yumurtalama yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hypnotize_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hypnotize_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SeRDaR
Meslek
*?*
İlgi Alanı
Kediler
Selam Arkadaşlar
Biraz forumda araştırdım Ama
Benim Sizlere sorum
Bende bir Çift mardin Var (bilgi) Başka güvercinim yok 1 Kez yumurtladılar 4-5 gün kuluçkaya yattılar bir daha yatmadılar yumurtaları 8 gün sonunda altlarından aldım
20 gün sonra tekrar yumurtladılar Ve sürekli kuluçkadadılar 4gün salmadın sonrasında önceden yaptığım gibi her gün düzenli saldım biraz gezinip ve uçtuktan sonra 30dk yı gecmedi hiç 15-20dk sonra 1 tanesi kuluçkaya yatıyordu bu gün 22nci gün doldu yumurtalar catlamadı ışıkla bakıyorum birisi en baştan beri boş diğeri içi dolu kırmızı renkli biraz sıvı var içinde hafif hareketime göre oynuyor
Yani ilk yumurtalara bakmadılar 2nci yumurtalara baktılar cıkmadı Ne yapmalıyım
Buğdaysız Karışık yemleri var Ayrı buğday ve Arpa var devirdaimli olarak veriyorum mineral kumları var sürekli önlerinde Haftada bir sularına bi kapak elma sirkesi atıyorum her gün düzenli Birbuçuk saat salıyorum
EKSİK NE ACABA ARTI NE YAPMAM GEREKİYOR TEŞEKKÜRLER :tamam:

bu kuşlar yeni kuş mu? yani bazı yeni genç kuşların ilk 1-2 ağız yumurtaları boş çıkabiliyor, gençliklerinden dolayı boş veya bozulan yumurtayı anlayamayıp yatmaya devam ediyorlar. Yem olarak sana önerim (fi,aspir,küçük mısır,ayçekirdeği,prinç,kırmızı mercimek,buğday,burçak) vermen. birde kuş yumurtaya düştükten sonra pek uçurmasan daha faydalı olur. yumurta için yediği ile uçuş için harcadığını bazen dengeleyemeyip, eksik kusurlu yumurtalar olabiliyor, Sana önerim bu yumurtalar için biraz daha bekle, çıkmazlarsa yumurtaları al kır, ve folluğu boz (yani içindeki çalı çırpıyı çıkar at, tekrardan yumurtaya kustuklarında kendilerine folluk seçip, çalı çırpı toplasınlar düzelir. (inşallah)

Serdar kerdeşim andadıgım kadarı ile kusların genc, ve yavru için biraz acemi iki üç kez böyle durumla karşılasacaksın normaldir.
1.Eger yavru almak istiyorsan kusları kulucka döneminde ucurmayacaksın.
2.Yem olarak zengin karışım yem kullan.
3.plastik kuluckalık kullan yumurtaların saga sola gitmesini engeler.

Bu arada yumurtaları ikiside bozuk atabilrisin onları,olgun bir yumurta salladıgın zaman hic ses yapmaz.cünkü icinde yaru olusmus olup bosluk yoktur.Ama yılma muhakkak yavruların olacak.

saygılar.

teşekkürler yorumlar için
FeLix Evet kuşlar tambilmiyorum ama 9-10 aylıklar Dün akşam artık kuluçkadan kalktılar yatmıyorlar
Bu akşam yumurtaları aldım Yarında folluklarını bozacam dediğingibi
bu gün hemen birbirlerine kur yapıp çifleşmeye başladılar :) yeni yumurtalar yolda sanırım :)

limancı
Pilastik folluk kullanmıyorum Çam pürceği kullanıyorum onlar kendileri yapıyorlar yumurtalarda sağa sola atmıyorlar

O Zaman birdahaki yumurtalar da uçurmam ( Hiç mi uçurmayayım Mesela 4-5 günde bir mi uçursam )

Tekrar TEŞEKKÜRLER

S.a benim bir sorunum var kuslar sürekli birleşiyorlar ama 4 5 hafta olmasına rağmen hiç yumurta alamadım kuşlardan bir sıkıntı mi var acaba yoksa yanlış birşeyler mi yapıyor kus bakmaya basladim yardımcı olunursa sevinirim

Geri