yumurtalar ile bilgi almak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat644
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 467

murat644

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat savasşkol
Meslek
öğrençi
İlgi Alanı
Kediler
sa kardeşler ben kuşculukta yeniyim 4 ay önçe 2tane çift posta ve taklacı kırması aldımmm ve bunlar 1 ay önce çiftleştiler dün 1 tane bu gün 2 tane yumurtladı peki bu güverçin 3 yavruya bakabileçekmi? bu arada kzım daha ilk yumurtası (:

Re: yumurtalar ile bilgi almak istiyorum yardım ederseniz se

murat644' Alıntı:
sa kardeşler ben kuşculukta yeniyim 4 ay önçe 2tane çift posta ve taklacı kırması aldımmm ve bunlar 1 ay önce çiftleştiler dün 1 tane bu gün 2 tane yumurtladı peki bu güverçin 3 yavruya bakabileçekmi? bu arada kzım daha ilk yumurtası (:

3 yavruya bakması biraz zor hepsini eşit şekilde besliyemeyebilir ama en ufak kalan yavruya eğer takviye yaparsan anca o şekilde bakabilirsin :slm:

ikisi kendisinin ama biri başka yumurta başka yumurta şöyle oldu benim edremit kelebeği yumurtladı aynu gün erkeği atmaça kaptı 1 tane yumurta olduğundan yatmıyor bende ona kuydum başka kumeste yumurtalı güverçin oplmadığı için o yumurtayı ateyimmi ?

Eğer ilk bir haftalık "Güvercin sütü" adı verilen mama kustuktan sonra elinle her gün sabah akşam yedirmeye üşenir isen hiç günahına girme oluşmadan yumurtayı al.Belki küçük bir ihtimal bakabilir kendileride ama yeri geliyor 2 yavruya bile bakamadıkları oluyor.O yüzden riske atıp olumsuz bir sonuçta günaha girmenin anlamı yok.Bir kuş elde edeyim derken günaha girmeni istemem.

peki başka bir güberçinin altıa koysam olurmu yumurtası olmuyan ama

Yumurtası olmayan kuş %99 bakmaz.Bir tek ,dişisi kısır eş olan kuşlar bakarlar yumurtaya.Yinede bir tane kuş için riske atmaya gerek yok diye düşünmekteyim.Yinede karar senin...

peki o yumurtayı ne yapayım ?

Yumurta yeni olduğu için yavru oluşumu başlamamıştır.Alıp bir kenara koyabilirsin.Bakkaldan aldığın tavuk yumurtası gibi farzet zaten onun küçüğü (: Yumurta koleksiyonu yapmak istersen de buğday , pirinç içinde muhafaza edebilirsin :( Aksi takdirza zaten durdukça içi kendi kendine çürüyerek yok olur

peki tamam yarın yaparım ama yumurtalara dokundurmuyorrr alamıyorummm

Geri