Yumurtaları yumurtlamamış kuşun altına sürmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 585858
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

585858

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bahadır KY
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar erkek kuşu atmaca vurdu ardındanda tilki kaptı dişi 4 gündür yatıyor, yumurtaları başka bi çiftimin altına sürsem yatarlar fakat onların yumurtası yok.Şimdi ben altlarına sürsem kuşlar çıkınca bunların kursak sütü olayı var ya o oluşurmu yani yumurtlamamış bi kuş yavru ya bakabilirmi yoksa yumurtlamalarını mı bekleyim acil arkadaşlar bekliyorum lütfen.

Zaten başka çaren yok dişi kuş eşi olmadığı için kızar ve yumurtaya yatmaz bu yüzden yumurtaları başka kuşların altına sur dişi kuşun altınada boş yumurta koy olaki yumurtaları sürdüğün kuşlar yumurtalara yatmazsa geri dişinin altına korsun :heyo: süt olayınıda kafana takma o allahın işi gelir inşallah.

585858' Alıntı:
Arkadaşlar erkek kuşu atmaca vurdu ardındanda tilki kaptı dişi 4 gündür yatıyor, yumurtaları başka bi çiftimin altına sürsem yatarlar fakat onların yumurtası yok.Şimdi ben altlarına sürsem kuşlar çıkınca bunların kursak sütü olayı var ya o oluşurmu yani yumurtlamamış bi kuş yavru ya bakabilirmi yoksa yumurtlamalarını mı bekleyim acil arkadaşlar bekliyorum lütfen.
HEMEN SÜR SIKINTI YOK

yumurtası olmayan kusunaltına yumurta koyarsanız yatmaz aslında normalde.

Selamlar geçmiş olsun olan olmuş ölen gitmiş yatmayan veya yuva tutmayan kuşun altına yumurta sürülmez ancak bağzen güvendiğin kısır dişler vardık ancak onların altına sürebilirsin bırak dişi yatabildiği kadar yatsın gözlemle öyle bir kuş görür isen tek dişinin altındakileri alıp yeni kuşun altına sürersin anne sütü dediğinizi pek anlamadım ama yine yazmam gerektine inandım anne dişi 13-16 günden itibaren maya hazırlamaya başlar 18-19 günlük yumurtayı kırıp dışarı çıkan yavruya ilk gün veya ertesi gün hava verip ondan sonra maya verir iyi akşamlar.

Herkese teşekkür ederim öncelikle; kuş şimdilik yatıyor üstteki çiftin yumurtlamasını bekliyorum yumurtlaması yakındır hemen değiştireceğim.Kuş sütünden kastım mayadır dediğiniz üzere.

benim denemelerime gore; yumurtlamamis kusun altina yumurta suruldugunde yatmiyor. ancak disisi kisir olan bir cift kusun altina yumurta suruldugunde kabullenip yatiyor ve yavrulari cikartiyorlar. bu kustan kusa farklilik gosterebilir ama benim bildigim bu kadardir. kolay gelsin.

Yumurtasız kuşun altına altından yumurta da çekseniz yatmaz.

Bazı dişiler tek başlarına yavruyu çıkartıp büyütüyor. Bazısı da arkadaşın bahsettiği gibi kızınca bırakıyor yumurtayı.

karışık yem verme sade buğday ver dişi kızışmasın yatabildiğikadar yatsın diğer kuş yumurtlarsa sürersin.

Cücükler büyüyor herkese teşekkürler.

Geri