YUMURTA VE YAVRU ÇALINIYOR...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar
yumurta ve yeni yavruları hangi yırtıcılar çalabilir. bir hafta içinde iki yumurta ve bir yavru kayboldu. kümes?m terasta fare ve benzeri hayvanlar ulaşamaz ama uçan yırtıcılar ulaşabilir. çevrede karga, leylek ve bir iki defada atmaca gördüm bunların alma ihtimali var mı?

Saksağanlar yumurtaları alabiliyor.Çünkü çıkmayan yumurtaları kenara koymuştum saksağan aldı gitti.

Tam bu mevsimde kargalar bütün kuşların yuvasını talan ederler.Yavru,yumurta ne bulursa alır giderler.Dikkatli ol.

Kümesin kapısı açık ise herşeyin olabilitesi var. Karga martı vs. Bundan sonrası için önlem almalısın geçmiş olsun

Artık giden gitmiş geçmiş olsun.
Bundan sonra neyin aldığını düşünmek yerine , nasıl bir önlem alabileceğinizi düşünmeniz daha iyi olacaktır. :evet: :tamam:

Arkadaşlar,güvercin uçuran arkadaşlarımızın ortak sorunlarından biri de gözü gibi baktığı kuşlarını atmacaya kurban vermesi.Ben bu konuda tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum,faydam olursa ne mutlu.
Ankara'da koca tepe cami civarında çok atmaca vardır.Yuvalarını minarelerin oyuklarına yaparlar,ve gün geçtikçe de sayıları artmaktadır.Tam caminin yanındaki terasta bir arkadaşımız kuş uçuruyor.Güzel bir kuş olduğu için yaklaşık bir saat seyrettim.Akşam 6 veya 6.30 gibiydi.Kuş atmacaların yanından,yuvalarının dibinden geçtiği halde atmacalar dönüp bakmıyordu.Hava kararmaya yakın kuş görevini yaptı,indi.
Atmacadan çok çeken arkadaşlar kuşlarını zamanı iyi ayarlayıp,kuşun uçma süresini göz önüne alarak akşam geç saatlerde uçururlarsa kuşlarının güvende olacağı kanaatindeyim.Akşam saatlerinde atmacalar pasif oluyor.
Bunun bir tehlikesi,kuş inemez de hava kararırsa kaybetme riski var.Bence atmacaya kuş vermekten daha iyidir.

ince memed' Alıntı:
Arkadaşlar,güvercin uçuran arkadaşlarımızın ortak sorunlarından biri de gözü gibi baktığı kuşlarını atmacaya kurban vermesi.Ben bu konuda tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum,faydam olursa ne mutlu.
Ankara'da koca tepe cami civarında çok atmaca vardır.Yuvalarını minarelerin oyuklarına yaparlar,ve gün geçtikçe de sayıları artmaktadır.Tam caminin yanındaki terasta bir arkadaşımız kuş uçuruyor.Güzel bir kuş olduğu için yaklaşık bir saat seyrettim.Akşam 6 veya 6.30 gibiydi.Kuş atmacaların yanından,yuvalarının dibinden geçtiği halde atmacalar dönüp bakmıyordu.Hava kararmaya yakın kuş görevini yaptı,indi.
Atmacadan çok çeken arkadaşlar kuşlarını zamanı iyi ayarlayıp,kuşun uçma süresini göz önüne alarak akşam geç saatlerde uçururlarsa kuşlarının güvende olacağı kanaatindeyim.Akşam saatlerinde atmacalar pasif oluyor.
Bunun bir tehlikesi,kuş inemez de hava kararırsa kaybetme riski var.Bence atmacaya kuş vermekten daha iyidir.

Bence bu her zaman geçerli bir teori değil. ama yırtıcının kuşa dalmama olasılığı fazla. çünkü o saate kadar bir av bulup karnını doyurmuştur. ama eğer açsa sabah tan yeri veya akşam alaca karanlığı dinlemez dalar. yani ben benim kuşlara daldığını gördüm ( özellikle kışın avın az olduğu zamanlar ).

küçük fındık farelerı yumurta çalıyor yavrunun ustunde anne baba yoksa yavruya bıle saldırdıklarını gözlemledım... :hhh:

bence sağlam ve dayanıklı bir yuva yapmalısın örneğin :http://www.kuscular.org/map.php?forum=26&news&start=640

S.a arkadaslar en cok bu şekilde davrananlar karga ve saksagandır yumurta ve yavru hırkızları yenıden geçmiş olsun benım kanatime gore ucanları ve damızlıkları ayrı tutmak bu sekılde dıs saldırılardan daha korunaklı olurlar saygılarımla

BU BAŞLIKTAKİ EN GÜZEL CÜMLE( KUŞLARINIZI AKŞAM ÜSTÜ UÇURUN .) CÜMLESİDİR.!

KAPISINI AÇIK BIRAKIRSAN HERŞEY GİRER..

YA DA AÇIK OLANA HERKES GİRER.. :haha:

Geri