yumurtanın yerini deiştirsem dişi yatarmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ank.kuşcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ank.kuşcu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eren yıldırım
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
dişi şuanda kömürlükte yumurtada kümesi bitirdik yumurtayı kümese koysam dişi yatarmı tekrar ??

bence elleme yatma olasılığı çooooooook küçük bırak ymurtlasın çıkartsın orda....

Eğer altında kasa fln varsa yani altındaki otlar fln oynamıyacak sekildeyse usutun kapa karanlık yap yani gotur kumesine yerlestir o zmn yatma olsalıgı var..

Saygılarımla

Yatmaz , ya yumurtaları feda edin, taşıyın yada bekleyin , yavrularını çıkartıp büyütsün daha sonra taşıyın ..selamlar.ŞEREF

Kusların değişmedikce yatarlar ben kümes değiştirdim aynı kasa olmak sartıyla yatıolar.

Risklibir durum bu yenibir yetiştirici için zor olur. Aynı yuvayı akşamvakti sarsmadan kuşları ürkütmeden taşıyabilirsiniz , ancak oturmaları için garanti edemezsiniz.
Geçen yaz bende kümes değiştirdim kuşlarımın yavru ve yumurtalarını da taşıdım, bir sorun yaşamadım, fakat eski kümesin hemen hemen aynı özellikleri olan yuva yerleri dahi aynı olan bir kümes yapmıştım birazda birikimim var tabi acizane kuşlarımıda tanıyorum ,ben sorun yaşamadım .. Ama tavsiye etmem,, forumdan bu soruyu soran arkadaşımızın tecrübesininde az olduğunu düşünüyorum, yani herşeyi doğru yapma şansı az ,belki doğrudan bir bilenden yardım alıp onun nezaretinde taşısa daha kolay olur .. Kuş hem oturduğu yumurtalığı hemde kümes ortamını arar farklı bursa da yumurtayı terk eder . yinede tercih sizin bolşanslar...selamlar.ŞEREF

Arkadasim ayni soruyu bende sordum gecenlerde , forumda arama yapsaydin yeni baslik acamana gerek kalmazdi ama olsun..soruna gelince ben daha 1 hafta once kuslari garajdan alip hemen 2-3 metre yanda olan yeni kumsese tasidim ama kuslar yatmadi...hatta ben bunlari kumese koyar iken sadece 1 yumurtasi vardi , ikinci yumurtayi ertesi gun koydu yeni kumese ama ne yazikki kus canagin icine bile yumurtlamadi , tahtanin ustune yumurtladi ..yani yatmiyorlar , tabi bazi kisilerde yatmis olabilirler ama bende yatmadilar .

Ben kümes iç ortamini çok degiştirdim, asla yatmama gibi bir sorun yasamadim. A noktasindan aldigim follugu B noktasina koydum, yine yattilar. Yumurtalar alininca kuslar yumurtayi arar. Alip kusu yumurtanin oldugu folluga koyarim, yatarlar.

TempesTs' Alıntı:
Ben kümes iç ortamini çok degiştirdim, asla yatmama gibi bir sorun yasamadim. A noktasindan aldigim follugu B noktasina koydum, yine yattilar. Yumurtalar alininca kuslar yumurtayi arar. Alip kusu yumurtanin oldugu folluga koyarim, yatarlar.

selamlar yumurta kuşun olduğu folluğa koyulurda yumurtanın olduğu folluga kuş koyulma olayı ilginç geldi.

ben balkonda besliyorum kuslar kapı kenarında ki folluga yumurta yapmışlar. daha iyi olur diye iki sıra ötede ki folluga koydum yumurtaları uzerine de kuşları koydum yattılar. bundan önce yine alttaki folluktaki yumurtayı alıp en üstteki folluga koymuştum. yine üzerine kuşları koydum yine yattılar.

bence bu yumurta konusunda fazla titiz davranılıyor. yatar mı yatmaz mı vs.. vs.. %80 yatar gözlemlerime göre... bir çift bursamı balkonda ki kümesten çatı arasına çıkarttım üretmek için. yumurtaları vardı koyar koymaz yattılar. şu gece degiştir karanlıkta degiştir göstermeden degiştir yumurtayı oynatma vs.. hep titizlige kaçıyor..

Her kuş için aynı şey söz konusu değlidir tabiki ama yüzde seksen oranında yer değişikliğinden sonra kuşlar yumurtaya yatmayı bırakır.

tengelli' Alıntı:
TempesTs' Alıntı:

selamlar yumurta kuşun olduğu folluğa koyulurda yumurtanın olduğu folluga kuş koyulma olayı ilginç geldi.

Selam,

Deneyin isterseniz. Yumurtlayan kusun yumurtasini baska bir folluga koyun, üzerine de kusu koyun. Ben bircok kez yaptim, hicbir sorun yasamadim. Daha önce hic yapmadi iseniz ilk olarak alttan alip, üste koyarak baslayabilirsiniz. Tabii o folluk bos olsun. Yani öteki kuslar tarafindan tutulmamis olsun.

Bir de ilaveten hele kusun ilk yumurtasi ise kesin diyebilirim. Örnegin bir kusunuz yumurtladı. Kümeste daha iyi bir yere koymak istiyorsunuz. Direkt onu alip, oraya koyup kapatin kümesi. İkinciyi oraya yapacaktir, follugu orasi olacaktir. Bazen ne yazik ki bunlari yapmamiz gerekiyor. Ellemeyeyim, yatmaz, etmez derken cikacak olan yavrular orada zarar görebiliyor. Bu gibi durumlarda en iyisi budur.

TempesTs' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
TempesTs' Alıntı:

Selam,

Deneyin isterseniz. Yumurtlayan kusun yumurtasini baska bir folluga koyun, üzerine de kusu koyun. Ben bircok kez yaptim, hicbir sorun yasamadim. Daha önce hic yapmadi iseniz ilk olarak alttan alip, üste koyarak baslayabilirsiniz. Tabii o folluk bos olsun. Yani öteki kuslar tarafindan tutulmamis olsun.

SELAMLAR bendekiler ne üst follugu coğu yumurtalığın rengi değiştiğinde bile yatmıyor. tutup üst folluktaki yumurtaya yatacak imkansız. bendekiler için kunuşuyorum sizin beslediğiniz ırk nedir?

arkadaş yorumlar için tşk. ederim .. peki dişi yem yemeye çıktığında babası yumurtaya yatmadan gizlice yumurtayı yuvasıyla birlikte alıp koysam kümese olmazmı ?

arkadaşım sıkma canını yuva değişmediği sürece bi sıkıntı yaratmaz yani deiştir yatarrr

ank.kuşcu' Alıntı:
dişi şuanda kömürlükte yumurtada kümesi bitirdik yumurtayı kümese koysam dişi yatarmı tekrar ??

kavacık' Alıntı:
arkadaşım sıkma canını yuva değişmediği sürece bi sıkıntı yaratmaz yani deiştir yatarrr

SELAMLAR konuyu acan arkadaş kömürlükten alıp başka bir kümese koyacak.

Benımde Bır Cıft Sabunım War yumuRtanın yerını deıStırdım Yumurtayı Hıc sallamadan Ama dıSı Yatmadı .S

Selamlar,

Kuş hacı yatmaz gibi oldu ne yatar ne yatmaz, bunu en iyi kuş bilir, dili olsada konuşsa sizleri bu kadar uğraştırmasa ama ne yazık ki bu mümkün değil. Kuşunun altındaki yumurtadan yavru almak istiyorsan elleme 1,5 ay orada kalacak ama bunu da düşün, kuluçka süresi yavru bakımı süresi yeme düşmesi, bu süreyi göze alamıyorum diyorsan şansı dene değiştir. Bundan sonrası kuşa kalmış birşey sen ağızınla kuşda tutsan o kuş yatmayacak ise, yeni yerinde yatıramazsın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri