yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan23_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

hakan23_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet türk
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar benim şu an bir çift güvercinim yumurtada yatıyor dişi kuşum 2. yumurtayı 7 mayısta yumurtladı ve hala yatıyor sorum şu geçenlerde kuşumun ikisini de hem dişiyi hem erkeyi ucurdum 1-2 saatt uçtular ve daha sonra geldiler bu arada yumurta bozulmuşmudur dişi şu an yumurtada yatıyor daha da salmadım zaten o olaydan sonra yardımcı olursanız sevinirim hani ikiside uçtuğu için yumurta da yatan olmadı yavru ölmüş olabilir mi ?

birde arkadaşlar yavru kaç günde uçacak duruma geliyor

Selamlar.
Hakan hocam yumurta içi ölümleri anlamak Çok kolay olmasa da genel olarak Döllenmiş bir yumurtanın içeride oluştuğunu yumurtanın renginde Koyulaşma ve Hafif griye dönme olur . Eğer bu belirtiler tam ise ve 07 mayıs ikinci yumurta tarihi ise yanılmaz isem 24 mayıs tarihinde inşallah sağlıklı 1 çift yavrun olacaktır.Genelde Tecrübe kazanmış veya daha önce 1 çift yavru büyütmüş ebeveynlerde yavrular aynı gün Çıkar . Nedeni ise Dişi kuşun zira erkek Çok nadir yatar yumurta tek iken.% 95 2. yumurta atıldığında yatar neyse uzatmayalım nedeni ise annenin ilk yumutayı attığında yumurtayı sadece bozulmayacak kadar ısıtmasında dolayıdır.
Nacizane bilgim bu yöndedir umuyorum yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla.

yumurta olmemistir merak etmeyin havalar sicak onlar icgudusel olarak ayarlarlar gece yatmasi onemli olan.yumurtalar 17 ile 21 gun arasinda kirilir.en gec 29 mayis tarihinde yumurtalarin kirilmasi gerekir.

hocam verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim çok sağolun bekleyip göreceğiz inşlh yavrular çıkar

Geri