Yumurtaya Göre Erkek Dişi Ayrımı Yapılırmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
güvercinlerde yumurtaların sırası bellimidir yanii cıkan yumurtada erkek ya da dişi var deme sansımız varmı yoksa bu karısıkmıdır ??

Re: yumurtalar

uzun ince (sivri) gibi olanlar erkek daha toplu yuvarlak gibilerin dişi oldğu söylenir ama bununla ilgili kesin bi bilgim yok... saygılar

ilk yumurta erkek büyük olan. İkincisidişi küçük olan

Peki benimde bi sorum olcak, kesinlikle biri erkek biri dişi mi olur? Yani 2 erkek yada 2 dişi olma olasılığı yok mu?

Selamlar.Kesinlikle yumurtadan cinsiyeti belirlemenin bir yolu yoktur.Bu sezon kelebek damızlıklarımın 3 ağız yavrusundan sadece 1 erkek alabildim.Diğer 5'i dişiydi.Saygılar...

Bencede yumurtadan cinsiyeti belirlemek zor . Miskilerimden aldığım 3 takım yavruda dişi çıktı :) Erkek bekliyorum dört gözle :) Erkek çocuğu olmayan ağalara döndüm :) miskime kuma getirmeyi planlıyorum :))

banada her seferinde 1i erkek 1i dişi olur dediler ona göre kumeste kus ayarlıcamda bole bişi varsa eger gercekte hangisinin erkek ya da dişi olduguna dair bilgi ediniyim dedim =) aynısı basıma geldı cok uyuz 2tane erkek verdi kumeste denge bozuldu essiz kusu pek sevmem de =) yinede tesekkürler

evo' Alıntı:
Peki benimde bi sorum olcak, kesinlikle biri erkek biri dişi mi olur? Yani 2 erkek yada 2 dişi olma olasılığı yok mu?
ikiside aynı olma ihtimali var ama nadir olur mardinde genelde kelebek ve makaracılarda görülür.

merhaba arkadaslar benım kuş yumurtlamıstı 2tane guzelcene.. ben tek yavruya daha iyi bakıcagını dusunup tekını kısır olan kusumun altına verdim aradan tam 3 hafta gectı yavrular cıktı ama yavrunun yanına bir baktım bugun bi tane daha yumurta var sizce bu dollenmıs bı yumurtamıdır ? cunku daha yenı 2 tane yaptı ve cıktılar napmam gerekıyor acaba ??

dostum genelde birinci yumurtanın erkek cıkma ihtimali % 80 lerin üzerinde dir derler ama bazı olasılıkalrlada 2 yumurtanın 2 sıde dısı yada erkek cıkma ihtimalleride % 10 larda yada daha düşük seviyelerde seyralır .bu yumurtalarda genel oalrak 1. yumurta erkek 2. side dişi dir % 80 ıhtımal (herseyde illaki yanılma payları vardır % 1 dahı olsa bu pay olmıcak dıye bırsey yok olabılır yanı)

ben 1kere o %1 dedin kısma denk geldim 2side erkek cıktı =))
aynen ilk cıkan erkek 2.dişi oluo genel olarak..

genelde 1.yumurta erkek 2.yumurta dişi denir.fakat sivrilerin erkek olduğu yüksek bir ihtimaldir.horozcular da yumurtaları sivriliğine göre ayırıyor.

Geri