yumurtadan çıkmama sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan postacı45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

postacı45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan kara
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
arkadaşlar güvercinim yumurtladı 17 gün oldu daha çıkmadı yumurtayı ışığa tuttum yarısı boş yarısı dolu görünüyor.acaba yumurtam bozuk mu lütfen yardım edin görüşlerinizi söyleyin

18. günde en geç 19 da çıkması gerek , 17. günde yavaş yavaş çatlatması gerek yumurtayı siz 15. günden sonra tükürükleyin bol bol yumurtayı kabugunu inceltsin yavruya yardımcı olur kırmakta.

icessberg' Alıntı:
18. günde en geç 19 da çıkması gerek , 17. günde yavaş yavaş çatlatması gerek yumurtayı siz 15. günden sonra tükürükleyin bol bol yumurtayı kabugunu inceltsin yavruya yardımcı olur kırmakta.
yumurtayı bol bol tükürükleme işlemi doğru bir işlem mi? ben ilk defa duyuyorum.bu konuda bilgisi olan abilerimin yorumlarını bekliyorum.benim pek mantığıma yatmadı o yüzden soruyorum

Bazen ortamın sıcaklığına bağlı olarak yavrular 20 günde dahi çıkabilir yumurtaları fazla kurcalamak bozulmalara neden olur.Islatma yöntemi ise fazla yapılmaz yavru için tehlikeli olabilir lakin yavru yumurtadan cıkmaya calısıyorsa elimizi suya bandırıp yavrunun yumurtayı kırmaya çalıstıgı yerelere hafifce surebiliriz rahatcana yumurtadan cıkmasını saglar abartmadan yapılmalı.

brtysl' Alıntı:
icessberg' Alıntı:
yumurtayı bol bol tükürükleme işlemi doğru bir işlem mi? ben ilk defa duyuyorum.bu konuda bilgisi olan abilerimin yorumlarını bekliyorum.benim pek mantığıma yatmadı o yüzden soruyorum

Bol boldan kasıt 15. günden sonra her gün yapmak tükürükte asit yumurtanın zarını inceltiyor ve yavrunun çatlatmasını kolaylaştırıyor.Geçenlerde bir yavrum sadece kafasını cıkarmış ve kendi çıkamayıp ölmüş bundan sonra öyle yapmaya başladım ve bir sorunla karşılaşmadım.

Geri