yumurta zayıflığı neden abiler lütfen yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu_mertt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert sgnc
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
benim kuş 3 tane daha 2 ay oluyo kuşa başlıyalı eşler yumurtluyolar ama
ilk yumurta aldım cılk çıktı
ikinci yumurta aldım yavru çıktı elledim yavruyu anaç bakmadı öldüler
üçüncü çıktı yumurtaya yatınca kırıldı ikiside anlamıyom niye böyle oluyo :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir:
bi yavru alamadım :hungur: :hungur: :hungur:

bence çok elliyosun sanırsam ben hiç yavru almadım ama çok ellersen yavruları veya ana ile babayı bence böyle şeyler olabilir..

saygılar

Yumurtaya yatınca kırıldıysa, yumurta kabuğu zayıftır. Kuşlar yeterince mineral alamıyor sanırım. Biraz taş, kum kalsiyum vs.. vermek lazım sanırım..

taş derken yani bildiğimiz taşmı öyleyse veriririm
bide ben yumurta zayıflığını görünce yem vererken mercimek pirinç bulgur buğday veriyorum iyi gelirmi yumurta zayıflığına acaba ?****????!!

sen nerde besliosun kuş? kuşun yayılmasına izin verirsen o yer zaten küçük küçük taşlardan,yada satılıyo kum hazır olarak ondan da alıp verebilirsin, arada yumurta kabuğunu iice ezip verebilirsin, karışık yem arada kullanıyorum ben farklı besinlerde vermek gerek tabi.

kuşları beslediğim yer beton dışardan toprak ot getirip veriyom otu temiyolarda taşı yiyolar
bide yumurta kabuğu tavuk yumurtasımı olacak?
karışık yem ve böyle taş toprak getirip vere vere yumurta sertleşir heralde ???

Evdeki sebzeleri küçük küçük doğra yada yaprak halinde at, yerler. Bende balkonda besliyorum.. Sokaktan kum vs.. doldurup getiriyorum mecbur... Sen kumu, yemi eksik etme düzelir, aynısı bana da oldu. Tavuk yumurtasının kabuğunu demek istedim evet.. Kumun içine karıştırabilirsin parçalayıp.. kolay gelsin

Geri