Yumurtayı muhafaza etmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir yerden bir yere yumurta taşımak mümkünmü yani yumurtanın bozulmaması için, yada uzun süre muhafaza etmek mümkünmüdür eğer mümkünse bunu nasıl yapabilirim, bir tanıdığım nişasta içinde uzun süre saklayabilirsin demişti.

kardeşim bu konu hakkında zamanında burda ne tartşmalar ne ağız kavgaları görüldü:)bi arkadaşımız kuşların altındaki yumurtayı alıp buzdolabına koyup 3-4 ay saklayabileceğini idda ediyodu bir diğeride inanmıyodu yani sitede biraz araştırma yaparsan bulabilirsin bişeyler.bak sen uğraşma diye buldum:)

guvercin-uretimi/yumurtalari-saklayip-baharda-kuslarin-altina-cekme-t3374.html

eyvallah kardeşim sağolasın

bi şey değil kardeşim burda yardımlaşmak için varız.

koy nişastanın içine istedigin yere taşı bu arada buz dolabı komikmiş:D tavaya kırınca ne kadar saklanır acaba:D

Sana komik gelebilir Mehmet kardeş ama ben buzdolabına koyduğum yumurtaları 2 ay sonra bakıcılarımın altına verip yavru alıyordum.. Önemli olan yumurtalara ebeveynlerin hiç yatmamış olmaları.. eğer yattıktan sonra dolaba koyarsan işe yaramaz.. yumurtlar yumurtlamaz alıp koy dolaba, iki üç ay sonra sür bakıcı altlarına o zaman tekrar bu konuyu görüşelim mübarek kardeşim.. ;)

Saygılar..

arkadaşım dedigin şey ogukluk ölçüsü için geçerli evdeki buz dolabıyla olacak olsa sperm laboratuarlarında buz dolabı kullanırlardı özel yapım sogutucular degil embrionun hiç bir şekilde donma derecesinden çıkmaması lazım yani embrionun donma derecesi -10 sa o derecede kalması lazım evdeki buzdolabıyla olmaz bu işler senin söyledigin şey şans işinden ileri gitmez

Serhatkocaoluk' Alıntı:
Sana komik gelebilir Mehmet kardeş ama ben buzdolabına koyduğum yumurtaları 2 ay sonra bakıcılarımın altına verip yavru alıyordum.. Önemli olan yumurtalara ebeveynlerin hiç yatmamış olmaları.. eğer yattıktan sonra dolaba koyarsan işe yaramaz.. yumurtlar yumurtlamaz alıp koy dolaba, iki üç ay sonra sür bakıcı altlarına o zaman tekrar bu konuyu görüşelim mübarek kardeşim.. ;)

Saygılar..
arkadaş yapıyorum oluyor diyor.fazla söze gerek yok deneyin arkadaşlar 1 yumurtada

buzdolabı işini denemek lazım bi,merak ettim. doğruysa işimizi çok kolaylaştırır. çok güzel olur.

Geri