yumurtada yatan kusa kanat verilirmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 921

kuscuiso

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail efe
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
ustalarim bana bi cift kus geldi kuslar guzel es al di 28subat da da yumurtladi yanliz bana getiren arkadas kuslarin kaybolmamasi icin kuslarin kanatlarinin ilk 4 telegibi kesmis ben kuslarin kanat kesimi isine kendime gore karsiyim o yuzden net bi bilgiye sahip degilim bu kuslara ne zaman knat vermem lazim kuslar bide cucuk cikartirsa tam kendilerini toplamadan bide onlara bakmak zorubda kalacaklar halsiz kalir diyorum sizce ne zman kanat vermem lazim bide ortalama olarak bu kuslar ne kadar sonra yeme vurur

Eger kuslarınızı damızlık yapıcaksanız kanat vermeyın devamlı yavru alırsınız ucurucam dıyosan kanat verın ama gıtme rıskı var 3 cıf fılan yavrusunu alın bence

canavar109' Alıntı:
Eger kuslarınızı damızlık yapıcaksanız kanat vermeyın devamlı yavru alırsınız ucurucam dıyosan kanat verın ama gıtme rıskı var 3 cıf fılan yavrusunu alın bence
Alışıp alışmaması birazda kuşun ırkına bağlı bazı kuşlar yavru almasan bile alışır.

BAZI KUŞLARDA ÜÇ ÇİFT YAVRU ALSANDA GİDER

Arkadaşlar benim tavsiyem kuşların kanatlarını kesmeyin.Yazıktır.Kaçmasından korkuyorsanız kanadını bantlayın.Kümese sokarken bantı çıkarırsınız.Çok kolay bir işlem.Selo bant ile kanadını sarın uçamaz.Hem hayvana eziyet vermemiş olursunuz.

İsmail, ilk 4 telekleri kesikse, o kuş uçmak istediği zaman zaten istediği gibi sıçrar uçar, kanat kesiminde 7-8 telek kesilirse, kuş yerden pek kalkamaz, Bu yüzden o kuş uçamaz diye pek güvenme, temkini elden bırakma.

Telekleri çekersen de kuş iri ve diriyse sağlık problemi yoksa yumurtada yatmasında yavruya bakmasında değişiklik olmaz, yani korktuğun gibi kuş fazla etkilenmez. (Telekleri çekerken kuşu yıpratmamak kaydıyla.. yani tam kanadın kesik ucundan tutup sağa sola bükmeden düz şekilde seri şekilde çekeceksin)

Kuşların kaçma hususunda ise, şayet sana gelen kuşlar taklacı ise, ortamı beğendilerse (ki beğenmeseler yumurtlamazlar) 1 aydan sonra kolay kolay kaçmazlar, ama sen yine de temkinli davran, başka bir cins kuş ise ona belirtirsen yorum yapabiliriz.

Yavruların yumurtadan çıkma süresi, hava sıcaklıklarına da bağlı olarak 16 ila 20 gün arasındadır. Yumurtadan çıktıktan sonra da takribi 1 ay sonrasında da yeme düşmeye başlarlar.

Geri