yumurtanin dolu gozukmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kuscuiso

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail efe
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
Ustlar bende bi cift boz takim var bunlar yumurtladilar yaklasik 16 gun oldu ama dolumu bosmu anlayamiyorum ilk 5 gunlukken damar filan olusur diyorlar kirmizica isiga ttugunda gozukur diyorlar fakat ben o yontemi kullandim ama icinde damar filan yoktu sadece yumurtqnin 4/1 kadar bi koyu yuvarlak vardi simdi 16 gun oldu o yuvarlak biraz daha buyumus yumurtanin bi tarafindan bakinca sari bi tarafindan bakinca turuncu gozukuyo ama genellikle sari daha cok givi geldi gozume ama bi tarafindan bakincadq turuncu duruyor sice dolumudur vu ymurtalar simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

yavru oluşum aşamasında ölmüş olabilir, Bu ölümlerinden en büyük sebeplerinden birisi, yumurtanın folluktan alınıp içine bakmaya çalışırken aksi yöne çevrilmesidir. Yani anne karnında ölen çocukların büyük çoğunluğu göbek kordonunun ters dönmesi sıkışması ve zorlanması ile olur, yumurta içindeki yavrular içinde aynı şey geçerlidir. Önerim takribi 1 hafta daha beklemeniz yani 25 gün e kadar beklemeniz, 25 günden sonra yumurtalarda kırılma çatlama olmaz ise, yavruların içeride kesin öldüğüne kanaat getirebilirsiniz. Folluk içinde yumurtayı kontrol içinde ele alıp ışığa tutmayı değil, güçlü bir el feneri sayesinde yumurtayı kıpırdatmadan folluğun içindeyken bakmanızı öneririm.

abi şimdi ölmüş olma olasılıgı yüksekmi daha günü gelmedi ama dedigim oluşum sanırım ölmüş olma olsaılıgını içinde barıdırıyor ama inşallah ölememiştir bide ben yumurtaya bakarken elimle hiç sarsmadan alıyorum aynı açıda ve hiç çevirmeden veyada 10 derece saga veya sola yavas hareketlerle çevirerek bakıyorum ve aldıgım gibi gerisin geri yerine koyuyorum yani yumurtayı herhangi bir şekilde sert bir müdahale çalkalama gibi durumlardan uzak tutarak kontrolünü gerçekleştiriyorum kafesim küçük oldugun dan dolayı yerinde bakma gibi bi şansım yok abim

Neden bakma gereği duruyorsun ki , eğer kuşlarda bir sorun yoksa genetik olarak ve normal bir şekilde yattıklarını düşünüyorsan veya normal bir şekilde yatmalarına olanak verip rahat bırakıyorsan çıkmaması için bir sebep yok.
Bekleyip gör , bakıp görmen bir şeyi değiştirmez.Yumurtayı daha çok riske atmaktan başka bir şey eline geçmez..

üstad bu kuşlar 2 sefer yumurtladı ve 2 side boş çıktı bendne ondna dolayı bakma geregi duyuyorum aslında dedigin dogru çıkacagı warsa çıkar bi şey degiştirmez benim bakmam ama merka ediyorum kuşlar bu seferde çıkartmassa yaaawru başka eş getirecegim ondan ötürü

Geri