Yumurtalar boş çıkıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RcpPosta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

RcpPosta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Recep Doyran
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim bir çiftimin son 2 takımdır yumurtları boş çıkıyor nedeni ne olabilir önceden bu kuşlarda kendim yavru aldım ?

RcpPosta' Alıntı:
Arkadaşlar benim bir çiftimin son 2 takımdır yumurtları boş çıkıyor nedeni ne olabilir önceden bu kuşlarda kendim yavru aldım ?
KUŞLARA VA YUMURTALARA FAZLA EL SÜRMEMELİ ..

abi zaten böle bi durumdan korktuğum için dokunamıom hiç ellemiyrm yani hiç

[email protected]' Alıntı:
RcpPosta' Alıntı:

Türker amcaya katılıyorum...Kardesim kusların ferik heralde ferikler fazla yatmaz ben çok karşılaşıyorum 3 yada 4. yumurtlamalarında 1 kuş çıkar büyük ihtimalle...

[email protected]' Alıntı:
RcpPosta' Alıntı:

Kuşlara ve yumurtalara el sürülmemeli kısmına katılmıyorum.Erkek yada dişiden kaynaklanan bir sorun olmuş olabilir.Çiftleşirlerken onlara engel olunmuş olabilir.Kümesin ufaksa içerde çiftleşiyorsa diğer kuşlar bozmuş olabilir. :slm:

kümesim büyük oyana bi sorun yok

Canım kardeşim bak sana yönetici abin ne güzel yazmış daha mürekkebi kurumadan hemen cevap yazmışsın biraz nefes alıver kafanı dinle derslerinle ilgilen yumurtalara el sürülünce yumurtanın üzerindeki gözenekler tıkanır ve yumurta içi ölümler oluşmasına neden olunur,birde kümesim büyük diyorsun başka kuşlar rahatsız etmez ise erkeğin ve dişinin fiilerinin etrafındaki ayrık tüyleri üreme yerlerin etrafını güzel bir temizle ve biraz minarel koy ,belkide kuşun yumurtlama zinciri yani sıra bozulmuş olabilir baktın randıman alamadın kuşları ayırıp biraz dinlendir iyi seneler iyi akşamlar.

RcpPosta' Alıntı:
Recep kardeşim öncelikle yumurtladıkları folluk içinde ne var saman varsa onu kaldır samanda kuşların yumurtayı çevirmesi çok zor bu yüzden yumurta da yavru oluşmaz eski süpürge varsa makasla kes kendileri folluğa taşısın süpürge çöpü yoksa buna benzer saplarda olur birde bu şekilde dene ikinci bir önerimde kuşların vitamin ve minarellerden uzak da kalmış olabilir kümesin bir kenarına tuzlu toprak , sönmüş kireç ve yeşillik maydanoz kırpıntıları arada bir ver kuşların yerde ve yayılıyorlarsa bunlarada gerek kalmaz.

Geri