YUMURTANIN YERİNİ DEGİŞME

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
SLM ARKADAŞLAR KÜŞLARIN YUVASINDA TADILAT YAPACAM BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAM SİZDEN ALDIGIM BİLGİLERDEN (50CM) (50CM) GÖZGÖZLERDE YAPTIRDIM ANCAK YAZ MEVSİMİNDEN DOLAYI KUŞLARIN HEPSİ YUMURTADA YERLERİNİ NASIL DEGİŞTİRECEM YUMURTAYI ÇÖPLERİNDEN KALDIRIP GÖZGÖZE KOYARSAM BİRSEY OLURMU CEVAPLARINIZ İÇİN TESEKÜRLER

Selamlar,

Yeni bir kümese mi nakil yapacaksın, yoksa kümesin içinde mi? tadilat yaptınız. Bu önemli bir etken, aynı yerde değişiklik yapacaksanız, fazla fire vermeden aktarım olayını çözebilirsiniz. Ama kümesin genelinde bir değişik sonucu yumurtaları yeni bir düzen içine koyacaksanız, bayağı fire verirsiniz. Güvercinler akıllı kuşlardır, kilometreler kat ederek, yuvalarını bulabilirler ama gel gelelim 1 metre yumurtalarını kaydırın gidip o yumurtalara basmaz eski yerinde arar durur ve bulamadığı içinde umudunu keser bırakır, buda tabiri yerinde ise güvercinlere kuş beyinli denmesinin sebeplerinden biridir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

KÜMESİN İÇİNDE TADILAT YAPIYORUM ODANIN İÇERSİNDE MEYVE SANDIGINDA YASIYORLARDI ŞİMDİ AHŞAPTAN GÖZGÖZ YAPTIRDIM YER AYNI MEYVE SANDIGI KALKACAK AYNI YERİNE GÖZGÖZ GELECEK SADECE

Selamlar,

Benim geçenlerde başıma gelen bir olayı kısaca anlatayım, bekar kumesinde bir cifti bakıçı olarak çalıştırıyorum bu çiftin yumurta bırakma zamanı geldi, benimde dalgınlığıma geldı ikinci yuvalığı kümese koymayı unuttum, kuşda kum kabına yumurta bıraktı, ikinci yumurtasını da bırakmasını bekledim, yumurtaları kum kabından almadan aynı yerde limon sandığının içine yerleştirdim. Kuş yaklaşık 1 saat yumurtalara basmadı girdi çıktı tedirgin oldu, limon sandığını benimseyemedi, üzerine çıktı indi sağına baktı soluna baktı. Demem o ki fire verebilme riskiniz vardır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SAGLIK OLSUN YAPACAK BİRSEY YOK BEKLEMEKTEN BASKA AZ DEGİL 8 CİFT YUMURTA İNANIN İNSAN KIYAMIYOR ONLARI ATMAYA CEVAPLARINIZ İÇİN TESEKÜRLER AYKUT BEY KENDİNİZE VE GÜVERCİNLERİNİZE İYİ BAKIN SAYGILAR

Geri