YUMURTALARA KAN GİRMİYOR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siverekli hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet akkoyun
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar genç bir erkek güvercinim var. kendisinden 8 çift yavru aldım. ama en son 3 çift yumurtası boş çıktı. dişisinden ayırdım. dişisini başka kuşla çiftleştirdim dişi de problem yok. ama erkek kuşta hala aynı problem var. bunun sebebi nedir acaba? neler yapabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

birincisi disi erkekle fazla eslesmeden disinin hemen yumurtlamasi;ikincisi erkek ciddi bir hastalik atlatip iyilesmesi;(bir sure kendini iyice toparlamasi lazim)ucuncusu asiri ilac kullanimi kusun metabolizmasini bozuyor;dorduncusu kumes ortami eger kumes cok kalabaliksa kus sitres yapabilir yumurtaya dol tutmayabilir en kotusude kisir olabilir fakat durduk yere olmaz muhakkak bi sebebi vardir.kusun beslenmeside onemli proteini sadece bugdaydan alabilir ama vitamin mineralde almasi gerek aslinda daha bicok sebebi olabilir veteriner degilim ama (kusun tedavisi konusunda)eger saglik problemi yoksa; dogal besleniyosa (asiri kimyasal verilmesi,ilaclar)sitrese girmemisse; yumurtaya dol tutmamasi normal degil.benim tavsiyem kusu bi sure takip et yani eslesmesini disi yumurtlayana kadar fazla ciftlesmiyosa dol tutmayabiliyor.ayni problemi bende yasadim benim kusunda yumurtalar bos cikiyodu(problem erkekdeydi) son uc cift yumurtanin birer tanesi saglam cikti.daha sonra kusu takipe aldim fazla eslesmedigini farkettim.diside kizgin oldugu icin hemen yumurtluyodu(normalde 12;15 gun olmasi lazim)1 haftada 2.yi bile yumurtluyodu dedigim gibi kusu bir sure gozlem altinda tut yada es ettigin problemsiz bir disi ile ayri bir yere koy tabi kuslarin rahat edecegi bir yere yumurtladiktan sonra 5,6 gun sonra yumurtayi kontrol et (isiga tut)eger kanlanmadiysa (yavru olusmaya baslamamissa) dol tutmamistir

erkekte bir problem var demektir insallah kisir olmamistir

fransa' Alıntı:
birincisi disi erkekle fazla eslesmeden disinin hemen yumurtlamasi;ikincisi erkek ciddi bir hastalik atlatip iyilesmesi;(bir sure kendini iyice toparlamasi lazim)ucuncusu asiri ilac kullanimi kusun metabolizmasini bozuyor;dorduncusu kumes ortami eger kumes cok kalabaliksa kus sitres yapabilir yumurtaya dol tutmayabilir en kotusude kisir olabilir fakat durduk yere olmaz muhakkak bi sebebi vardir.kusun beslenmeside onemli proteini sadece bugdaydan alabilir ama vitamin mineralde almasi gerek aslinda daha bicok sebebi olabilir veteriner degilim ama (kusun tedavisi konusunda)eger saglik problemi yoksa; dogal besleniyosa (asiri kimyasal verilmesi,ilaclar)sitrese girmemisse; yumurtaya dol tutmamasi normal degil.benim tavsiyem kusu bi sure takip et yani eslesmesini disi yumurtlayana kadar fazla ciftlesmiyosa dol tutmayabiliyor.ayni problemi bende yasadim benim kusunda yumurtalar bos cikiyodu(problem erkekdeydi) son uc cift yumurtanin birer tanesi saglam cikti.daha sonra kusu takipe aldim fazla eslesmedigini farkettim.diside kizgin oldugu icin hemen yumurtluyodu(normalde 12;15 gun olmasi lazim)1 haftada 2.yi bile yumurtluyodu dedigim gibi kusu bir sure gozlem altinda tut yada es ettigin problemsiz bir disi ile ayri bir yere koy tabi kuslarin rahat edecegi bir yere yumurtladiktan sonra 5,6 gun sonra yumurtayi kontrol et (isiga tut)eger kanlanmadiysa (yavru olusmaya baslamamissa) dol tutmamistir

kuşlarıma mercimek, buğday, mısır, pirinç, ak darı, kendir tohumu, küşne dediğimiz mercimeğe benzer bir tohumdan oluşan karışık yem veriyorum. kümesimin altı toprak. vitamin takviyesi yapmıyorum ama vitaminli kum veriyorum daima. kısacası bahsettiğim kuşun vitamin eksikliği olduğunu sanmıyorum. ayrıca kısırlığa neden olabilecek herhangi bir ilaç da vermedim hiç. yalnız çiftleşme esnasında birkaç kez şahit oldum dişi kuş çiftleşme esnasında erkeğin altında durmuyor hemen doğruluyordu. sizin yaptığınız yorumlardan yola çıkarak kuşlarımın sağlıklı çiftleşmedikleri kanısına vardım. bu aralar fazla ilgilenemiyorum kuşlarla. ama biraz daha müşahade etmeye çalışacağım. bir sonuç elde edersem paylaşırım sizinle. yorumlarınız için teşekkür ederim.

merhaba,ben böyle bir erkeğin ve dişinin önce arka tüylerini kestim kısalttım sonrada berovit b12 sularına kattım 1 ay sonra doldurmaya başladı bunu 1 sene yavru alamadıkları kuştada denedim işe yaradı ,salmonella virüsü kuşta kısırlığada sebep olabiliyor hastalık dışa vurmasada,inşallah sizinki bu sebepten değildir,kuş damar kuşunuz değilse güzel bakıcı olur (: bence hastalık olsun olmasın en az ayda bir mutlaka berovit b 12 sularına damlatın :slm:

Geri