Yumurta konusunda çok deneyimli arkadaşlar bakar mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

alger

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan YEŞİLLİ
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar 16-17 günlük yumurtası olan kuşlarımı yemlemek için kümesin kapağını açtım kuş yumurtadan kalktı geldi, bir baktım yumurtanın neredeyse yarısı soyulmuş, aldım baktım halen bir zar var fakat içindeki yavru hareket etmiyor gibi geldi bir de tam olmamış gibi yada belki sıkışık durduğu için öyle görmüş olabilirim, fazlada kurcalamak istemedim koydum yerine. Sizce ne olmuş olabilir ve bu yavru canlı çıkar mı?

Re: Yumurta konusunda çok deneyimli arkadaşlar bakar mısınız

Resmi cekersen daha aciklayici olur.

Bende simdiye kadar 1 dönemlik yumurrta gördüm,acemiler tayfsina üye olabildim.
ama son anda yumurta bozulsa kus üstüne yatmaz,kus bu tekrar bir umut diye geri yatmiyor.

Eger yumurtanin üstüne pisliklerini yapmislarsa veya lekelendiyse o yumurtayi at.

Birde 17 günde az degil 2 hafta 14 gün 2 gün fark etmedin desek tam zamani.

Kuslarin yumurtalarini yumurta geldikten 1 hafta sonra kontol et istersen cift yumurta olunca 3 gün sonra yap.

Hic degilse garanti olur eger bir baska kus gelip gagasiyla yer savasi yüzünden kirmadiysa tabi.

Mechelen' Alıntı:
Resmi cekersen daha aciklayici olur.

Bende simdiye kadar 1 dönemlik yumurrta gördüm,acemiler tayfsina üye olabildim.
ama son anda yumurta bozulsa kus üstüne yatmaz,kus bu tekrar bir umut diye geri yatmiyor.

Eger yumurtanin üstüne pisliklerini yapmislarsa veya lekelendiyse o yumurtayi at.

Birde 17 günde az degil 2 hafta 14 gün 2 gün fark etmedin desek tam zamani.

Kuslarin yumurtalarini yumurta geldikten 1 hafta sonra kontol et istersen cift yumurta olunca 3 gün sonra yap.

Hic degilse garanti olur eger bir baska kus gelip gagasiyla yer savasi yüzünden kirmadiysa tabi.

Sabah kalktığımda yatıyor durumdaydı kuş yem ve su için yumurtadan kalktı o zaman gördüm. Yavrunun gagasını seçebildim sadece ama hareket etmiyordu ve zar bozulmamıştı. Hiç çıkmak üzere iken görmedim, bilemiyorum ama çıkmak üzere olduğu için mi böyle oldu acaba?

Yok öyle yumurtanin kabugunu anasi parcalayip kendininde zardan cikma gibi bir durum olmaz.

ayni kalimeronun sapkasi gibi.Bas kismindan 5/4 kismindan gelir.geriye kanlan 1 bölümü yumurtayi dairesel olarak yavru catlatir kus icinden cikar.

senin dedigin durum kötü bir durum bunu simdi sana söyleyip moral bozmak istemem,istersen eve,kümese gidince eline al bak,mümkünse follugun tamamini cikar bak bir aksilik varsa kurtar onu isine devam et.

Yok öyle yumurtanin kabugunu anasi parcalayip kendininde zardan cikma gibi bir durum olmaz.

ayni kalimeronun sapkasi gibi.Bas kismindan 5/4 kismindan gelir.geriye kanlan 1 bölümü yumurtayi dairesel olarak yavru catlatir kus icinden cikar.

senin dedigin durum kötü bir durum bunu simdi sana söyleyip moral bozmak istemem,istersen eve,kümese gidince eline al bak,mümkünse follugun tamamini cikar bak bir aksilik varsa kurtar onu isine devam et.

teşekkürler bakacağım.

o yumurtadan hayır gelmez hakan

kuscu_marik' Alıntı:

canımız sağolsun abi koca yaz mevsimi 1 yavru kurtardık 10 larca yumurta cortladı, bu da gitsin ne yapalım kaderimizde yokmuş, canımız sağolsun. Vardır rabbimin bir bildiği, buna da şükür.

.

alger' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

canımız sağolsun abi koca yaz mevsimi 1 yavru kurtardık 10 larca yumurta cortladı, bu da gitsin ne yapalım kaderimizde yokmuş, canımız sağolsun. Vardır rabbimin bir bildiği, buna da şükür.

.
Geçmiş olsun hakan kardeş niye böyle oldu peki ! Kümesin bildiğim kadarı ile balkondaydı değil mi ? Kuş sayısı kümesin ebatına göre çok mu fazla ? Aşırı sıcaktan da olabilir, yavrular kaç günlükken ölmeye başladılar.Toprağı var mı Kuşların.

Sağolasın Yavuz hocam. Biliyorsun işte salmonella ile uğraştık, hayvanlar yumurtaya bakmadı çöp oldu. Zaten çıkan olmadı 1 tane haricinde diğerleri hep yer değişikliği ve salmonella hastalığı yüzünden yatmadılar. Şimdi 1 tane yumurta atan beyazlarım vardı onlarda da bu sorun oldu bende anlamadım valla ilk defa bu sene hepsi başıma geldi olayların. Kümes 1 tane değil bende tıka basa 10 çift kuşun sığacağı ayrı ayrı kümesler var ve her birinde bir çift kuş duruyor. toprak kullanmıyorum gideri tıkadığı için ama mineral taşı her zaman bulunur, 2 günde bir çay posası, yumurta gibi şeyler de veririm. Sorun sanırım bu mevsimin aşırılığı ile ilgili. Allah kimsenin başına vermesin, beterin beteri var şükredelim tüm kuşlarımızı da kaybedebilirdik. 2 tanesinde eser kaldı zaten. Yapacak birşey yok. Kısmet...

resim yollarsan özele bakarımbi

yumurtadan anlarım !

Mechelen' Alıntı:
yumurta bozulsa kus üstüne yatmaz

Şartlara göre yavrunun yumurtadan çıkması lazımdı.
Harekette yok diyorsun büyük ihtimal yavru içerisinde ölmüş olabilir.

Arkadaşlar şimdi arayıp eşime baktırdım, yavru görünüyor ama nefes almıyormuş, muhtemelen yumurtadan çıkamamış yada başka bir sorun olmuş, Allah hiç birinize yaşatmasın yapacak birşey yok. Kısmet değilmiş..

Umudunu kaybetme Aksam gidince birde sen bak,ben bile bazen yavrunun canlimi ölümü oldugunu anlamiyorum.

Kusun gagasina tirnagimla hafif tiklatinca canlaniyorlardi ama bos yumurta kabuklarini isi bitseydi anne baba atardi disariya.

Bende hizli basladi gelir gelmez yumurta vermeye basladilar,hastalik sükür yoktu baslarda sonra tüy dökümüyle basladilar.
her seyin bir sirasi var.

Kuslarin ayri ayri yerlerde oldugunu belirtmissin yani 2 kus bir kümeste ve bunlardan sende bir kac adet var.

Ben en az 6 cift kus bir arada kalmasi taraftariyim,sonucta bir birlerine kurlasacaklar.Hanim es korumasi olacak digerlerinin yaninda kulagindan cekip folluga götürecek.
Bu yanliz ciftlerde nasil oluyor bilmiyorum,eger bir hastalik sonucu yaptiysan düsüncene saygiliyim.

Mechelen' Alıntı:
Umudunu kaybetme Aksam gidince birde sen bak,ben bile bazen yavrunun canlimi ölümü oldugunu anlamiyorum.

Kusun gagasina tirnagimla hafif tiklatinca canlaniyorlardi ama bos yumurta kabuklarini isi bitseydi anne baba atardi disariya.

Bende hizli basladi gelir gelmez yumurta vermeye basladilar,hastalik sükür yoktu baslarda sonra tüy dökümüyle basladilar.
her seyin bir sirasi var.

Kuslarin ayri ayri yerlerde oldugunu belirtmissin yani 2 kus bir kümeste ve bunlardan sende bir kac adet var.

Ben en az 6 cift kus bir arada kalmasi taraftariyim,sonucta bir birlerine kurlasacaklar.Hanim es korumasi olacak digerlerinin yaninda kulagindan cekip folluga götürecek.
Bu yanliz ciftlerde nasil oluyor bilmiyorum,eger bir hastalik sonucu yaptiysan düsüncene saygiliyim.

aynen öyle dostum hastalık bulaşıcı olabilir korkusu ile öyle yaptım ama çok da iyi oldu böyle diğer türlü çok kavga çıkıyordu :D

sa abicim benzer sorunlarla bende karşılaştım 1 sene yavru alamadım 1 çift kuşumdan daha sınra depemin mineral kullandım oldukça iyi netice aldım tavsiye ederim sıvı mineral etkisini daha çabuk gösteriyor bir daha yumurtaya allahın izniyle kesin yavru alırsın salmonellayla bu sene bende savaştım kışın ölen öldü kalanlar şimdi şükürler olsun oldukça iyi

mustafa çakılcı' Alıntı:
sa abicim benzer sorunlarla bende karşılaştım 1 sene yavru alamadım 1 çift kuşumdan daha sınra depemin mineral kullandım oldukça iyi netice aldım tavsiye ederim sıvı mineral etkisini daha çabuk gösteriyor bir daha yumurtaya allahın izniyle kesin yavru alırsın salmonellayla bu sene bende savaştım kışın ölen öldü kalanlar şimdi şükürler olsun oldukça iyi

Depomin i bir araştırıp deneyeceğim tavsiye için çok teşekkürler eğer böyle durumlar için tavsiyesi olan varsa açığım.

Geri