Yumurta olup olmadığı nasıl anlaşılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan postacı45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

postacı45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan kara
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
Arkadaşlar ben kuşçuluğa 20 gün önce tekrar başladım ve 4 çift kuş aldım bunlardan bir çifti yumurtladı bayadır bakıyolar ama diğerlerinde yumurta yok sanki yumurtlayacak gibi duruyorlar ama yumurta falan yok yani bir kuşta yumurta olup olmadığını veya kısır olup olmadığını nasıl anlarız?

Kısır dediğinin altına yumurtayı koy yatarsa kısırdır.

Yumurta oldğunu kuşun beli düşer kuyruğu kanatları yere düşer, çatısına bak şişlik olup olmadğından anlarsın ama inciltme. Erkek dişiyi yumurtaya kovalıyorsa sağlamsa zaten 1 hafta ya kalmazdır diye düşünüyorum ustalar cevaplar

MavraJ' Alıntı:
Kısır dediğinin altına yumurtayı koy yatarsa kısırdır.

Yumurta oldğunu kuşun beli düşer kuyruğu kanatları yere düşer, çatısına bak şişlik olup olmadğından anlarsın ama inciltme. Erkek dişiyi yumurtaya kovalıyorsa sağlamsa zaten 1 hafta ya kalmazdır diye düşünüyorum ustalar cevaplar

Hocam kısır kuşun zor anlaşılacağı taraftarıyım sizin dediğiniz gibi olsa benım tüm oyun kuşlarım kısır o zaman hepsindende yumurta aldım altlarına ne sürsemde bakıyorlar nolucak şimdi alayı kısırmı :haha:

iyi akşamlar. mustafa circir abi bu yolla kısırlığın anlaşılması genel yargıdır genelde yanıltmaz ama sizde örneği olduğu gibi istisnalar vardır. ama yuva seçmiş ve çöp çekmiş uzun süre yatan kuşlar yumurtlamıyosa bu taktik kullanılır.yuvayı hazırladılar 2 ay yattılar yumurta yok ama oyulan yumurtaya bakıyorlar bir kaç nedeni vardır ya kuş acemidir ya yerini beğenmediği için yumurtayı sıkar yumurtlamaz ya erkeği döllüyemiyodur yad kısırdır, bence bu tür kışlar kısırdır
iyi akşamlar saygılar...

Geri