YUMURTADAN CIKAN YAVRULAR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
SELAMLAR ŞİMDİ BEN ŞÖYLE BİR BİLGİYE SAHİP OLDUM BİR KAÇ BÜYÜĞÜMDEN . bir cift yumurtadan 2si de erkek cıkarsa biri iyi oynar biri ondan kötü 2si de dişi cıkarsa biri iyi oynar biri ondan kötü biri erkek biri dişi olursa
oyunlarının ne olacagı belli olmaz. 2si de kötü olabilir 2si de iyi olabilir 1i iyi 1i kötü olabilir. fakat 2 erkek ve 2 dişi yavrudan aslında kötü oynayan damızlık olur. SİZİN BU KONULARDA BİR DENEYİMİNİZ VEYA BİR BÜYÜĞÜNÜZDEN DUYDUGUNUZ BİLGİ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. NE KADAR DOĞRU HEPİMİZ ÖĞRENMİŞ OLURUZ.

tengelli' Alıntı:
SELAMLAR ŞİMDİ BEN ŞÖYLE BİR BİLGİYE SAHİP OLDUM BİR KAÇ BÜYÜĞÜMDEN . bir cift yumurtadan 2si de erkek cıkarsa biri iyi oynar biri ondan kötü 2si de dişi cıkarsa biri iyi oynar biri ondan kötü biri erkek biri dişi olursa
oyunlarının ne olacagı belli olmaz. 2si de kötü olabilir 2si de iyi olabilir 1i iyi 1i kötü olabilir. fakat 2 erkek ve 2 dişi yavrudan aslında kötü oynayan damızlık olur. SİZİN BU KONULARDA BİR DENEYİMİNİZ VEYA BİR BÜYÜĞÜNÜZDEN DUYDUGUNUZ BİLGİ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. NE KADAR DOĞRU HEPİMİZ ÖĞRENMİŞ OLURUZ.
aleyküm selam bu konu hakkında aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim öncelikle benim gözlemlerim birçift yumurtanın ikiside erkek veya dişi cıkması anne ve babanın ilk yumurtasından oluyor yani şuna dikkat edelim bu kuşlar cücük ekesi demiyorum yani sizden eke cücük cıkartmış kuş alıyorum bendeki önceden çüçüğünü aldığım kuşla eşleş tiriyorum bunların ilk yumurtası buşekilde oluyor şunuda belirtiyim herzaman ilk eşleşen eke kuşun olurdemem kendim buşekilde yavru aldım fakat iyi oynuyanı yahut kötü oynayanı değil bizler kuşun yumuşaklık vede sertlikle eşleştirme yöntemine gideriz

farklı bir bakış bu ayrı bir konu olur benim merak ettiğim farklı ama buda iyi bir bakış acısı ve gözlem olmuş.

Bence biraz saçma kuşun oyunlu olup olmaması soyundan belli olur ve yumurtadan çıkan yavruları (cinsiyeti hiç önemli deil) soyu kuvvetşliyse uçurup sökebilirseniz oyunlu olur sökemezseniz bence oyunsuz olur bu tamamen size ve kuşun ana baba soyuna bağlı ... Benim Fikrim...

basmatepe' Alıntı:
Bence biraz saçma kuşun oyunlu olup olmaması soyundan belli olur ve yumurtadan çıkan yavruları (cinsiyeti hiç önemli deil) soyu kuvvetşliyse uçurup sökebilirseniz oyunlu olur sökemezseniz bence oyunsuz olur bu tamamen size ve kuşun ana baba soyuna bağlı ... Benim Fikrim...

selamlar tabiki ben bu yazdıgımı iyi bir cift kuşun altından gelen kuşlar için sordum iyi derken iyi oynayan değil iyi bir soydan gelen kuş oynnamıyor olabilir ama aşı kuşu özellikleri taşıyordur.

tabi tutup 2 kargayı bir birine vurursan kesinlikle senin dediğin doğru olur.

bir de benim dediğim gibi bir çeşitleme tezi olmasının sebebi neden her sene kupada anne babadan ayni yavru geliyor olsa her kupayı sizce bir tek kuşçu almaz mı ? dediğim soruyu düşünerek mantıklı bir cevap verirseniz sevinirim. yada ucuran arkadaşlar şunu demezdi ya bu kuşun kardeşi dehşet oynuyordu bunda tık yok yada ya bu kuşun kardeşi hiç oynamadı ama bu dehşet oynuyor. ? DÜŞÜNÜN DERİM.

tengelli' Alıntı:
bir de benim dediğim gibi bir çeşitleme tezi olmasının sebebi neden her sene kupada anne babadan ayni yavru geliyor olsa her kupayı sizce bir tek kuşçu almaz mı ? dediğim soruyu düşünerek mantıklı bir cevap verirseniz sevinirim. yada ucuran arkadaşlar şunu demezdi ya bu kuşun kardeşi dehşet oynuyordu bunda tık yok yada ya bu kuşun kardeşi hiç oynamadı ama bu dehşet oynuyor. ? DÜŞÜNÜN DERİM.
selamın aleyküm abi üstteki yazının doğruluğuna katılıyorum fakat bakın ben yozgatlıyım diye hepsi böyle düşünüp yapıyor demiyorum ben vede arkadaşlarım birkuşu yumuşaklık vede sertlik diye 5ceşit yaparız 1cok yumuşak 2yumuşak 3normal 4sert 5 coksert diye ayırt ederiz sonra bunların oyunları biliniyorsa 1oyunu 2sertliği 3sallığı (uzunluk kısalık)diye sınıf landırıp eşleşme yapmıya calışırız ben bu konuyu başka başlıkla açmak istiyordum ama size yardımcı olmuşsak serre kadar nemutlu bize saygılarımla

S.Aleyküm Kenan bende biraz kendi bilgilerimi katıyım belirlenmiş sabit damar kuşlarda çok sık rastlanılır bu duruma benim kümesimde bir sene dişi çok olur bir sene erkek çok olur bu nedenden ama oyun konusunda belirleyici oldugunu sanmıyorum oyun konusu çok ince bir detay çok iyi oynayan iki kuşu vuruyorsun yavrular ananında babanında tırnagı olmuyorlar ama ikiz veren kuşların genelde iyi oynadıgından yanayım tabiki istisnalar kaideyi bozmaz saflıgından emin oldugun 10 yavrudan 6 tanesini iyi oynattıgın soyun oynamayanlarınıda elden çıkartmamak gerektigini düşünenlerdenim özellikle ikiside dişi veya erkek çıkan yavruların oynamayanlarını

Geri