YUMURTAYI NASIL SAKLAYA BİLİRİM BOZULMADAN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hackshelid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hackshelid

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet sonsuz
Meslek
kasiyer
İlgi Alanı
Diğer
S.A ARKADAŞLAR DUN GETİRDİGİM KUŞ YUMURTLADI O YUMURTAYI NASIL SAKLAYA BİLİRİM....

selamlar
bence tuzun, külün, kumun vs. içinde yumurtanın 3-4 ay saklanması ve sonrasında içinden civciv çıkması mümkün değil güvercinlerde saklama işlemini hiç yapmadım fakat tavuklarda devamlı yapardım tavuğun altından aldığım yumurtaya her gün numara yazıp (1-2-3-4-5-6....) külün içerisine gömer vede serin bi ortamda saklardım. yumurta sayısı 20 olunca artık hergün aldığım yumurta için baştan bir yumurta eksiltirdim yani yumurta sayısını 20 de sabit tutardım
dediğim gibi güvercinlerde hiç denemedim fakat bilgi olsun diye yazdım.
buz dolabına gelince kimisi buz dolabına koyulan yumurtadan kesinlikle civciv çıkmaz der ben denedim, yumurtaları 3-4 gün buzdolabının yumurta rafında tuttum arkasından kuluçka makinasına koydum vede günü gelince içlerinden civciv çıktı.
fakat bunlar sadece benim uygulamarım şansta olabilir
onun için denemeden çok değerli yumurtalarınıza uygulamayın derim
saygılar

Yumurtalari saklarken saklanilan yerin isisinin sabit olmasina dikkat edin , Nemli ortamlarda yine aynen dikkat , az nemli olunca yumurta kurur fazlasinda , Embiriyonun gereksiminden fazla su ihtiyaci olustugundan yavru bogularak ölür, Yumurtanin sarisinda % 50 su % 30 yag , % 20 albümünden olusur , yavruya can geldigi günden itibaren gereksimini burdan karsilar, zaten göbek bagi ile oraya baglidir yani besin deposu , Bir hava boslugu var , yavru cikmasina yakin gagasini yüzünü buraya dogru cevirir, burayi kirarak cikar , Yumurtanin arka bölümü sivri bölümü uc kismidir, yumurtanin sekilleri kuslarin yumurta yaptiklari yerle alakalidir , yükseklerde yuvasi olan kuslarin yumurtalari biraz daha yassi elipse oval yerdekiler yuvalardaki yumurtalar ise daha toparlaktir, bu yuvarlanip kirilma rsikine karsi tamamamem riskle alakalidir korunma amaclidir , kamüflajdir vs, Uzun süre ayni sicaklikta veya soguk ortamlarda saklanan yumurtalar ölür, yumurtanin yavru cikmasindaki isi 37-38 derecedir kus cinslerine farkliliklar vardir, Kirilan yumurtalari bandla veya kadinlarin tirnaklarina sürdükleri seffaf tirnak malzemesi ile tamir edilenilir sivi kaybini önlemektir burdaki maksat , konuyu daha acabiliriz , uzamasin .

a.s kardeşim eger kuş yumurtaya hiç yatmadıysa normal yumurta gibi buzdolabına koy ama kapaga degil sallanmasın 15 gün muhafaza olur hiç bozulmadan yavru alırsın

Geri