Yumurtalar kırılıyor :( :( :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Gerçekten çok kötü bi durum :( Yumurtalar tek tek kırılıyor.Kuslar yumurtluyolar yatıyolar ama bi bakıyorum yumurtalar tek tek kırılıyo:( Az once bi baktım bi çiftimin 2 yumurtasından 1i kırılmış :( Icıne baktım kan pıhtısı var yavru olusmaya baslamıs :( Gerçekten çok üzüldüm cok kotu bi durum.Ondan onceki gün de diğer çiftimin tek yumurtası kırılmıstı ondan oncede cok oldu yumurtalar gayet guzel oluyor yatıyorlar ustune ama kırılıyor biri veya ikisi :(

Ben onları öyle görünce gerçekten çok kötü oluyorum :( Ne yapmam gerek bunu engellemek için ?

Ben kuşlara ek olarak minarelli taş ve toprak veriyorum toprağı heryerden bulabilirsin Taşlarıda kuş pazarında var paketi 1 tl.

Toprak var bende.Yani özel bi toprak lazım değilse normal toprak var saksıda onlardan verebilirim.Taşıda dernekten temin ederim.Peki bunları yemlerinemi atıcaz ?

selamunaleykum
kumesinizde fazla kus essiz fazla erkek kus varsa bundanda olabilir yumurta ya yatan kusla baska kuslar kavga ediyorsa ola bilirgenelde kucuk kumes de cok kus beslendiginde olan seyler
saygilarla

Kümesimin ölçüleri 200x125x125 ve 17 kus besliyorum.Ve kırıldıgı zaman kumeste 5 kus vardı 3 u yumurtaya yatıyordu diğer 2 side yerde yanı kavgadan olucagını sanmam :( Galiba arkadasında dediği gibi mineral eksikliğinden.Kalan tek yumurtaya yatmıyorlardı bende tek yumurtasına yatan bi çiftimin altına koydum.Yumurtayı duzenleyip yattı.Merhamet boyle bişey olsa gerek :)

bence deyumurtalar vıtamınsızlıkten kabukları ınce olup kuş üstüne yattıgı zaman kırılıyo arkadaşın dedıgı gibi mınarel taşlar var onu kumesten hiç eksuk etme yemlıkten ayrı bir tasa yada kutu gıbı bir şeye koy kuşlar ordan ıstedıgı kadar yerler ve yumurtaların kabukları daha ıyı olur selamlar.

barakuda' Alıntı:
bence deyumurtalar vıtamınsızlıkten kabukları ınce olup kuş üstüne yattıgı zaman kırılıyo arkadaşın dedıgı gibi mınarel taşlar var onu kumesten hiç eksuk etme yemlıkten ayrı bir tasa yada kutu gıbı bir şeye koy kuşlar ordan ıstedıgı kadar yerler ve yumurtaların kabukları daha ıyı olur selamlar.

Tesekkurler bilgi için.Deniycem

kardeş ben kireç tavsiye ederim toz söndürülmüş kireç al kümesin içine bi parça serp hem dezenfekte edersin hemde yumurtalarınn kabukları sağlam olur

kalsiyum eksikliğinden yapıyolar abim kuşlara toprak bol bol toprak göster.

Geri