Yumurtalar Yumurta Olarak Kaldılar (Yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0216tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

0216tr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eren Çlş
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhaba.
Öncelikle araştırdım fakat bu tarz bir problemin üstüne herhangi bir açıklama bulamadım ve konu açtım.

Kuşlarım bundan 3 hafta önce yumurtladılar, fakat bugün oldu hala bir hareket yoktu. Ben de elime alıp yumurtalara tek tek baktım ve çok hafiftiler, sonra baktım olmuyor, tekinin içini açtım ve sapsarı halde aynı kıvamında duruyordu. Diğeri ise aynı renk, fakat kokuyordu. Ayrıca 3 hafta boyunca gözlemlediğim kadarı ile sürekli değişimli olarak yumurtalara yattılar ve ben de hiçbir şekilde dokunup rahatsızlık vermedim. Her şey doğaya uygun gerçekleşti.
Bunun sebebi ne olabilir acaba ? Sebep yumurtada mıdır, çiftlerde mi? Ne yapmalı...
Şimdiden herkese sonsuz teşekkürler. Emeklerinize sağlık...
:slm:

Ya ilk yumurtaları
Ya da Güneş görmüyorlar.

Yavru oluşmuş yumurta normalinden ağır ve dışdan belli olur, her türlü sebebi olabilir ama sorun bence ağırlıklı olarak vitamin ve mineral eksikliği, kuşlar çok gençse ve ilk yumurtalarıysa da olabilir.

Canım kardeşim senin kuşların da erkek genç dişiye iyi üfleyemiyor dişinin ve erkeğin döllenme bölgelerindeki tüyleri hayvanların canını yakmadan yavaşça yolun ve diğer erkek kuşların yanından ayırın ki çiftleşsinler biraz az kalabalık yerlere kapatın vitamin vermenize gerek yok yavru içi ölümler olsaydı vitamin verin derdim ama yumurtanın içinde yavru oluşmadığına göre demek ki döllüyemiyor veya erkeği değiştir kısır olabilir dişi yumurtaladığına göre arızayı erkekte ara selamlar.

Vitamin eksik etmiyorum ve güneş de görüyorlar. Eksik olan dediklerinizi uygulayacağım.
Yardım eden herkese tekrardan teşekkürler. :)

Geri