Yumurtaların Bozuk Çıkması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Faruk Yapar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuncer Çetin
Meslek
Makine Tekniker
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bir çift mardinim 2ay önce ilk yumurtladı ve bozuk çıktı 20gün önce tekrar yumurtladı onlarda bozuk çıktı sizce bunun sebebi ne olabilir diğer kuşlarımın yumurtaları sağlam çkıo ama bu çiftin niye böyle anlamadım kalsiyum mineral taşları hep önlerinde sizce bozuk çıkmasının sebebleri ne olabilir??
arkadaşlar bu konu hakkında konu aradım ama yeterince bilgi sahibi olamadım bu konu hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum herkese saygılar sevgiler!!!

Re: Hep Bozuk!!!

bozuk cıkyor derken, kuslar yatıyor ıcınden yavru cıkmıyorsa, erkek kısırdır muyuk ıhtımalle.

ERKEK KISIR VEYA YAŞLI OLDUĞU İÇİN DOLDURMUYOR OLABİLİR(DÖLLEMİYOR) YANİ DİŞİDE PROBLEM OLSA DİŞİ HİÇ YUMURTLAMAZ, AMA BAZEN YUMURTAYA KUŞLAR DÜZGÜN YATAMIYOR DİĞER KUŞLARDAN DOLAYI VEYA ÇEVRE ŞARTLARINDAN VS DÜZGÜN YATMADIĞI İÇİN DE OLABİLİR.

arkadaşlar kuş daha 1yaşında yumurtaya hep yatıyor her ellediğimde sıcak bende anlamadım nedenini??

büyük ihtimal erkek kısırdır. Kuşların eşlerini değiştirip tekrar deneyin problemin hangisinde olduğu kesinleşir.

Eşi değiştirin ve erkek ve dişinin etek bölümünü makasla traşlayın bazen çiftleşme esnasında tüy yüzünden yeterli sperm aktarımı olmayabiliyor

Faruk Yapar' Alıntı:
arkadaşlar bir çift mardinim 2ay önce ilk yumurtladı ve bozuk çıktı 20gün önce tekrar yumurtladı onlarda bozuk çıktı sizce bunun sebebi ne olabilir diğer kuşlarımın yumurtaları sağlam çkıo ama bu çiftin niye böyle anlamadım kalsiyum mineral taşları hep önlerinde sizce bozuk çıkmasının sebebleri ne olabilir??
arkadaşlar bu konu hakkında konu aradım ama yeterince bilgi sahibi olamadım bu konu hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum herkese saygılar sevgiler!!!

S A FARUK KARDESİM SEBEBLERİ ÇOK AMA GENÇ KUŞ DİYORSUNUZ KUŞ ACEMİ OLUP YUMURTAYI DÜZENLİ ÇEVİREMİYORDUR YUMURTALARIN ALTIN DA ÇÖR ÇÖP YOKSA YUMURTA YI KUŞ DÜZENLİDE ÇEVİRSE CILK YANİ BOŞ ÇIKMA İHTİMALİ VARDIR YADA AKŞAM KUŞLARINI YEM LEYİNCE KÜMES IŞIGINI DİKKAT ETMEDEN KAPATIP YEM YİYEN KUŞ KARANLIKDA YUVAYI BULAMAYIP YUMURTA YA YATMIYORDUR VEYA ERKEK VE DİŞİ ÇOK HEVESLİ OLUP YUMURTAYA YATMAK İÇİN İKİSİ BİRDEN GELİŞİ GÜZEL YUMURTAYA YATIYORDUR BİR ÇOK SEBEB AMA KARANTİ ÖGRENMEK İSTERSEN YUMURTALARI YATAN BASKA KUŞUN ALTINA ÇEK ORTAYA ÇIKAR

SAYGILAR

altındaki yumurtalar şimdilik dursun , petshop lardan , veya eminönünden sadece tavuk yemi var , tavuk yemi alın 1-2 kilo , diğer kuşlarınıza vermeyin sadece o iksine verin diğerleri kümeste duruken o ikisine dışarda yemleyin . 1-2 ay içerisinde kuşunuz 2-3 tane yumurtlayacaktır. yumurtaların hi birine ellemeyin sıcak olup olmadıgına bile bakmayın max 21-22 gün sayın büyük ihtimalle yumurtaların üçüde çıkacaktır,
1 veya 2 yavru çıktıktan sonra 3. yumurtayı (eğerki yumurtladıysa) onuda başka bir kuşun altına koymanızı öneririm.

Bursada besliyorsunuz galiba , eğerki bursada bulamassanız o yemden buradan alıp göndere bililirim size.

saol samet kardeş çevre yolunda 3-4tane yemci var onlara sorıyım büyük ihtimalle vardır ilk başta senin yöntemi denemekte fayda var daha sonrada muharrem abini dediği tavsiyeleri uygulayacağım hepinize teşekkür ederim arkadaşlar!!!!

Geri