Yumurtanın Durumu Ne Olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mete2586
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

mete2586

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tarık dasgun
Meslek
muhendıs
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar arkadaslar...
rusyada calısıyorum..burda gecen gün bir dişi bir erkek olmak üzere 2 beyaz güvercin aldım.Kuşlar çiftler.Kuşu satan adam bir kaç güne yumurtlar dedi dişi.Ama bi sorun var ki kuşları yemlemek ıcın dısarı cıkardım ıkı gun sonra..Kuşlar gayet etraftan alakasız yemlenıyordular.Apartmandaki kuçuk cocukların ani hücumu sonrası erkek ve dişi kalktı karsı catıya ındıler..Daha sonra dişiyi yakaladım ama erkek kalktı uctu gitti..ve 3 gün sonra erkeği benim evin 100 m ötesinde yabani güvercinlerle ucarken gördüm sabah 7 gibi...size acil iki sorum olacak...

1. soru : dişi kuşun kanatları inik yere salmıs gibi.Yuvasınada alıstı.tutmak ısteyınce hemen dosdogru yuvasına gıdıyor..Bu dişi erkeği kaçtıktan sonra yumurtlar mı ? yumurtlasada yavrularına bakar mı sizce ? ayrıca yuvaya ot süpürgelerden otlarını kesip koydum yuva yapsın diye hiç ot tasımamıs yumurtalıgına ?

2. soru : dişiye yeni bir erkek eş alsam ..suanki yumurta durumu ne olur ? yumurtları kırar mı ? yoksa yeni erkekle bakarmılar onlara ?

3. soru : erkek güvercinim geri döner mi ?

Lütfen bana en doğru yolu gösterin arkadaslar...

Re: ACİLLL YARDIM LÜTFEN ACEMİYİM

ayrıca Dişiyi elime alınca Son günlerde huysuzlanıyo kacmaya calısıyo ..ayakları titriyo gibi..neden acaba ? yumurtlama zamanı yaklastı dıye dusundum ben ama dogrusunu siz bilirsiniz ?

şimdi öncelikle kuşunuz yakınlarda ise dişiyi alıp kanadını bantlayarak erkeğin yanında bir yere salın belki dişiyi görüp gelebilir, dişi yumurtlayabilir de yumurtlamayabilir de bu erkekle ne kadar ve ne zaman çiftleştiklerine bağlı, başka bir erkek alsanız onun la dişi eş alır ama gelen yeni erkek tekrardan yumurtlatır diğer erkekten yumurtladığını farz edersek dişinin önceki yumurtalarına bakmaz zaten dişi de tek başına kaldı mı yatmayabilir yumurtalara ama eğer kaçan erkeğin yakında bir yerde ise yere felan iniyorsa dişiyi bantla kanatlarını sal yere erkek gelir yanına öyle tutabilirsin, erkek güvercinin geri dönüp dönmeyeceği ise dönebilir de dönmeyebilir de
korkması ise yumurtalar yüzünden olduğunu sanmıyorum kuş korkmuş ondan olabilir, yalnız kalldı stresten olabilir

hımm tsk ederim senol bey..Dişinin korktugunu sanmıyorum benden..cunku alıstı artık ilk günler benden kacıyordu ama sımdı kendı yanıma ucuyor dıbımde dolasıyor vs. acıkcası ıstesem bugun bi eş alabilirim ama işte diğer erkek bir gün görürse bozulur diye..bide dişininde benı kotu tanımasından cekınıyorum..yanı erkegımı goturdun yenı erkek getırdın gıbısınden..olaya bıraz duygusal bakıyorum sankı elımde degıl..erkek kactıgı gun dısının bana bakıslarını hatırlayınca cok uzuluyorum...bazen keske hıc almasaydım dıyorum..sonucta bı yuvayı yıkmıs gıbı hıssedıyorum..

Oyle diyorsunuz da erkek gitti mesela dişiye yazık değil mi yıllarca yalnız kalacak günah değilmi birde bu bakımdan düşünün birde eğer dişiye eş almazsanız yarın öbür gün yabani kuşların yanına gider ve onlarla eş dahi alabilir ve bir daha gelmeyebilir de :)

mete2586' Alıntı:
hımm tsk ederim senol bey..Dişinin korktugunu sanmıyorum benden..cunku alıstı artık ilk günler benden kacıyordu ama sımdı kendı yanıma ucuyor dıbımde dolasıyor vs. acıkcası ıstesem bugun bi eş alabilirim ama işte diğer erkek bir gün görürse bozulur diye..bide dişininde benı kotu tanımasından cekınıyorum..yanı erkegımı goturdun yenı erkek getırdın gıbısınden..olaya bıraz duygusal bakıyorum sankı elımde degıl..erkek kactıgı gun dısının bana bakıslarını hatırlayınca cok uzuluyorum...bazen keske hıc almasaydım dıyorum..sonucta bı yuvayı yıkmıs gıbı hıssedıyorum..
Tarık abi bu kadar duygusal yaklaşma olaya :). eğer erkek gittiyse ve sen eminsen hemen ona uygun bir erkek almanı tavsiye ederim

Geri