yumurtalar boş çıkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

kuscuiso

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail efe
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar boz çiftimn yumurtaları 2 oldu boş çıkıyo diger yumurtaları 25 gün bekledim kırdım boş digerini 18 gün bekledim boş anlamadım ben bu işi neden böyle bişey oluyo birde tekrar birdaha yumurtladılar ama bunlarda boş gibi duruyo ışıkla baktıgımda sap sarı bi görüntü var sadece yumurtanın yan kısımların da hafif bi karartı bide sanki yumurtanin bi kısmı hava varmışcasına yuvarlakca dutuyo (yumurtanın ucundaki boşlukların haricinde ) beslegim yer dükkanın önü oldugu için beton bende kasaya çakıllı kum koydum arada sıra da tuz pirinç filan weriyorum minaral dengesini saglasın diye erkek den ve dişiden yawru alınmış daha önceden acaba yeterince çakıl kum la temes etmediginden mi oluyo yoksa bi sıkıntımı ver bide şöyle birsey var kuşlarınkanatlarını kesmişlerdi bende 1 hafta önce çektim erkek dişinin üstünde istedigi kadar uzun kalamıyo ama birleşmeye çalışıyo acaba kanat olmadıgın dan rahat bi birleşme olmuyo mu dersiniz :hayir:

bu yumurtayıda bekle boş çıkacakmı diye fakat 10 gün elleme bak oluşacakmı daha sonra eğer oluşmuyorsa erkek döllemiyordur kuşların kıçlarını yok döllemede sıkıntı belki yaşıyordur birde NEO TEREMASİN al birazını zeytin yağı damlat haur gibi yuvarla çok sıvı olmasın buğday tanesi kadar olacak o civarlarda yuvarla 10 gün erkeğin ağzına at ve bu arada yumurta şuandaki yine olmadıysa çekersin altından bu ilaçlı şekilde bide denemiş olursun yine olmassa erkeği yolla

Sana bir sorum olucak yumurtayı dikine tutunca yan kısımlarında duman gibi örümcek ağı gibi birşey varmı ? İçinde . Birde demişsinki üstünde çok duramıyo zaten kuşun üstünde 3-4 saniye kalıyo az kanat patlatıp iniyo eğer yumurtanın kenarları dediğim gibiyse senin erkek kuşun kısırdır yumurtayı döllemediğinden oluyordur tabi yavrusu alınmış diyorsun kısırlık sonradanda görülen bi olay o yüzden bana kalırsa o erkeği yolla gitsin eğer senin için değeri varsa dursun bakıcı yap kısır kuşlar yumurtaya daha iyi bakıyor demişlerdi bana .

mustafa kardeşim birisinin içinde yumurtanin 3 de 1 kadar yuvarlagımsı bi şey war digerinde o yok ama yumurtanın kenarlarında sisli bi görüntü var damara degilde daha çok kirli gibi birisini de o yuvarlagı göremedim acaba birisi dolumu ki bide kuşlar yumurtlayalı 5--6 gün oldu ama bu nu da sayarsak 4 cü elime alısım fazla hırpalamadan çalkalamadan içindeki oluşumu takip etmeye çalışıyorum kuşlarda yatmama gibi bi problem olmuyo diger yuöurtaları da yaklaşık 16 günlükkken filan almıştım elime şu anda ikiside nöbetleşe yatıyolar bakalım

İsmail bey, yumurtaları boş çıkan kuşların erkeğin ve dişinin kuyruk altından başlamak üzere makat kısımlarındaki Tüyleri daire şeklinde makasla oldukça kısaltın. ben bu şekilde çözdüm. birde yumurtalara bırakın kuşlar yatsınlar.zaten yumurtalar boşsa günü geçtiğinde ebeveynler yumurtadan kalkıyorlar. eğer 2 yumurtadan 1 tanesi çıktığında 1 kaç gün sonra yumurtadan çıkmayan boş yumurtayı ebeveynler yuvanın kenarına iteliyorlar.

ustalarım allah razı olsun süpersiniz yumurtaların içinde yuvarlagımsı bi şey var yumurtalar bu gun 7 günü ve eskiye nazaran biraz daha büyüyo sanırım bu sefer dolu inşallah bi yawru alrım ama anlamadıgım bi tanesinin içinde bi yuvarlak var bi de ondna küçük bi yuvarlak daha war onu çözemedim

Geri