YUMURTALAR SOĞUMUŞ ACİL YARRDIMM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert bey
Meslek
çalışan
İlgi Alanı
Kediler
İYİ HAFTALAR HERKESE
ARKADAŞLAR BENIM KUŞLAR BEYAZ TAKLACI. 12ŞUBATTA İLK YUMURTAYI YAPTI ÇOK FAZLA HATTA ÇOK AZ OTURDU SONRA 14 ŞUBATTA İKİNCİSİNİ YAPTI. ONDAN SONRA YUMURTAYA OTURDU KUŞLAR. ARA SIRA KALKIYORDU AMA TEKRAR GİDİP OTURUYORDU. BUGUN İŞYERINE GELDİM BELKİ YAVRULAR CIKMIŞTIR DIYE AMA BAKTIMKI İKİ KUŞTA DIŞARDA YUMURTALARA BAKTIM BUZ GIBI SOĞUMUŞ. NE YAPMALIYIM ACİL YARDIM..
YAVRU ÇIKARMI BU YUMURTALARDAN?
ODADA BEN KENDIM ISITSAM ÇIKARMI?

Sakın yumurtayı ısıtma,bırak kuşlar onun ayarını bilir.Yatarlarsa yavru çıkar,yatmazlarsa biraz bekle.Ya yeniden yuva kızdırıp yumurtlarlar.ya da yumurtaya yatmaya devam ederler.

Kardeşim ilk yumurtalarınmı anlayamadım ama hayvanların dogal ortamıyla ilgilenme senin yapman gereken ikinci yumurtadan sonra illede takip etmek istiyorsan 20-21 gün mevsime göre beklemek eger yavruları cıkarmazlarsa yumurtaları kontrol edip bozuksa atmak ve yeni yuva yapıp yumurtlamalarını beklemek.Kesinlikle yumurtaları ısıtmaya falan kalkısma.
Şimdi bu yumurtaları bi kontrol et bakalım içinde yavru varmı.Yumurtayı al eline bak rengi koyu beyazmı yani içinde yavru varsa yumurta koyulaşır.Kulana yaklaştır,hafif salla bozuksa cılk sisi gelir eger bozuksa at gitdin bozuk degilse elleme bırak yerine.

kardeşim daha ilk yumurtası dişinin.. şimdi yumurtaya baktım ışıktan. ikiside ağır yumurtanın ikisininde uç kısımları boşluk ışık ordan bellı edıyor. yarısından fazla karanlık ışığı belli etmiyor. yumurtada harekette yok cılk sesıde gelmıyor daha. yuvaya kokuyorum ama ıkısıde oturmuyor daha.
bide yumurtaları duz tahtanın üzerine köşeye yapmıştı hep orda oturdu dişi kuş..

kuş tekrar yumurta yaparmı? ne zaman tekrar yumurtlar acaba?

İki haftaya kalmaz tekrardan yumurtlar kuşunuz üzülmeyin , artık mevsim bahra döndü kuşların kızgınlıkları artıyor kış mevsimine göre daha hevesli daha meraklı olurlar yumurta yavruya düşerler . selamlarŞEREF

teşekkür ederim bilgileriniz için. eski yumurtaları bekleteyımmı bıraz daha yuvadan çıkarayımmı?

Bugün yarın yakip et baktın yatmıyorlar.Yatmadıklarına kesin eminsen at gitsin yapcak bisey yok.Bi de mümkünse yavruluk kasalarına folluk koy yumurtaların saga sola kaymasını engellersin.

eyvallah Allah razı olsun.

Geri