Yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar.

Bana yaz başı gelen 2 takım kus var hala yumurta nede yavru alamadım. Kuşlar eş ve arada donem dönem eş alırken gördüm. Bunlardan 1 takım ı ( dişi yavru ekesi hiç yumurla alınmamış daha önce )tek yumurta yaptı zar gibi ve basmışlar delinmişti . Bu olay 1-2 ay civarı oldu. Kumesimde var olan diğer kuşlarımdan biri bir kaç gundur yumurtaya yatmıyor fark ettiğimde yumurtalara baktım içi kararmamış ve su gibi yumurtayı çevirdikce hareket ediyor. Yumurtalar 13-15 gunluk yeni degil sanırım kararması vs. Olması gerekiyordu. Neyse o takımdan bu sezon 6 yavru aldım sıkıntı yapmadım ama asıl sorunum o bozuk yumurtaları denemek için kuşlar dışarıda iken daha önce zar gibi yumurtlayan dişinin yuvasına koydum yarım saat sonra kumese girince yuvadan cıkıyor ; yumurtalara dokundum yumurtalar sıcak yani yumurtaya yatmış kısırmı acaba diyecem ama daha once zarda olsa yumurtladı. Acaba kısır olma ihtimali varmı ?.
Değerli fikirlerinizi almak isterim.
Saygılar . Özgür

Kuşlar eşleşiyor fakat aylardır yumurta olmuyorsa kısırlık vardır dostum muhtemelen. Yumurtanın içinin kararmasına gerek yok yatan kuş yatmıyorsa yavruda bir problem olduğunu hissediyorlardır, ondan yatmıyorlardır. Yumurtanın zar gibi olması kuşun vitaminsizliğinden kaynaklanır, gözlemlerimce yumurtlayacak ve yavru besleyen kuşlar mineral taşları ve çay posası yumurta kabuğuna çok yükleniyorlar. Muhtemelen sebep bu olabilir.

Re: NEDEN TEK Yumurta

Slm arkadaşlar; Ben de 1 ay önce balkonda güvercin beslemeye başladım, kümesim çok büyük değil o yüzden 6 adet güvercinle başladım 2 takım kırmızı kanat bango, 1 takım da hünkari aldım. Bangolardan ilk eş tutalar yumurtaya yattı ve 11.11.2012 akşam 9 gibi tek yumurta yaptı. Bu gün çarşamba hala tek yumurta.Acaba bu normalmidir? tek olmasının ve kışa girerken yavru çıkmasının ana ve babası açısından ve ya çıkacak yavru açısından bi zararı varmıdır. Varsa yumurtayı alıp kırmalımıyım?

TEK YUMURTA OLABİLİR KIŞ OLMASI DA ÖNEMLİ DEĞİL ..YATSIN..

YUMURTLAMAYAN DİŞİYE ECZANEDEN CİPRO ALIN .SABAH-AKŞAM 10 GÜN YUTTURUN..NETİCEYİ BEKLİYORUM..
1/2 TABLET YUTTURUN LÜTFEN..

[email protected]' Alıntı:
TEK YUMURTA OLABİLİR KIŞ OLMASI DA ÖNEMLİ DEĞİL ..YATSIN..

YUMURTLAMAYAN DİŞİYE ECZANEDEN CİPRO ALIN .SABAH-AKŞAM 10 GÜN YUTTURUN..NETİCEYİ BEKLİYORUM..
1/2 TABLET YUTTURUN LÜTFEN..

abi bu ciproyu banamı önerdin anlamadım.

bu akşam baktım ki 2. yi yumurtlamış ve erkeği yatıyor işler yolunda galiba. türker abi eyvallah verdiğin cevap için. 18 gün sonra amca olcam inşallah::::)))

Geri