yumurtada yatan kuşun altına başka yavru çekmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankara kuşcusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 529
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan karahan
Meslek
kurye
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar ana babası olmayan 3 günlük yavruyu 2 günlük yeni yumurtlamış eşi olmayan bir dişi kuşun altına koydum kuşun altındaki yumurtanın birisini aldım ve şimdi kendisinin tek yumurtasına ve başka kuşun yavrusuna bakıyor ertesi sabah kümese baktığımda yavrunun kursağı tamamen doluydu......... ve yine bir dişi kuşu kümese yeni getirmiştim ertesi gün yumurtladı ve tek başına yavruyu çıkarıp büyüttü kuşlara palet yem veriyorum kursaklarında çabuk dağılıyor ve yavruya kusarken hazmı kolay oluyor yeni yavru bu yüzdende kolay hazmetmiş olmalı

bu anlattıklarımın ikisinede olmaz demişlerdi... ama oldu bunu deneyen kişiler oldumu olduysa nasıl sonuç aldı ben gayet iyi sonuçlar aldım.....

2 gün once yumurtlayan kuşun yavru beslemesi inanılır gibi değil. Neyse hayırlı olsun.
Genelde yumurtaya yatan kuşlar, 16 günden önce altlarına sürülen yavrulara bakmaz. Çünkü kursak sütünün oluşması veya patlaması ancak 16. günden sonra olur diye biliyorum. Bu güne kadar, sahte yumurtaya yatan kuşların altına sürdüğüm yavrularda eğer bir zamanlama hatası yaptıysam (Yani altlarına birkaç gün erken yavru sürdüysem hep yavruları kaybettim.

Bu olay bir istisnadır. Sahte yumurtaya yatan kuşların altına 16-17 gün geçmeden yavru sürülmemelidir. Bu süre uzayabilir. Yani sahte yumurtaya yatan kuşlar, normalde 18 gün sonra çıkması gereken yavrular çıkmaz ise 3-4 gün daha yumurtaya yatarlar. Daha sonra yumurtadan kalkarlar ve tekrar çiftleşirler.

Herkese selamlar..

Geri