YUMURTAMIN İNCE KABUKLU OLMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LARK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

LARK

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak topcu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim arap kelebekler ince kabuklu yumurta verdiler,ilk yumurtalarını aldım çok ince kabuklu oldu yumurtalar ve yumurtayı ezmişler,çatlamış yani bozulmuş.İnce kabuklu yumurta almamak için doğal bir çözüm yolu varmıdır?
Cevaplarınızı bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler.

İlk yumurtası ise olur böyle seyler yumurtanın kalın kabuklu sağlam cıkması için kül yumurta kırıkları kum veya toprağa tuz seker karıstır ve toprağın ustunde yemle kuşlarını yerın musait değil ise buyuk bir saksı al içine toprak koy öyle uygula

Kalsiyum takviyesinde bulunun.

yemcide satilan tas topraklardan al.istersen cati kiremiti varya al onu cekicle ez ver önlerine..

yemcilerde satılan güvercin kili ve mineral taşlarından yararlanabilisin.tabi bunu yapmadan önce bir leğende taşları yıka sonradan onun içindeki boyalar kuşu ishal ediyor bilgin olsun.bu taşları kümesinden eksik etme hep önlerinde olsun arada bi kuşlarını çıkardığında yem verme bir müddet kuşlar çöplensin biraz.

saygılar...

mozaik ver

Merhabalar,
İnce kabuklu, çok çabuk kırılan, çatlayan yumurtalarda bildiğim kadarıyla en etkili ve hızlı doğal çözüm; mermer tozunun yemle karıştırılarak verilmesidir.

Saygılarımla Gökhan

Geri