikar

arkadaslar yumurta kırldı sorun yok gerısını yıne yumurtlar hayvanın altına ıcı oval sekılde yumurtalık satın alı2. sını buyuk bı ıhtımal yumurtlar ama sen yıne sahte yumurta al hayvan yatsın 1 hafta sonra al yumurtasını ondan 10 gun sonra tekrar yumurtlar busefer yumurtalık falan olsun kesınlıkle
Benimde guvercinin yumurta yaptı elime flan aldim 2 günlükken 3 4 5 güne kadar hep elime aldim 6 gun baktım damar falan yok kirdim sadece sarısı var acaba neden dır ve nezaman yeniden yumurtlarlarr

Geri