Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar şimdi diyrlim kuş yumurtladı 2 tane ben ikisini aldım altından bakıcı kuşun altına sürdüm yumurtlayan kuş tekrar yumurtlarmı yumurta yok diye yada bi zaman zarfına girer mi yumurtlamama gibi yumurtlarsa da yaklaşık olarak ne kadar sure sonra yumurtlar yardımcı olursanız sevinirim 'çaKaL'cı
Bu yumurtlama işi kuşun bünyesine senin bakımına göre değişir.Ama arkadaşın dediği gibi 1-2 haftada doğurur.Ama sana tavsiye fazla çekme yumurta kuşun yatmasınada izin ver.Kuşu küstürürsen uzun zaman dinlenmeye geçer pişman olursun.
selamlar şimdi yumurtlayan kuşun yumurtasını cektiğimizdede olsa en az 3 beş gün yatsın diye sahte yumurta yada bozuk yumurta koymak en uygunudur. kuşun dinlenme süresi artar fakat kuşun altından yumurta ilerki zamanlarda cekilecekse eğer bu 10 günü geçmemiş olmalı eğer on günü geçmişse yavru için maya hazırlıgına başlayan kuşun altından sadece birini cekip başka kuşa koymalıyızki hayvan tek cıkan yavruya en az 5 gün kadar bu mayayı kussun ve rahatlasın sonra tek olarak cekilen kuşun yanına diğer yavruda kaydırılabilir. arkadaşların hepsinin dediği gibi yumurta cok peş peşpeşe cekmek bir kuş için iyi değildir eger kuş yavru büyütemiyor diye cekiyorsak daha küçük ve cılız yapılı kuşlardan olan bir ırk yumurtası bulup arada bir kuşun altında büyütmesine tam olarak izinvermeliyiz. ama iyi bir ırk ve soy diye cekiyor ve cogalmak istiyorsak öyle bir ayarlamalıyızki bu yumurtlama olayı en az 3 haftaya yaymalıyız ki dişi zarar görmesin bu olay sadece yumurtllamadan dolayı dişiye zarar vermez ayni zamanda yavru isteyen yumurtaya kovalayan kuş dişiyi hiç rahat bırakmadıgından dişide sitres yapar bu tür zararlar kusun hem yumurtlamasını önler hemde sağlıgını sitresten hasta olur veya ölebilir.önemli olan cekilen yumurta değildir önemli olan kuş iyi bir kuşsa onun davranışına göre yapılması gerekenlerdir kimi kuş yumurta cekilir altından sitres yapar kimisi haftada bir yumurtlar kuluçka makinesi gibi kimisi yumurtayı cekersin altı ay yumurtlamaz bu tür olaylarıda ancak kuşun yetiştiricisi takip ederek anlayabilir. olaylar ve kuşlar her kümeste bir birine benzesede kuşların yapı ve karakterleri , bulundukları ortam , yedikleri yem değişiklikler gösterdiğinde her kümeste ufak tefekte olsa farklılıklar gösterir yumurtlama olayları onun için bunları iyi takip etmek gerekir mesela kuşun şuan tüydedir ve tüy için vücudu zaten cok enerji ve kan harcıyordur eger bu kuş yumurtlamışsa hiç yuktan biri altında bırakılır ki kuş tekrar yumurta için enerji harcayıp hem tüy sitrese girmesin kümesteki hastalıklara yenik düşmesinin kuşların bir nedenide sitrestir buna göre yapması gereken neyse kuşçu kendisi karar verir kuşun durumuna göre davranır.
ilk 2 yumurtası cıkmıssa ve yavru 15 gunluk fln se cok normal cok kısıde gordum ve dıger yumurtalarada bakıyorlar ama bakman lazım kımısıde bakmaya bılır sen takviye yapmalısın eger bakmıyosalar sorun yasamassın ama fazlada yumurta baktırma derım pes pese kusun az da olsa dınlenmelı hep bakmamalıo yavrulara ucus kabıleyetı duse bılır ben kuslarım sabah salıp aksam gırıyolar kapatırım ozgur bırakırım atmaca kapacak dıe onların en cok sevdıklerı seyden magrum edemem yanı dıcen olayın burayla alakası ne demek ıstedıhım sürekli yumurtlarsa 2 sürekli baktırma ole bakıcına sur az dınlensın hayvanlar
Benim guvercinim yumurtladi 2 gun elime aldim 6. Güne kadar ışıkla baktım damar varmi diye hic bsii yok kirdim baktım sarısı tek var acaba neden damar tutmadı ne yapmam gerek tekrar yumurtlarlarmi yumurtaldilarmi ne yapiyim