Yumurta Muhafaza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Samsunlu55E
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samsunlu Eyüp
Meslek
Kuscu
İlgi Alanı
Kediler
selamlar arkadaslar

benim bir sorum olacak , bir yumurtayi ne kadar zaman ve nerede muhafaza edebiliriz ? bir yumurtayi 3 ay kadar bir zaman muhafaza etme imkanimiz varmi ?

kendi deneyim ve tacrübelerine dayanarak yardimci olacak arkadaslar varsa sevinirim

Öncelikle söylenmesi gereken birkaç önemli nokta var. Yumurta yapmış kuşun altından yumurtalarını hemen almanız gerekmektedir. Anne ve babasının oturmamasını sağlamanız gerekmektedir. Oturursa o yumurtanın çıkmama oranı yüksek olmaktadır bu yüzden ilk yumurtayı bıraktığı zaman oturmadan altından alıp altına bir boş yumurta veya yapay yumurta varsa elinizde bakıcı kuşlarınızın yumurtasınıda koyabilirsiniz. Tabi 2 gün sonra diğer yumurtayı yapınca onuda aynı şekilde altından almanız gerekmektedir ve yine başka bir yumurta koymanız gerekmektedir. Kuşun altından aldığınız yumurtaları bir yerde müdafa edebilirsiniz. Yalnız müdafa süreniz 7 gün ile 10 gün en geç 12 gün içinde bakıcıların altına konulması gerekmektedir. Daha uzun süre müdafa edeceğiniz yumurta çıkmaya bilir bunuda unutmayınız.

Muhafaza şekilleri; Yumurtalarınızı kinder sürpriz yumurtası ( bakkal marketlerde var ) içerisinde çıkan sarı kutu içerisinde saklayabilirsiniz ama küçük kuşların yumurtası için en mantıklısıdr iri kuşun yumurtası sığmaz sığsa bile çıkarırken veya koyarken kırılabilirsiniz.

Ayrıca danone yoğurt kutularının içindede saklayabilirsiniz buna büyük ve küçük yumurtalarda girebilir boyutları yeterlidir. İsterseniz bu iki yöntemdede pamuk veya selpak kullanabilirsiniz. Yumurtaları koruma amaçlı sarabilirsiniz.

Bir diğer yöntemde marketlerden aldığımız tavuk yumurta koli kutuları bunlarında içerisinde saklayabilirsiniz kırılma riski yoktur tek tek tavuk yumurtası şeklinde yerleştirerek muhafaza edebilirsiniz.

Birde bir kap içerisinde saklayabilirsiniz bu yöntem genelde fazla yumurta elinizde varsa tercih edebilirsiniz bu yöntemde genelde ya komple pamuğa sarabilirsiniz veya soba, mangal külünde saklayabilirsiniz. Bu yöntemde kap altına pamuk veya kül serilir sonra yumurtalar koyulur sonra üstü tercih edilenle kapatılır saklama süresi aynıdır.

bukalemun201 arkadasim cok güzel aciklamissin sagolasin

benim kendi deneyimim , 9 gündü . dedigin gibi yumurtlari yumurtlar yumurtlamaz altindan aldim , yemligin icinde en fazla 9 güne kadar muhafaza ettigim yumurtalar hep cikiyor .

bir de buz dolabinda muhafaza etme taktigi duymustum , aylarca

Merhaba ;
Ben soğuk havada içinde kum dolu bir kabın içerisnde yaklaşık 20 gün sakladım ve yavru aldım.Önemli olan ortamın soğukluğu 4 dereceden yüksek sıcaklıkta olmamalı buzdolabında saklayabilirsiniz.birde yumurtanın bekleme sırasıdaki konumu da önemli yatay bir şekilde konulmamasını tavsiye ediyorum.Tabi burada yumurta zarının ve kabuğunun kalınlığının önemli olduğunu düşüyünorum.

Samsunlu55E' Alıntı:
bukalemun201 arkadasim cok güzel aciklamissin sagolasin

benim kendi deneyimim , 9 gündü . dedigin gibi yumurtlari yumurtlar yumurtlamaz altindan aldim , yemligin icinde en fazla 9 güne kadar muhafaza ettigim yumurtalar hep cikiyor .

bir de buz dolabinda muhafaza etme taktigi duymustum , aylarca

SICAK MUHAFAZA ETMEMEK GEREKLİ ZATEN YOKSA YUMURTA BOZULUR.

merhaba ; Bende kavonozun içinde unla 3,aya kadar saklanıp yavru alındığını duydum kavanozu ağzına kadar unla doldurup yumurtaları una gömüp ağzı sıkıca kapatılıyormuş yalnız hiç denemedim

Geri