Yumurtalı Kuşların Bulunduğu Kümeste Banyo suyu Olması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İNEGÖLLÜ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan HALLI
Meslek
TİCARET
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim kümesimde bayağı bi yumurtalı kuş var ayıptır söylemesi ben banyo suyu koyuyorum fakat bi kaç kişi bana oyle yapma yumurtaya zarar verirsin diyorlar..ben ne yapacağımı bilemez oldum lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim..bu sıcak havalarda artık mecburen o şekilde yapmalıyım düşünüyorumm..serinlemeleri babında :hungur:

:slm: yazın bir problem olacağını ben düşünmüyorum nem oranı çok düşük olduğu için yumurtaların az nemlenmesi hiç birşeyi etkilemez diye düşünüyorum :slm: :slm:

% RELATİF RUTUBET ŞU AN 30 (NEM ) YUMURTADAN YAVRU ÇIKMASI VE RAHAT YUMURTAYI YAVRUNUN AÇMASI İÇİN GEREKLİ RUTUBET % 50-% 60 DIR..

O NEDENLE ; KÜMESLERİNİZDE NEM ÖLÇER DAHİ BULUNMALIDIR..YAVRU ÇIKACAĞINA YAKIN KÜMESTE NEM OLUŞTURMALISINIZ.. ÖNEMLİDİR..

BANYO SUYU KALSIN..KANAATINDAYIM..HİJYEN OLDUĞU TAKTİRDE BANYO SUYU FAYDALI OLACAKTIR..KİRLİ SU OLARAK DA KALMASI DOĞRU OLMAYACAKTIR..

Herşeyi doğal akışına bırakmak gerekir düşüncesindeyim. Ben bu konuda hiç kaygılanmadım. Banyo suyu koyulmalıdır. Eğer ihtiyaç hissetmezlerse zaten suya girmiyorlar. Yumurtalarına zarar verecek ise emin olun ıslak ıslak yumurtaya yatmazlar. En az haftada bir hiç bir kuşkuya düşmeden banyo suyu verilmelidir.

Türker ver Hüseyin beylerin yorumlarina aynen katiliyorum, yavrularin cikmasina yakin verilen banyonun yavrularin cikmasini kolaylastirdigi kanitlanmistir. En azindan Almanya'da böyle:)

Benimkilerin önünde hep banyo suları var merak etme birşey olmaz

şahsen ben, kümes çok büyük ve iyi havalandırmalı değil ise kümes içinde banyo suyu bulundurulmasına karşıyım. kuşlar banyo yaptığında etrafa saçtıkları su ile kuruyan dışkıların teması halinde çok kötü bir koku ile sağlıklarını etkileyecek bir hava oluşuyor. banyo suları dışarıda olursa daha iyi olur. kuşlarını salmayanlar için ayrı havalandırması bol, güneş gören bir kısım ( tel örgü ile çevrilmiş bir alan ) olması güzel olur.

Geri