yumurtaların bozulması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
herkese merhabalar. bu aralar kuşlarımın altındaki yumurtalar bozulmaya başladı. sebebinin sıcaktan olacağaını düşünmekler beraber bu konuda farklı deneyim ve fikir sahibi arkadaşların beni aydınlatmasını rica ederim. iki yumurtanın bazen birisi bozuk çıkarken bazen ikisinin de bozuk olduğunu gördüm. bunu sadece sıcak hava şartlarıyla açıklamak yeterli midir? yeterli değilse sebepleri neler olabilir? katkılarınızı bekliyorum.
dostlukla...

S.A öncelikle.

Bu olay benimde basima geldi ben aynen senin gibi sicaktan süpheleniyorum yoksa önceleri dolu cikan kusun yumurtasi neden bos ciksin ama suanki yumurtalarim dolu,insallah yavru cikar diye düsünüyorum....

sıcaktan bu tür olaylar olabiliyor. ama birde kuş un yaşlanmasıyla beraber ara sıra bozulma lar ardından tek yumurta tutması sonrada kuru sıkı oluyor diye duymuştum.

Bende sıcaktan sanıyorum ve çoğu zamanda yaşadım duydum.

evet sıcakların büyük etkisi oluyor ve arkadaşlarında dediği gibi erkek düzgün dölleyemediği zamanlar oluyor.
ve damızlıkların yumurtaya iyi basmamalarıda buna sebep olabiliyor.

Ben sıcaktan olabileceğini sanmıyorum. Kümesteki kuş sayısı artmış ise tam çiftleşme sağlanamaz. Çünkü kuşlar tam çiftleşecekleri esnada diğer kuşlar müdahale eder ve döllenme oluşmaz. Bence sebep bu olabilir.

Herkese selamlar...

Ben de sıcaktan olabileceğini düşünüyorum. Çünkü döllenmiş yumurta da dış etkenler nedeniyle bozulabiliyor. İçinde yavru kurumuş halde yumurtalar gördüğüm oldu. Buna önlem olarak, limon kasasının içine strafor parçaları koyup üzerine kerpiç harcı sıvayarak yuva yapılabilir. Bu yuva yazın serin, kışın da sıcak tutabilir diye düşünüyorum.

Hoca' Alıntı:
Ben sıcaktan olabileceğini sanmıyorum. Kümesteki kuş sayısı artmış ise tam çiftleşme sağlanamaz. Çünkü kuşlar tam çiftleşecekleri esnada diğer kuşlar müdahale eder ve döllenme oluşmaz. Bence sebep bu olabilir.
evet bu neden olabilir doğru diyosunuz. zaten güvercinler yumurtaya basarak ısısını ayarlıyorlar o halde bu çokluktan kaynaklı olabilir. :tamam:

merhabalar arkadaşlar. katkı ve görüşleriniz için teşekkür ederim. bozulma sebebinin bir parçası sıcak olabilir ama nedenin bundan ibaret olamayacağını düşünerek yazmıştım ben de yazımı. gözlemliyorum, sonuçta hepsi aynı kümesteler. yaklaşık olarak aynı havayı ve ısıyı alıp hissediyorlar. neden sadece sıcaklık olsa o zaman hemen hepsinn yumurtası bozulabilirdi. bunun başka nedenlerini arkadaşlar dile getirmişler, yumurtaya iyi basmama, iyi dölleyememe gibi. Hoca arkadaşın yorumu da sorunun önemli bir nedeni olabilir. Taner Bey'in önerisi de orjinal geldi bana. hiç duymamıştım. bu sitenin güzel yanı da bu işte. bilmediğimiz yeni şeyleri öğreniyoruz, görmediklerimizi görüp duymadıklarımızı duyuyoruz. herkes sağolsun, varolsun.
sorunun nedeni hakkındaki tespitleri "çözüm önerileri" olarak değerlendirmek gerekirse, bu bozulma olayına ne yapmak lazım gelebilir?
dostlukla...

damızlıklarının yaşlı olmasından dolayı ise pekte yapacak bişey yok aslında.

selam arkadaşlar bu konunun cevapları hep aynı gelmiş atladığınız önemli bir konu var tüy döneminde yumurtaların yüzde 70 i boş çıkar sebebi erkek dişiyi zorlar dişi dölsüz yumurtlar ikinciside tüydeki kuş yumurtayı saramaz yumurta bozulur saygılar

Geri